Decemberi zárás

Komolyan, úgy érzem magam, mint a maratoni futó, aki azt hitte, sosem ér már be a célba. Na de sikerült, és tudom, hogy attól még, hogy 2021 lesz, nem változik meg egycsapásra minden, de bennem akkor is feléleszti a reményt. No de most még beszéljünk a decemberről, 2020-at majd egy másik posztban fogom lezárni.

Beszerzések


Összesen 9 könyv került hozzám, ami elég visszafogott az előző évhez képest, de sajnos a baráti karácsonyok nem tudtak ugyanúgy lezajlani, mint eddig. Azért így is került hozzám három könyv ajándékba, a Hol vagy, Madison Culver? egy baráti húzás során, a Visszaverődések viharában-t egy barátnőmtől kaptam, a Narrenturmot pedig édesapámtól.
A maradék hat könyvvel pedig úgy döntöttem, meglepem magam. :) A Book24-nél volt egy 30%-os akció, ezt kihasználva került hozzám a Macskaszem, az Ősz, Az Ickabog, A Delfin, és A boldog hülye és az okos depressziós. Az Ickabogot már el is olvastam ezek közül.

Olvasások

5 könyvet sikerült decemberben befejeznem, ezzel a mennyiséggel teljesen ki vagyok békülve. Sarah Andersentől a Macskapásztor újraolvasás volt, idén mind a három képregényét újraolvastam a Sarah-nak és még mindig piszkosul élveztem őket. Kosztolányi Dezsőtől az Édes Anna szintén újraolvasás, ezúttal a Poket kiadást olvastam, és rá kellett jöjjek, hogy szinte semmire nem emlékeztem belőle.
Christelle Dabostól a Bábel emlékezete csalódás volt, és sajnos ahogy látom, a negyedik rész sem igazán váltotta be sokak hozzá fűzött reményét...
Agatha Christie ritkán okoz nekem csalódást, az Adventi krimik bár nem nagyon voltak ünnepi hangulatúak, de jó volt őket olvasni. Megint rájöttem, miért is szeretem annyira a krimi királynőjét.
Végül, de nem utolsósorban Az Ickabogot olvastam el, ami engem a feléig rettentően nyomasztott, ami engem is meglepett. Azért ez egy elég kegyetlen mese, persze azért a végére színesebb és vidámabb lesz, de Rowling megint megmutatta, hogy igazán egyedi történeteket tud alkotni.
Végül még belekezdtem a Jane Eyre-be, amit viszont már biztos, hogy csak 2021-ben fogok befejezni.

Filmek és sorozatok

Ebben a hónapban elég sok tartalmat fogyasztottam. A barátommal közös sorozatnézések során befejeztük A koronát és a Mandaloriant, valamint belekezdtünk az Alien Worlds-be. Előbbieket én nagyon szerettem, az utóbbival kapcsolatosan vegyes érzéseim vannak, de ha megnéznétek egy nem hagyományos dokumentumfilmet, amit ajánlok. 
Egyedül néztem újra a Dash&Lily-t, amit ugyanúgy imádtam, mint elsőre. Megnéztem a Sugar Rush Christmas mindkét évadát, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt és azok a sütemények, te jó ég! A hónap abszolút kedvence viszont a Home for Christmas című dán sorozat volt, ami egyszerűen zseniális! Én most néztem meg egyben a két évadot, és nagyon jók benne a színészek, a történet, a zenék, meg hát Norvégia! Engem teljesen megvett magának, biztosan újranézős.
Filmek közül a Popkult, csajos, satöbbi podcast csapatával néztük meg Netflix Party keretében a Tőrbe ejtvét, ami teljesen szórakoztató volt, így közösen nézve meg méginkább. Természetesen nem maradhatott ki karácsonykor az Igazából szerelem újranézése sem, bár most kicsit már kezdem azt érezni, hogy telítődtem vele, de valamint nem lehet kihagyni, na. 
Kivételesen a barátommal is néztünk közösen filmet, ritkán szoktunk, mert ő inkább a sorozatokat kedveli. Most viszont a családi karácsonyukon náluk szóba került a Kung Pow című vígjáték, amit én még nem láttam. Teljesen elborult a jó értelemben, igazi vígjáték, ami egy percig sem veszi komolyan magát. A másik amit láttunk, az a Death to 2020, amelyet a Black Mirror készítői forgattak, és egy áldokumentarista végjáték. Nézzétek meg, érdemes.


A korlátozások és a Covid ellenére azért sikerült decemberben online és szabad téren is barátokkal karácsonyozni, a családomhoz is végül aggodalom nélkül haza tudtam menni és egy hetet pihenni Marci cica társaságában. Azért remélem, hogy jövőre megint adventi vásárokban és baráti forgatagban tölteni a heteket, de azért így is kihoztam a hónapból a legtöbbet, amit lehetett. 

