A decemberi rekordszámú könyvbeszerzés

Sejtettem, hogy a december nem egy nullás hónap lesz könyvek terén, de ez a két torony még engem is meglepett. Nézzük csak, hogy is jött ez össze!



Összesen 20 könyv került hozzám, ebből 11-et kaptam ajándékba, 9-et pedig én szereztem be. Rögtön a hónap első napján heten karácsonyoztunk, és hat könyv került hozzám, a Hurok, az Árva Brooklyn, A lány a toronyban, Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019, Az epertolvaj és A halál vége. Barátoktól még négy könyv érkezett hozzám ezután, Az éjszaka fénye, a Kotnyeles kölykök, a Jótét lelkek és az Egyenlítői Magyar Afrika. Az egyik legszebb könyvet pedig édesapámtól kaptam, a Párizst.
Magamnak is szereztem be könyveket: A tél jegyesei folytatásait, mert nagyon szerettem az első részt. A Harry Potter hugrabugos kiadása is a polcomra került magyarul, jövőre szerintem újra is olvasom. A Fumax Kiadóban tettem egy látogatást, akkor velem jött a Monstress 2. része, a Locke&Key 3. része és A pusztulás gyermekei. Még novemberre vártam, de végül karácsony előtt pár nappal jött meg az Ezüstkéz. Végül pedig most az év végén még kihasználtam a Libri akcióját, és féláron velem jött a Szent helyek, a törzsvásárlói pontjaimat felhasználva pedig Az utazó macska krónikáit vettem még meg.

Olvasás terén nem zárok már ennyire szépen, de nagyon rosszul sem: három regényt olvastam el, egy negyedikbe belekezdtem, valamint lecsúszott egy képregény is. Andy Weirtől az Artemis egynek elment, Eowyn Ivey-tól A hóleány viszont már sokkal jobban tetszett. Szerintem utóbbi tökéletes téli olvasmány, újraolvasós lesz. A harmadik regény Margaret Atwoodtól a Testamentumok, aminek szerintem szánok majd egy külön bejegyzést. A negyedik pedig A tél jegyeseinek a folytatása, a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban, amiből még nem sokat olvastam, de már most nagyon élvezem, méltó az első részhez.
A képregény pedig a Monstress 2. része, amit talán még szebb képi világgal rendelkezik, mint az első, és végre egyre több mindent megtudunk a háttérvilágról és a szereplőkről is.

A december elég sűrűre sikerült, főleg a különböző karácsonyozások miatt, 3 hétig nem igazán volt megállás. Amit részben nem bántam, mert szuper találkozóim, programjaim voltak, másrészt viszont utána nagyon kellett az a másfél hét, amikor leginkább csak pihentem, olvastam, a családdal és a párommal voltam. 
Ami könyves vonalat érint, megnéztem A két pápa című filmet, ami az év egyik legnagyobb pozitív csalódása, igazi kis feelgood-film, amit nagyon élveztem nézni. Nagyban nézzük a barátommal a Vajákot is, már csak három rész van, és bár nem vagyok maradéktalanul elégedett vele, azért élvezem, és imádtam, hogy az ötödik rész szinte végig a tatai várnál játszódott. :)

Az éves összegzésre majd egy külön posztot szánok, ami vagy holnap, vagy elsején fog kikerülni a blogra, annyit viszont elárulhatok, hogy szeretnék egy nagyobb lélegzetvételű könyvvásárlási stopot tartani, hogy azokat a könyveket élvezzem és olvassam, amik a polcon várnak rám. Valamint most már januárban sor fog kerülni az év első utazására, amit nagyon várok, ugyanis életemben először el fogom hagyni a kontinenst. Szóval 2020 izgalmasan fog indulni!


Megjegyzések

  1. Wow, hát ez nem semmi ez a kupac, gratula hozzá, és persze jó olvasást! ;)
    Szép sűrű volt a decembered, de örülök, hogy a végére azért sikerült lelassulni.
    A hóleány szuper kis könyv, tényleg igazi téli, újraolvasós olvasmány! :)
    A két pápa engem is érdekel. A Vaják nem igazán. De hallod mire én rájöttem, hogy a Vaják meg a Witcher az egy és ugyanaz.. pfff. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :)
      Igen, én is örülök, hogy a végre jutott pihenés is.
      A két pápát csak ajánlani tudom abszolút. :) Mondjuk nem csodálom, ez a Vaják érdekes magyarítás, de nem tudom, hogy lehetett volna másképp lefordítani..

      Törlés
  2. Azta, igazán impozáns halom, nem fogsz unatkozni.:)
    Remélem, a tatai kacsákra nem hozták rá az infarktust, azt nem bocsátom meg Henry Cavillnek! Az ötödik részben szórakoznak a dzsinnel?
    Amúgy karácsonykor a Vaják és a The Mandalorian igencsak lenyomta a Reszkessetek, betörők!-et.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, attól nem félek. :)
      Igen, az az ötödik rész, és igazán kiírhatták volna, hogy a forgatás során egyetlen kacsának sem esett bántódása!
      Az biztos, mondjuk szerintem nem akkora baj az. :D

      Törlés
  3. Instán is rácsodálkoztam mekkora kupaccal gazdagodtál - szuper könyvek várnak rád!
    A Szent helyeken pont ma láttam Instán valakinél, nagyon szép kiadás. Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó könyvek vándoroltak hozzám. :)
      Szerintem azt még a héten el is olvasom, nem egy hosszú olvasmány, de első látásra nagyon szépnek tűnik!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.