Áprilisi beszerzések

Tudtam én, hogy ez a hónap nem lesz éppen könyvmentes, de még a saját várakozásaimat is felülmúlta. Voltam író-olvasó találkozón Ruta Sepetys-szel, Tetovált mementó bemutatón, na és persze ott volt a Könyvfesztivál, ahova két nap is eljutottam, és kigarázdálkodtam magam. Végül 13 könyv landolt nálam, ami a fele annak a mennyiségnek, amit az előző 3 hónapban beszereztem.

Először egy Tetovált mementó tiszteletpéldányt kaptam az előolvasásért, és kellemes meglepetésként ért, hogy a hátuljára az én véleményem is felkerült. :)
Utána egy Brandon Hackett Az időutazás napja következett, hiszen most jelent meg Hackett újabb könyve az Agave Kiadó gondozásában, és ennek kötelezően ott a helye a polcomon.

Boris Viantól a Venyigeszú és a plankton Blogturné Klub keretében került hozzám, nemsokára fogok írni is róla. Bevallom, nem olvastam még semmit Viantól, félek is tőle, hogy nagy falat lesz számomra, meglátjuk.
Orson Scott Cardtól A kegyelem ára egy újabb Deltás közös rendelés eredménye, amelyeket minden hónapban már alig várok az azzal egybekötött sörözések miatt is. Azt pedig már most tudom, hogy májusban sem maradok Card nélkül, hiszen jön új kiadásban A Holtak Szószólója.


És elérkeztünk a Könyvfesztiválhoz. Az eredeti terv az volt, hogy 5-6 könyvet szerzek be, végül ebből 8 lett a helyszínen, plusz még egy előrendelés, ami a Könyvfeszt idejére érkezett meg. Ez utóbbi Dan Wells-től a Nem akarlak megölni, amely a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia befejező része. Remélem ez a rész is képes lesz tartani az előző kötetek színvonalát.
A Könyvfeszt pénteki napján az volt a tervem, hogy a Gabo Kiadó standját fosztom ki, és ez meg is történt. Elhoztam az Ólomerdő új kiadását, amelyet másnap dedikáltattam is Csillával, Scott Westerfeld Góliátját és Valente Tündérföldjének második részét. Mindemellé még kaptam egy dedikált Patrick Ness A daruasszonyt, amelynek különösen örülök.
A szombati napon először pár moly társaságában lefosztottuk az Ad Astra standját, én a két új megjelenést hoztam el. Majd szerettem volna beszerezni Patrick Ness-től a Soha nincs végét, de mivel nem találtam, kárpótlásul vettem magamnak egy Verebecskét, amelyről eddig csak jót olvastam, szóval remélem, nem volt rossz választás. Végül még a Líra akciós részlegéről velem jött Elena Ferrantétól az Amikor elhagytak, melyre már nagyon régóta kíváncsi vagyok, így egyáltalán nem bántam meg, hogy nem ellenálltam neki.

Szóval valahogy így nézett ki ez az április könyvek szempontjából. Azért a május ennél kevésbé veszélyesnek tűnik, de már most van négy könyv, amely a beszerzendők listáján van. Utána pedig júniusban jön a Könyvhét, amely újra anyagi csődnek ígérkezik. Azt hiszem nyáron arra fogok szabadságot kivenni, hogy olvassak. :)

Megjegyzések

  1. Nagyon jó szerzemények, remélem örömödet leled majd bennük :) Az Accelerando nekem is felkeltette a figyelmemet, de végül Hajóbontókat vettem, és majd a másikat kölcsönolvasom :)

    Huhh, ne is mondd, mindjárt jön a könyvhét, megint költhetjük a pénzt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem úgy lesz. :) Nekem a Hajóbontók már rég itt csücsül a polcon, azt is el kéne már olvasni, ejjj. :))
      Már most spórolnom kéne rá. :D

      Törlés
  2. Sok sok sok szépség :) Kíváncsi leszek majd a postokra róluk. Én is most írom össze a könyves havi zárást, és meglepő eredmény, hogy a Könyvfeszten csak 1 könyvet szereztem be, a többit kaptam recibe én is. Mondjuk talán ez annak is betudható, hogy nem nagyon lófráltam a standokon, talán jobb is mert anyagi csőd lett volna :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem biztos, hogy mindegyikről lesz poszt, meglátjuk. :)
      Na majd a Könyvhéten pótolhatsz. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

Lois Lowry: Az emlékek őre

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.