Karácsony

Bárcsak azt írhatnám nektek, hogy 100%-osan átszellemülten várom már a karácsonyt, de azért ez sajnos így nem teljesen igaz. Tegnap történt egy olyan esemény, aminek végül is sokkal jobb lett a kimenetele, mint először hittük, de a családi hangulatra kicsit rányomta a bélyegét.

Azért igyekszem örülni az ünnepnek és a karácsonynak, amennyire lehet. Most én annak örülök a legjobban, hogy eltölthetek itthon pár napot nyugiban, mi nem megyünk most rokonokhoz, csak hozzánk jönnek a nagybátyámék, és ezt abszolút nem is bánom. Annyira elfáradtam így az év végére, hogy nagy szükségem van erre a pihenésre. 

Jó lenne minél többet olvasni, tavaly az S kitöltötte az egész karácsonyom, most lehet, hogy Harry Potter fog majd előkerülni és folytatom az újraolvasást. De ma még várnak rám is azért teendők, takarítás, sütisütés és társai. A halászlé és a húsleves mindjárt kész, bár be kell valljam, az anyukám érdeme, nem az enyém. 

Szerencsére a pozsonyi advent jól sikerült a barátokkal

Egyébként idén a barátaimtól 12 könyvet kaptam karácsonyra, meg még egy csomó más mindent, Yamuna csomagtól a csokin át a Snoopy-s bögréig mindenfélét, nagyon jól esik, hogy ennyien megajándékoztak és gondoltak rám. De van olyan is, akitől csak azt kértem, hogy üljünk be valahova, és beszélgessünk egy jót, nekem az is tökéletes. És persze van olyan, akit majd csak januárban látok, de neki akkor is ugyanúgy fogok örülni.

Nem akarok még belefogni évösszegzésbe, arról majd lesz külön bejegyzés vagy bejegyzések, de azért az ember így karácsony környékén önkéntelenül is elgondolkodik, milyen évet tudhat maga mögött és vajon mi fog várni még rá. Mögöttem elég nehéz időszak van most, 2016 rendesen feladta a leckét, lesz mit átgondolni és tenni 2017-ben. Azért remélem, hogy az az egy hét még jól fog telni, ami hátra van ebből az évből.

Remélem nektek, az olvasóimnak és a bloggertársaimnak már teljes a karácsonyi hangulata és alig várjátok a következő napokat! :) Én mindenesetre nagyon boldog, békés és könyvekben gazdag karácsonyt kívánok nektek! 



Megjegyzések

  1. boldog karácsonyt neked is, Nita :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog karácsonyt, sok pihenést, nyugit! Remélem már semmi nem árnyékolja be az ünnepeket! Ó és jó HP-zást, ha előkerül. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonlókat kívánok neked én is, Pupi! Köszi, meglátjuk, milyen olvasmányhoz lesz kedvem. :)

      Törlés
  3. Békés, nyugodt ünnepeket kívánok Nita!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

Lois Lowry: Az emlékek őre

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.