Májusi záporos zsákmányok

A májusra nagyon igaz volt az, hogy azt éreztem, csak úgy elrobogott felettem, és mire észbe kaptam, június lett. Szerencsére azért ez már jobb hónap volt, mint az előzőek.

Beszerzések

Hugó cica, akire vigyázni szoktam,
ismerkedik a zsákmánnyal

Májusban elég rendesen kihasználtam az akciókat, így 9 könyv került hozzám. Először az Európa Kiadótól rendeltem egy csomagot, amelyben benne volt egy friss megjelenés, Fonda Lee-től a Jádeváros, egy klasszikus, Bulgakovtól a Mester és Margarita, az utolsó hiányzó Zafónom magyarul, a Lelkek labirintusa, és két Celeste Ng regény, az Amit sohase mondtam el és a Kis tüzek mindenütt
Ezután jött a Bookline 1+1 akciója, és beszereztem a hiányzó Atwood-köteteket az új kiadásban a MadAddam-trilógiából, a Guvat és gazellát és Az özönvíz évét. 
Majd végül az Agave Kiadótól érkezett hozzám az Éhezők Viadala előzményregénye, az Énekesmadarak és kígyók balladája, és mellé még megrendeltem az éppen akciós Letűnt világokat, ami régóta érdekelt.

Olvasások

A május még mindig nem volt erős hónap olvasások terén, de azt hiszem elengedtem azt, hogy túl szigorú legyek magammal ilyen téren. Szeretnék többet olvasni, de ha nem megy, akkor nem megy. Azért így is volt 4 olvasmányom. Noelle Stevensontól a Nimona nagyon kellemes meglepetés volt, még annál is jobban tetszett ez a képregény, mint vártam. Raana Raas-tól a Csodaidők újraolvasás volt, és rájöttem, hogy 10 év alatt kb. mindent elfelejtettem belőle. Zafóntól A Köd Hercege sajnos számomra csalódás volt, nagyon érződik, hogy ez még az első próbálkozása volt regényírás terén. A negyedik pedig az Énekesmadarak és kígyók balladája, Amelyet júniusban fejeztem csak be, de a java részét még májusban olvastam. Ez is nagyon betalált nálam, igyekszem róla blogbejegyzést hozni.

Sorozatok

Mivel mostanában egyre több sorozatot nézek, arra gondoltam, hogy amikor lesz miről írnom, akkor
berakom egy külön pontban a zárásába. 
Májusban is folytattam A korona című sorozat nézését, amely II. Erzsébet királynő uralkodását és a királyi család életét mutatja be. Már a harmadik évadot nézzük a barátommal, lassan a végére érünk, és kimondottan sajnálom, hogy még nincs kész a negyedik évad. Nem egy túl pörgős sorozat, de én nagyon szeretem, érdekes és olyan történelmi eseményeket mutat be, amelyekről vagy nem hallottam vagy nem ismertem pontosan a hátterét.
Két új sorozatot is megnéztem az előző hónapban, az egyik az Unortodox volt, ami egy négy részes Netflix sorozat az azonos című könyv alapján. Nagyon érdekes volt, főleg közösséget bemutató részek, mindenképp szeretném olvasni a könyvet is.
Sajnos voltam egy pár napot táppénzen, de ez tökéletes alkalom volt arra, hogy egy barátnőm ajánlására ledaráljam a Kilátástalan éttermek kilátással című reality-t, amely arról szól, hogy csodálatos fekvésű, de rosszul menő éttermeket újít fel egy három tagú csapat. Nem vagyok oda a reality-kért, de nagyon szép helyeken játszódik és a helyi kultúrából is megismerhetünk egy szeletet, így én még a százwattos műmosolyok ellenére is tudtam élvezni.
Végül pedig belekezdtünk egy dokumentumsorozatba, amely a History 101 címet viseli, magyarul Történelmi gyorstalpalóként találjátok meg szintén Netflixen. 10 része van egyelőre és 20 percben mutat be olyan témákat, mint az űrverseny vagy az olaj szerepe az elmúlt évtizedekben. Archív felvételekből és infografikákból állnak össze az epizódok, amely így külön érdekessé teszi őket. 