Megjegyzések

  1. Sok csodás könyv, és rengeteg sorozat meg film, plusz még Marcica is! Pazar! ;)
    A Home fog Christmast én is szeretném nézni, lehet, hogy még ma belekezdek. :)
    Az Adventi krimik nem egy olyan válogatás megint, ami csak az ünnepi eladások miatt kap karácsonyos címet, külsőt? Azért örülök, hogy a krimi királynője nem okozott csalódást. Nekem idén nagyon jó élményeim voltak vele szintén, pedig egy darabig hanyagoltam.
    Sajnálom, hogy a Bábel csalódás volt, kezdek félni tőle... Még valamikor télen szeretném olvasni, és most bizony vacillálok már, ahogy csordogálnak a csalódott vélemények a 4.-ről, hogy azt egyáltalán megvegyem-e...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, így visszanézve jó dolgok voltak. :)
      Kíváncsi leszek majd, neked hogy tetszik. :)
      De,kicsit olyan, mint Johanne Harristől az Egész évben karácsony, mondjuk itt több az olyan novella, ami tényleg advent idején játszódik.
      Igen, én is látom a folyamatosan a negatív véleményeket a negyedik kötetről... De meglátjuk, azért én mindenképp kíváncsi vagyok, mi a vége.

      Törlés
  2. annyira szeretem nézegetni a könyvoszlopokat.:)
    meg sem hallom, hogy Dabos csalódásokat keltett.:D

    Nita, BÚÉK, sok könyvet és sorozatot jövőre is.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, másokét és a sajátomat is. :)
      Bárcsak ne keltett volna. :(

      Neked is BÚÉK és én is jó élményeket kívánok neked!

      Törlés
  3. Igazán köszönöm, hogy gyarapítottad a sorozatvárólistám amúgy se karcsú testét.:D
    Kíváncsi vagyok, hány molynak lett meg a Madison Culver, remélem, a kiadó örül neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen máskor is. :D
      Remélem sokaknak, jó lenne még Denfeldet olvasni magyarul.

      Törlés
  4. A Dash&Lily annyira cuki volt :) Hallottad, hogy jön majd a második évad?
    A Home for Christmas nekem is nagy kedvenc, imádom a helyszínt, a színészeket meg az egész sztorit.
    A Death to 2020-at megnézem majd valamikor, most már nagyon érdekel :D
    A beszerzéseid közül pedig várom, hogy fog tetszeni a Macskaszem.

    Boldog új évet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, ó, kíváncsi leszek rá. :) Lesz mit nézni jövő karácsonykor is. :D
      Egyetértek, úgy tökéletes, ahogy van.
      Remélem neked is tetszeni fog, már amennyire lehet ezt így mondani 2020 kapcsán. :D
      Atwooddal jól el vagyok maradva, szinte minden magyarul megjelent könyve megvan, de alig olvastam belőlük. Ezen idén szeretnék változtatni.
      Neked is boldog új évet!

      Törlés
  5. Jó kis hónapot zárhattál, volt közös szerzemény - olvasmány :) A Home for christmas nekem is a hónap kedvence volt, remélem jövőre lesz belőle új évad is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a mostani évad eléggé lezártnak tűnt. De nem baj, decemberre úgyis elfelejtem és jó lesz majd újranézni. :D

      Törlés
  6. Nekem a Home for Christmas egyelőre kimaradt, pedig nagyon szemeztem vele, de lehet, bepótlom a január folyamán. :) Remélem, még akkor sem ciki karácsonyi sorozatot nézni!

    Az Ickaboggal kapcsolatban még bizonytalan vagyok, valószínűleg belőle e-könyv lesz egyszer, ha rászánom magam, viszont az Agatha Christie-s válogatás engem is nagyon érdekel! Örülök, hogy neked is ilyen pozitív élmény volt. :)

    Ui: Ha tetszett a Sugar Rush Christmas, szerintem a Sütimestert is élveznéd. :) Ráadásul az jóval kevésbé amerikai - sajnos az előbbi engem borzasztóan irritált, szemben Paullal és Prue-val, vagy Mary Berryvel. :) Ők annyira cukik és szerethetők. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyáltalán nem ciki, én tavaly januárban néztem meg a Klaust és ugyanúgy élveztem. :)

      Nem tudom, neked mennyire tetszene Az Ickabog, de egy esélyt szerintem megérdemel. :) Az AC válogatás teljesen jó, engem kellemesen kikapcsolt.

      Köszi az ajánlást, belelesek majd. És igen, a Sugar Rush eléggé amerikai :D, de a sütik túl jók voltak, hogy ne nézzem. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.