Őszi megjelenések, amelyek érdekelnek

Pupilla posztja meghozta a kedvemet hozzá, hogy én is összeszedjem egy bejegyzésbe, milyen könyveket is várok, amelyek ősszel fognak megjelenni. Megmondom őszintén, magát az őszt is eléggé várom már, olyankor sokkal jobban felpezsdül a könyves élet és több utazás is vár rám. De nézzük a könyveket! (A könyvcímekre kattintva elolvashatjátok a fülszövegüket.)

F. R. Kuang: Mákháború (Agave Könyvek)

Egyre jobban érdekelnek azok a művek, amelyeket nem európai vagy amerikai szerzők írtak. F. R. Kuang kínai írónő és nagyon izgalmas történetű művet rakott le az asztalra. Szerencsére az Agave gyönyörű keményfedeles kiadásban hozza el számunkra.
A Bronzvárost én nagyon szerettem olvasni, így nem kérdés, hogy a folytatása is kell. Ennek a borítója is csodálatos!
Egy jó kis történelmi regényt hoz el számunkra az Agave, amely a 19. század végén játszódik és az elektromos fény megszületése körüli háborút kíséri figyelemmel.
Atwood úgy döntött, folytatja A szolgálólány meséjét. Bár kicsit tartok tőle, hogy nem fogja elérni az első rész színvonalát, de számomra minden Atwood-könyv beszerzendő, valamint azért remélem, nem csak a felhajtás miatt született meg ez a mű, hanem van még a témában mondanivalója az írónőnek.
A Csokoládé immáron negyedik része jelenik meg most ősszel, aminek kivételesen nincs csoki a címében. A harmadik részét a sorozatnak még nem olvastam, de ez jó motiváció lesz hozzá.Cixin Liu: A halál vége (Európa Kiadó)

A Háromtest-trilógia harmadik része is napvilágot lát. Az első részt én kimondottan szerettem, a második még vár az olvasásra, de hamarosan belevetem magam, hogy utána megtudhassam, hogyan is zárul ez a kínai sci-fi történet.
A medve és a csalogány bár nem volt tökéletes, de nálam betalált annyira, hogy a folytatása is érdekeljen. Pont jól fog esni ősszel egy kis mesés fantasy-t olvasni.Elena Ferrante: Az elveszett gyermek története (Park Könyvkiadó)

Jön a Nápolyi-regények negyedik, egyben befejező része is, amit egyrészt nagyon várok, mert iszonyú kíváncsi vagyok a lányok történetének végére, másrészt sajnálom is, hogy nem kalandozhatok majd tovább Lináékkal. Mondjuk az újraolvasás szerencsére mindig ott lesz nekem.
A 21. század is egy nagyon érdekes regényt, amelynek eléggé szürreálisan hangzik a története, pont ezért hangzik izgalmasan. És hát macskák! 
Meséljetek, ti mit vártok a legjobban?

Megjegyzések

 1. Én még nem mertem ránézni az őszi megjelenésekre, mivel nyáron szétbűnöztem magam.

  VálaszTörlés
 2. De ez a macskás jól néz ki, a fene enné meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért örülök, hogy csak találtál valamit. :))

   Törlés
  2. Tíz könyvet vettem a hónapban...

   Törlés
 3. Chakraborty sorozatának első részét pont a hétvégén szereztem be, úgyhogy örülök,h hamarosan itt a folytatás!
  Az éjszaka fénye is nagyon izgalmasan hangzik, figyelni fogom róla nagyon a véleményeket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem neked is tetszeni fog. :)
   Az éjszaka fényével én is így vagyok, szerintem könyvtárból vagy e-könyvben fogok majd egy esélyt adni neki.

   Törlés
 4. Nagyon jó őszünk lesz :) A Graham Moore: Az éjszaka fényei egyre jobban érdekel, főleg mivel beszélgettem a fordítójával is :D Joanne Harris kötelező beszerzés lesz, ahogy az új Ferrante is. Ez a macskás könyv is érdekel, de majd szerintem könyvtárból - na és az első vélemények után nyúlok hozzá. Katherine Arden könyve is érdekel, már nagyon vártam a folytatást, de ez hogy nincs időpont hozzá :O

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes lehetett a fordítójával beszélgetni. :) Úgy látom, a Harris-Ferrante páros többünknek biztos pont. :) Én azért remélem, hogy Arden még az ősszel meg fog jelenni.

   Törlés
 5. Nem is tudtam a Harris könyvről. De jó, pont most vágytam erre a hangulatra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha segíthettem, hogy eljusson hozzád a hír. :) Nem reklámozták sajnos túl.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyertek hozzám könyvespolcot nézni!

A nagy 2020-as összegzés

Novemberi book tag