Szeptemberi könyvhullás

Helló ősz, helló el nem múló könyvbeszerzési vágy! Avagy beköszöntött a hűvös idő, a vénasszonyok nyara épp csak beköszönt, hogy aztán már el is menjen, én meg még mindig nem tudok visszafogott lenni könyvbeszerzések terén.


Hét darab könyvet sikerült bezsákmányolni ebben a hónapban, de valamiért többnek tűnt ez nekem. Lehet azért, mert már csak toronyban férnek el egymáson... Az első beszerzés egy megkésett szülinapi ajándék, avagy a júliusi szülinap simán elhúzódhat szeptemberig esetemben. :) Egy kedves barátom lepett meg William Gibson Virtuálfényével. Eddig Gibson munkássága kimaradt nekem, csak egy novellát olvastam tőle, épp ideje lesz pótolni ezt a hiányosságot.

Viszont a többi beszerzésemet már csak részben foghatom másra. Van nekem egy Amadea barátném, aki előszeretettel hív fel azzal, hogy megtalálta valamelyik kívánságlistám könyvemet kedvező áron. Így került hozzám Az ajtó és a Solaris is (és tudom, hogy itt már Amadea tiltakozna is, hogy "Dehát az utóbbit a pasim találta, én csak felhívtalak téged!!"). 
Sajnos az Alexandra meghosszabbította a nyári akcióját, így még sikerült három drágaságot onnan is beszerezni. Ishiguoróval jóban lettem a Ne engedj el!-nek köszönhetően, remélem a Lebegő világ művészét is szeretni fogom. A párizsi feleséget már sokan ajánlották nekem, a Holdkórosok eposzát is, szóval ezeket sem lehetett egyszerűen otthagyni!
Meglepő módon új megjelenésből csak egy vándorolt hozzám, mégpedig az Ílion, ami kötelező beszerzés volt számomra, ráadásul egy kellemes délutánt töltöttünk el barátokkal a közös rendelés átadása apropóján.

Erre a hónapra összesen hat olvasás jutott (plusz kettő még átcsúszott augusztusról), ami nem hangzik soknak, de ebből a Tövisek Császára és a Kafka a tengerparton összesen több, mint 1100 oldal volt, szóval így már talán kicsit más a kép. :) Az abszolút mélypont a Hogyan legyünk egyedül? volt, kár, hogy nem olvastam róla előbb Katacita posztját, spóroltam volna magamnak egy kis pénzt. Az abszolút legjobb pedig a Kafka a tengerparton volt. Talán sosem olvastam még ennyire szürreális regényt, ami mégis gyönyörű, és tele van olyan gondolatokkal, amelyeket nagyon-nagyon igaznak érzek. Murakami szép lassan beférkőzik a szívembe! Ráadásként az őszi listával is haladok, a Selymet már elolvastam, most meg A selyemhernyóban merültem el, amiről már most tudom, hogy kedvenc lesz.

Amint azt már az őszi listázásnál írtam, sajnos a szeptember nem igazán az én hónapom volt. Évek óta ez szokott lenni az év mélypontja, idén sem tudtam ezt elkerülni. Mind a munkahelyen, mind a magánéletben adódtak problémáim, ezekről most itt nem szeretnék részletesebben írni, a lényeg, hogy most azért szereztem pár mélyebb sebet, amelyeket idő lesz, amíg feldolgozok. Mondjuk így a hónap végére már kicsit kezdenek javulni a dolgok, és remélem, innentől már csak felfele van! Például múlt hét pénteken láttam a West Side Story-t az Erkelben, szombaton sci-fi napon voltam, tegnap pedig láthattam premier előtt A marsi filmváltozatát, ma meg még az egyik kedvenc helyemen is voltam, a La Deliziában (a pohárkrémjeikért ölni tudnék!).

La Delizia, egy talpalatnyi mennyország
Remélem, hogy az október minden tekintetben jó dolgokat fog nekem hozni. Az már biztos, hogy A selyemhernyó jó kezdet olvasás szempontjából, vár rám két színház, egy házibuli, lesz hosszú hétvége és október utolsó hétvégéjén még wellnessezni is eljutok. Szóval igyekszem felemelt fejjel végigjutni ezen a hónapon! Úgyis tegnap ezt az idézetet kaptam Agatha Christie-től a Molyon sütiként: Én azt hiszem, a világ olyan, amilyenné az ember formálja.

Megjegyzések

  1. Tökéletes idézet, és kívánok egy sokkal jobb hónapot! (Glamour napok is lesznek :D)
    Az ajtó és A párizsi feleség tényleg jó, Ishiguoróval már nekem is meg kéne ismerkednem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Tényleg, Glamour-napok! :D
      Szinte biztos vagyok benne, hogy szeretnéd Ishiguorót. :)

      Törlés
  2. Gondolom, vezeted a könyvbeszerzős versenyeteket! :)
    Bár ahogy olvasom, a kis barátaid bőszen szorgoskodnak, hogy ez így legyen :D

    Selyem és selyemhernyó - milyen jól válogattad össze az olvasmányaidat :)

    De jó, láttad A marsit?? :)) Ó és most látom, hogy már megy is, én valamiért azt hittem, majd csak télen lesz, de húú most ez nagyon feldobott, remélem, minél előbb el tudom cipelni a pasit rá!

    Ez a La Delizia meg nem tudtam, honnan ismerős, de rájöttem, hogy nemrég kaptunk egy doboz ilyen kekszet, fincsi volt! :)

    Őszintén remélem, hogy az októbered sokkal jobb lesz, és túljutsz a válságon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, hogy vezetem. :) Igen, a barátaim tesznek róla, hogy véletlenül se felejtsem el. :P

      A címegyezés nekem is leesett tegnap. :) És igen, volt szerencsém látni, nekem tetszett. :)

      De jó, és igen, a kekszeik is isteniek. :)

      Köszönöm, én is ezt remélem.

      Törlés
  3. Mi is marsizunk a hétvégén, kíváncsi vagyok már rá nagyon. :)))
    Ez azért nem olyan sok beszerzés szerintem, és Amadea igazán nem tehet róla, csak jószándékból szól neked, hogy a kívánságlistásakat minél olcsóbban megszerezd :D A Solaris nekem is megvan, nagymamám régi könyvei közt találtam meg nemrég. :)
    Selyem után selyemhernyó, így dukál. :D Vagy esetleg fordítva is jó lett volna. ;)
    Remélem sokkal jobb lesz az októbered, a mélypontok után tényleg csak felfele van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nektek is tetszeni fog. :)
      Megnyugtató, ha más nem tartja soknak. :D Amadea egy tündér. :) Ó, akkor az szerencse, hogy megtaláltad.
      Igen, fordítva még jobban jött volna ki a dolog. :))
      Köszi, és úgy legyen.

      Törlés
  4. De hát én tényleg csak felhívtalak!:)
    Viszont, ha szeretnéd, nem szólok legközelebb.:D
    Ui.: A selyemhernyó annnnyira jó, kedvem támadt újraolvasni, Rowling felnőttkönyvei valamiért az őszhöz passzolnak számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom-tudom. :)
      Szeretem a hívásaid. :*
      Nekem is most nagyon jól esik, tökéletes erre az időre.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.