2018. szeptember 18., kedd

Őszi tervek

Pupilla, Nikkincs és Sister bejegyzései megihlettek, és megpróbálom én is megtervezni, miket is szeretnék az ősszel elolvasni és mik is vannak az őszi bakancslistámon. 

Ősz olvasmánytervek

A várólistámon a Moly szerint 290 könyv csücsül, ami elég tekintélyes mennyiség. Az otthoni olvasatlanok számát kéne csökkenteni, így most innen válogattam be 5 könyvet.

 1. N. K. Jemisin: Az obszidiánkapu és a Megkövült égbolt - Na jó, itt csalok egy kicsit, ez két könyv, de úgy döntöttem, megvárom a második rész olvasását a harmadik megjelenésével.
 2. Elena Ferrante: Az új név története - Mivel az első részt imádtam, és szerencsére nemsokára jön a harmadik, így alap, hogy a második részre szeretnék most már sort keríteni.
 3. Andrzej Sapkowski: Vaják - Még a tavalyi Könyvfesztiválon szereztem be a sorozat első részét a dedikálás miatt, aztán valahogy elmaradt az olvasása. Úgy érzem, az őszhöz jól passzolna ez  regény.
 4. Tittel Kinga: Mesélő Budapest - Szeretném jobban megismerni azt a várost, ahol élek, és úgy érzem, ez a tökéletes könyv hozzá.
 5. Frances Mayer: Napsütötte Toszkána - Mert jó lesz magamat újra elképzelni a napsütötte Olaszországba, remélem sok ilyen emléket ébreszt majd bennem ez a regény.
Őszi bakancslista

Szeretem, hogy a nyári punnyadás után az ősz megint tele van rendezvényekkel, pezsgéssel, jó programokkal. Valahogy 20-25 fokban nagyobb a kedvem is ezekhez, mint 30 fokban.


 • Kirándulni az őszi erdőben: Jó lenne a friss levegőn is időt tölteni, valamint a millió őszi színt a természetben is látni, nem csak a városban.
 • Sütőtököt sütni: Még sosem sütöttem magam, már csak azért is, mert eddig nem rajongtam érte különösebben, de az elmúlt évben megbarátkoztam vele, így idén szeretném a saját szám íze szerint elkészíteni.
 • Színházba menni: Szerencsére már van is jegyem több színdarabra. Tavaly rengeteg darabot láttam, azt a mennyiséget már nem fogom utolérni, de nem bánom, ha helyette igazi minőségi darabokat látok.
 • Eljutni a Balatonhoz: Ha már nyáron nem sikerült, akkor ősszel szeretnék lemenni a Balatonhoz. Úgysem voltam még ebben az évszakban és szerintem ilyenkor is remek programokat lehet ott találni.
 • Belekezdeni egy sorozatba: Egy jó ideje egyáltalán nem nézek semmilyen sorozatot, jó lenne ezen változtatni, és este a telefonnyomogatás helyett nézni valamit.
Meséljetek, nektek milyen olvasmány-és egyéb terveitek vannak az őszre?

6 megjegyzés:

 1. Szuper tervek - Tittel Kinga, és a Ferrante nagyon jó, ezeket olvastam én is. :) Kinga könyvét szeretném majd megvenni, hogy majd eszerint barangolhassak időnként Bp-en.
  A színház most nekem is felkerült a listámra (ki is egészítem az én kis bejegyzésem), sorozatok közül ajánlom (most fejeztem be és Niki is nézte): Hatalmas kis hazugságok, vagy egy cukibb, amit most reggel kezdtem el: Anne (2017-es változat).
  Sok jó őszi élményt kívánok neked! :* :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is tervezem, hogy majd barangolok a Mesélő Budapest alapján. :)
   Az ember annyira keveset jár színházba, mikor már kikerül az iskolából, de felnőttként is olyan jó élményeket tud adni.
   Köszi az ajánlást, utánuk nézek. :)
   Köszönöm, én is neked. :*

   Törlés
 2. Jemisinnek nekem is még hátravan ez a két könyve - én is inkább egyben szeretnék rájuk sort keríteni. Biztos szuper lesz, alig várom! :)
  Ó, és tényleg színházba menni! Miket fogsz megnézni ebben az évadban?
  Nekem sorozatok közül az utóbbi hónapokban a Mr. Selfridge volt az egyik darálósom előtte meg a Bletchley Circle (igaz, ez minisorozat, gyorsan lehet vele végezni, de tényleg annyira szuperség)de ott volt még a How to Get Away with Murder, ami mindig ház méretű cliffhangerrel ért véget. Mondjuk a harmadik évadtól kezdve nekem már túl sok volt ebből, de az első két évad tényleg darálós nagyon :) Nem tudom, ezeket láttad-e, de jó szívvel ajánlom :)
  Csodás őszt neked ezekhez a szuper tervekhez :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első rész alapján én is úgy gondolom, a másik kettőt is ugyanolyan jó lesz olvasni. :)
   Amire van jegyem, az A padlás, a Varázsfuvola és a Kőszívű ember fiai.
   Köszönöm, egyiket sem látom, felveszem őket a radaromra. :)
   Köszönöm, neked is viszont! :)

   Törlés
 3. Tök jó, hogy te is csináltál terveket! :))) Jemisinről az a megérzésem van, hogy ő nem az én íróm... De Ferrantét szeretnék olvasni - na persze az elsővel kezdve! :D
  Sorozatot is kéne nézni nekem is... A Sherlock és a Strike-ok voltak utoljára, most a Big Little Liest néztem ki, csak előbb a könyvet olvasom el. ;)
  Hajrá a tervekhez, és csudás őszt neked! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jemisinnel szerintem sem biztos, hogy kompatibilisek lennétek, Ferrantéval viszont érdemes próbálkoznod. :)
   A Strike harmadik évada nekem még hátra van. A könyvről kíváncsi leszek, mit írsz majd. ;)
   Köszi, neked is viszont! :)

   Törlés