Szeptember végén

Sajnos az ősz nem igazán úgy indult, ahogy szerettem volna, ez meglátszik az olvasásaim és a beszerzéseim számán is. Szerencsére azért a végére egész jól alakult, és még könyves programra is sikerült eljutnom.



Szám szerint három kötetet szereztem végül csak be a hónapban. A 2050-et egy kedves blogger barátnőmtől vettem meg, már el is olvastam, és sokkal jobb volt, mint vártam. A Book24-nek pedig egy akcióját kihasználva megrendeltem a Bíborszínt és A falat, szeretnék még mindkettőre októberben sort keríteni, mindkettőre nagyon kíváncsi vagyok.

Szeptemberben sajnos nem igazán ment az olvasás. A hónap első felében csak A kis herceget olvastam újra, valamint belekezdtem A medve és a csalogányba, amit még nem fejeztem be. Ahogy fentebb írtam, a 2050 novelláskötetet már sorra is kerítettem, ezen kívül a Vissza a jövőbe képregényt vettem még kézbe. Volt ebben a hónapban egy félbehagyásom is: sajnos Sarah Perry Az essexi kígyójával most nem találtuk meg a közös hangot, de szeretnék még később adni neki egy esélyt.
Aminek viszont nagyon örülök, hogy sikerült elérnem, sőt, túl is lépnem az ötven olvasást, és a Goodreads-kihívásomat, mely szerint 52 könyvet elolvasok, is sikerült már szeptember elején teljesíteni.

Nem nagyon írnék arról, lelki szempontból milyen is volt ez a szeptember, beszéljünk a pozitív eseményekről, mert szerencsére azért az is akadt.
Összesen hat koncerten voltam ebben az időszakban, ráadásul ebből 4 teljesen ingyenes volt. Azt hiszem, sosem fogom elfelejteni, mikor teljesen eláztam a szeptember elsejei Halott Pénz koncerten. :) Sikerült a bloggerlányokkal is egy találkát összehoznunk, voltam szülinapon, retró bulin és eljutottam idén újra az Olvasás Éjszakájára. Három programon vettem részt, ebből a legjobban a bloggertalálkozó és Zakkant beszélgetése Rácz-Stefán Tiborral tetszett.

A hónap abszolút csúcspontja pedig a svédországi utam volt. Az országban most jártam már harmadszor, de életemben először utaztam egyedül repülőgéppel, ami szerencsére sokkal jobban ment, mint vártam. Kint egy nagyon kedves barátnőm és a párja vártak rám, csodás hétvégét töltöttem el náluk, sokat beszélgettünk, jókat ettünk, és persze meglátogattunk jó pár helyet, Stockolhmot, Sigtunát, a Sklokolster kastélyt és Uppsalát is. Nagyon-nagyon jót tett a lelkemnek ez a pár nap, olyan belső békét éltem ott át, amiből elég kevés jutott ki a hónapban.



Remélem az október olyan szép napos lesz végig, mint amilyen a mai nap volt, és lesz majd lehetőség kirándulni és nagyokat sétálni is. A könyvkiadók meg ebben a hónapban végképp el fognak árasztani minket megjelenésekkel, csak győzzük megvenni és olvasni őket.

A többiek szeptembere:
Amadea
Nikkincs
Pupilla
Sister
Heloise
Dóri

Megjegyzések

  1. Visszafogott könyves hónapot zársz te is, Nita :) Remélem az év vége felé jobban bele tudunk húzni az olvasásba, nekem az IRL programok mellett nagyon hiányzik az a hosszan belemerülős olvasós érzés.
    Svédország gyönyörű lehetett, milyen szuper dolog, hogy már harmadjára jártál ott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is az az érzés hiányzik, de nehéz beillesztenem a munka-offline élet-háztartás mellé. Én is remélem azért, hogy sikerül. :)
      Svédország az egyik legszebb ország, ahol jártam. :)

      Törlés
  2. Olyan jó volt olvasni, hogy ilyen jól érezted magad nálunk! :* Remélem, sikerül majd megismételni jövőre is. :)

    VálaszTörlés
  3. Aaa, olyan jó lehetett Svédország! :) Nagyon szuper a fénykép is! :)
    Gratula a Gr-challenge-hez! Kicsit tényleg visszafogottabb volt a szeptember, de van az így, szerintem október-novemberben több idő jut majd a belemerülős olvasásokra. Remélem az essexivel megtaláljátok majd a hangot újra.
    Szuper volt a bloggertali! :)
    Hú, én is várom az őszi-téli megjelenésdömpinget! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és igen, szuperjó volt. :)
      Köszi. :) Meglátjuk, reméljük így lesz. :)
      Egy időre jegelem a szexi kígyót (ez így kicsit perverzül hangzik :D).
      Majd szeretnék is posztot írni róla, miket várok az ősszel. :)

      Törlés
  4. Amikor megnyitottam a blogod hirtelen azt hittem Nikkincsnél járok! :D Hangulatos ez az őszi blogtéma! :)
    Örülök, hogy tetszett a novelláskötet - a Vissza a jövőbe képregényre én is kíváncsi vagyok, nem is tudtam hogy van ilyen, amíg nálad nem láttam.
    A svéd út is nagyon szuper lehetett - és pont jókor jött <3
    Októberre több jó olvasmányt, meg őszi élményt kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg hasonlít egy kicsit a sablonunk. :) A legtöbbször blogreaderrel olvaslak titeket, csak kommentelni nyitom meg a blogokat, így általában kevésbé marad meg, kinek hogy néz ki a blogja...
      A képregény egy egyszeri szórakozásnak pont tökéletes, jópofa történetek vannak benne.
      Igen, jót is tett a lelkemnek. :)
      Köszönöm, neked is. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.