Könyvheti megjelenések, amik érdekelnek

Jövő hét csütörtökön kezdődik a 90. Ünnepi Könyvhét, ami most a Dunakorzón kerül majd megrendezésre. Természetesen a könyvkiadók erre az alkalomra is sok megjelenést időzítenek. Megmutatom nektek, engem mik fogtak meg. Az eddigiektől eltérően nem fogom a fülszöveg bemásolni, hanem azt a könyvek címére kattintva érhetitek majd el.




Volt szerencsém jópár évvel ezelőtt Rajaniemivel találkozni egy Könyvfesztiválon, és azóta nem csak a könyveiért, hanem ő magáért is rajongok. Nagyon szimpatikus író, akinek alig várom, hogy egy újabb különleges történetét ismerjem meg.





Tünde Farrand magyar származású írónő disztópiája nekem elsőre felkeltette a figyelmem, így úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. Külön köszönet a kiadónak, hogy végül nem Ordasország lett a címe és a klassz borítóért.




Első könyves magyar írónőről beszélünk, akinek már jelent meg a Gabónál a magyar sci-fi és fantasy antológiában novellája, amelyet sokan szerettek. Ennek is pazar borítója van, a története pedig nagyon ígéretes. Sárkánykígyók, mi kell más? :)




Egyre jobban kedvelem az olyan regényeket, amelyek nem amerikai színtéren játszódnak. Okorafor regénye egy posztapokaliptikus Afrikát mutat be számunkra. Az átvett borító itt is csodálatos.




Az Agave Könyvek különleges műveket hoz el számunkra a Könyvhétre. Okorafor mellett az Elektronikus állam nem tematikájában, hanem megjelenésében lesz különleges, ugyanis a képek és a szöveg szoros egységet alkotnak, de másképp, mint egy képregény esetében. A beleolvasó engem kellően meggyőzött, hogy ez nekem kell.

Joe Hill-Gabriel Rodriguez: Locke&Key Luxuskiadás 2. (Ehhez még nincs feltöltve magyar borító és fülszöveg)

Nem kérdés, hogy a Locke&Key luxuskiadásának mindhárom részére igényt tartok. Még annak idején angolul olvastam az egész képregénysorozatot, de magyarul is élvezem az újraolvasását.




A Jelenkor érdekes regényeket ad ki, a Gyönyörű bestiák is egy egészen furcsa történetnek tűnik. Vajon mi lehet egy olyan történet vége, mikor két unatkozó, nyaralgató gazdag lány talál egy szír menekültet, és megpróbálnak segíteni neki?




Szeretem az elcseszett családi sorsok meséit, ez a regény is olyannak tűnik, ami simán belefér ebbe. És a borító, nem tehetek róla, nagyon bejön.




A másik, amivel engem könnyű lenyűgözni, azok a szép címek. Delia Owens regényének már a címe is énekel, a történet pedig igazán különlegesnek tűnik az elszigetelten, a mocsárban élő lánykával, akihez hirtelen tör be a külvilág. Vetni fogok rá egy pillantást, az biztos.

Meséljetek, titeket mely megjelenések érdekelnek?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.