Szerdai vágyakozás 2.

Nézzük csak, mire is fáj a foga ezen a héten az örök telhetetlen könyvmolynak. :)

A Könyvfesztivál előtt alig másfél héttel nem egyszerű a választás, a kiadók jobbnál jobb könyvekkel készülnek. Ezek között van egy új kiadó, amelynek most fognak megjelenni az első könyvei. Ez pedig nem más, mint az Ad Astra Kiadó, amely színvonalas SF könyvek kiadásába kezd, amelyre nagy szükség van a hazai piacon. A Könyvfesztiválra négy könyvük jelenik meg, ezek közül kettő e-könyvként is. Engem ezek közül Paolo Bacigalupi A felhúzhatós lány című, igazán különlegesnek érkező könyve érdekel egyrészt, másrészt Lauren Beukes Zoo city-je, amelynek a borítója első látásra szerelem.


A felhúzhatós lány rövid története: "Az utóbbi évek legsikeresebb sci-fije, az utóbbi évek legtöbb díjjal kitüntetett regénye, ami egy olajválság utáni Thaiföldön játszódik, ahol a városokat a globális felmelegedés miatt megemelkedett tengerszint­től gátrendszerekkel védik, pusz­tító genetikai járványoktól retteg mindenki, és ahol a genetikailag módosított, szolgalelkű lány, Emiko és a kíméletlen üzletember, Anderson Lake találkozása egész Thaiföldet megrengeti.""


A Zoo city rödis története: "Többszörösen díjazott urban fantasy, amiből nemsokára filmet fognak forgatni. A regény alternatív világában azokat a bűnösöket, akik valaki más haláláért felelősek, miszti­kus átok sújtja: állatok szegődnek melléjük élő lelkiismeretként és a társadalomból való kiközösítettség jelképeként. A főszereplő a fiatal Zinzi, lajhár társával egy különös ügyben nyomoz: egy eltűnt tinipopsztárt kell megtalálnia még a közelgő lemezbemutató előtt."

Az biztos, hogy mindkét könyvről olvashattok majd a blogban. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.