Jeff Lindsay: Dupla Dexter

A Dexter-szerelem nálam már a könyvsorozat első részével elkezdődött, és azóta is, bár hullámzásokkal, de tart. A filmsorozattal is szemeztem már, de félek, hogy a regényekhez képest csalódást okozna, így még nem kezdtem neki. Az Agave Kiadó szorgosan jelenteti meg a Dexter-köteteket, idén már a hatodik részt vehettük kezünkbe.

Dexter éli a békés életét kis családja és gyilkolásai körében. Az idillnek viszont hamar vége lesz, amikor valaki szemtanúja lesz Dexter egyik mókájának, és árnyékként kezdi daliásnak csak nehezen nevezhető főhősünket követni. Vajon meg kell ismerkednie Démoni Dexternek a Vén Szikrással (alias villamosszék), vagy megúszhatja tetteit ismét büntetlenül?

A regény első pár oldala feliratkozott nálam a legzseniálisabb regénykezdetek közé. Annyira szép képet vetít elénk Lindsay, és annyira jól megírva, amire csak kevés író képes. Sajnos ezt a hangulatot nem képes végig fenntartani a regényben.
A szokásos sötét humor persze itt is meg van, egy jó adag arcunkba vágott kendőzetlen igazságot is kapunk az emberi természetről, mégis valahogy a Dacos, Dermedt Dextert jóval kevésbé kedvelem, mint a Sötét Utas által vezérelt társát. Kicsit sok volt már nekem az a panaszáradat, amit ebben a kötetben kaptunk. Persze Lindsay azt próbálja érzékeltetni, hogy főhősünk milyen nehezen birkózik meg azzal, hogy kezd érző lénnyé válni, de ez leginkább hisztikben nyilvánul meg, amelyek egy idő után rettenetes idegesítőek.

A történet szerencsére azért megállja ezek mellett is a helyét, bár elviseltem volna több dexteri játékot, de így is volt min izgulni, főleg a történet második felében. Bár a lezárás nem lepett meg annyira, lehetett érezni, hogy Lindsay milyen kártyát fog kijátszani.

Összességében Dexter könyvei még mindig jó kikapcsolódást jelentenek számomra, még akkor is, ha már egykori fényük kissé megkopott. És még nincs vége: 2013-ban érkezik a hetedik regény, a Dexter's Debut, melyben a fülszöveg alapján a filmipar fogja megkapni a maga kritika- és véradagját.

A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak!


Megjegyzések

  1. En a Dexter konyveket nem olvastam, de a sorozatot nezem, es az egyik kedvencem, bar a legutobbi evadot meg nem lattam. Szerintem erdemes elkezdened, felteve, hogy van ra idod :)

    VálaszTörlés
  2. Időm az most nincs túl sok, de köszi az ajánlást. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! most kaptam meg ezt a könyvet. Eddig csak a sorozatot néztem. Szerinted érdemes ezzel kezdenem vagy előtte olvassam el a többit is?

    VálaszTörlés
  4. Szia! Alapvetően mindig azt tartom jónak, ha egy sorozatot sorrendben olvas valaki, de hogyha a sorozatot nézed, akkor szerintem ezt a könyvet önmagában is érteni fogod. Aztán remélem meghozza a kedved ahhoz, hogy a többi részt is elolvasd. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.