Minden más

Májusban végre egy kicsit fellélegezhettünk, elkezdték oldani a korlátozásokat és szép lassan újraindult az élet. Mondjuk ezzel együtt rajtam most jött ki az előtte lévő két hónap minden problémája és baja, így a hónap vége arról szólt, hogy lelkileg kicsit helyrehozzam magam. Mert persze sokan írják, hogy a járvány elhozta a lassítást, nyugalmat, de nekem azért sajnos rengeteg problémát és stresszforrást hozott. De bízom benne, hogy most már tényleg kicsit megnyugodhatunk.
Nagyon programokról nem meglepő módon nem tudok beszámolni, de ami feldobta a hónapot, hogy elhoztuk a szüleim új cicáját, Marcit. Úgy érzem, sok szeretet és mosolyt fog nekünk hozni ő. A másik pedig a hónap végi Balcsizás, ami egész múlt héten is tartott, ezért is született meg csak most ez a blogbejegyzés. Nagyon kellett már ez a kicsit több, mint egy hét feltöltődés.

Bízzunk benne, hogy a június megint jó olvasmányokat és jó élményeket fog tartogatni.


Megjegyzések

  1. Nagyon jó könyveket szereztél be! A Jádevárosba hétvégén beleolvastam, érdekesnek tűnik, húzott magával a szöveg.
    Jaj, a Lelkek labirintusa nagyon-nagyon jó, nekem annyira tetszett, hogy legszívesebben újraolvasnám, sajnáltam, hogy nem kétszer ilyen hosszú.:D
    Szerelem, halál, robotok c. sorozatot láttátok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Jádevárostól pont ezt várom, szóval ez jó hír.
      Részben a te véleményed győzött meg róla, hogy beszerezzem. :)
      Nem, pedig már rég meg szerettük volna nézni, jó, hogy emlékeztetsz.

      Törlés
    2. Gyorsan lehet darálni, mert 10-20 percesek az epizódok. Már tudom, melyik fog neked a legjobban tetszeni.:)

      Törlés
  2. Ez a Hugó cica egy igazi szépség <3
    A Csodaidőket még sosem olvastam, de felvettem a listámra! Remélem a júniusod még jobb lesz!! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és ahogy nő, egyre szebb lesz. :)
      Szerintem tetszene neked a Csodaidők. :) Köszönöm, remélem neked is. :*

      Törlés
  3. Hugó ♥ És persze Marci is! ♥ :) Sok örömet a cicákokkal! ;) (Jó, tudom, hogy Hugó csak kölcsön :D)
    A fene nagy lassítás rengeteg stresszt is hozott, és szerintem sokan nem éltük meg lassításnak...
    Szerintem bőven sokat olvastál, meg hát nem kell a mennyiséggel foglalkozni. ;) A Csodaidőket én is szeretném olvasni, képzeld nagyapám pistult bele tökre az elmúlt fél évben, imádja. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Hugót félig sajátként szeretjük. :D
      Hát én biztosan nem... Fenének se kellett ilyen "lassítás".
      Tényleg? De jó fej a nagypapád. :) Neked is csak ajánlani tudom. ;)

      Törlés
  4. Hugó cica egyértelműen elviszi itt a "show-t"! :D

    Mindig megcsodálom az Atwood könyveket, mindig olyan kifejező borítót kapnak, de közben pontosan tudom, hogy ő nem igazán passzol hozzám. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy így teljessé vált a magyarul elérhető életműve! :)

    A Balcsi és Marci cica pedig abszolút szuper megünneplése a karantén feloldásának, és ahogy láttam, sok szép program belefért az ott eltöltött időbe. :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, de erre számítottam is. :D Macskák és könyvek, nyerő páros. :D

      Szerintem sem a te stílusod Atwood. De a borítók tényleg gyönyörűek. :)

      Igen, az egy nagyon szuper hét volt. :) Marcica meg a legszebb rosszcsont. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.