Őszi olvasási tervek

Mert listák és tervek kellenek! Persze nem veszem ezeket azért túl komolyan, de mindig olyan jól esik megírni őket. :)

Lehetne, hogy én most teleportáljak ide? Köszi! (forrás: Pinterest)
Szép lassan bekúszik az ősz, még ha ezen a héten el is lettünk kényeztetve ezzel a jó idővel. Ősszel mintha mindenkinek több kedve lenne olvasni, ráadásul ilyenkor a kiadók is nagyon beindulnak a megjelenéseikkel. Én most épp Murakami Haruki Kafka a tengerparton című könyvét olvasom, és nagyon sok mondatára rezonál a lelkem, szóval jól esik olvasni.

De akkor lássuk csak, melyik az az öt könyv, amit mindenképp szeretnék ebben az évszakban olvasni!


  1. Alessandro Baricco: Selyem - Már egy ideje itt áll a polcom egy másik Baricco kötettel, a Vértelenüllel együtt, és valamiért úgy érzem, most van itt az ideje, hogy megismerkedjek az íróval.
  2. Paula McIan: A párizsi feleség - A Szandi akciójában zsákmányoltam ezt a regényt, annyian dicsérték már, akiknek az ízlésében bízok, hogy muszáj volt beszerezni. Ráadásul jön nemsokára az írónő másik regénye, a Napkeringő.
  3. Totth Benedek: Holtverseny - A szülinapomra kaptam meg a Holtversenyt, és mivel szégyentelenül kevés magyar kortárs regényt olvasok, szeretnék kicsit javítani ezen az arányon.
  4. Robert Galbraith: A selyemhernyó - Szegény könyv már a nyári listámban is benne volt, aztán valahogy mégsem jutottam el odáig, hogy elolvassam. Viszont a borítóra ránézve is rögtön őszi hangulatom lesz, így lehet most lesz a legjobb olvasni.
  5. Hannu Rajaniemi: A kauzalitás angyala - Rajaniemi trilógiájának záró részét picit halogattam, valamiért nem szeretném, ha véget érne ez a sorozat. A második rész, a Fraktálherceg nekem nagyon bejött, remélem a befejezés sem okoz csalódást.


Egyébként eddig az ősz elég vegyesen indult, nekem már évek óta a szeptember egy elég vacak hónap. Remélem mikor a havi zárást megírom, már jobban leszek, de most jó pár dolgot át kell értékelnem magamban, és megemészteni néhány dolgot.

Meséljetek, ti olvastátok a listámon található könyveket, vagy tervezitek olvasni? Hogy telik eddig az ősz?

Megjegyzések

  1. A párizsi feleséget és A selyemhernyót tudom ajánlani, a Selymet azt hiszem olvastam de engem nem fogott meg Baricco. Remélem helyrerázódnak a dolgaid hamar :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi vagyok már ezekre, nekem hogy fognak tetszeni. :)
      Köszönöm, szerintem helyre fognak jönni a dolgok, csak kis idő kell hozzá.

      Törlés
    2. :))
      Ja és jó lett az új sablon, elfelejtettem írni! :)

      Törlés
    3. Köszi, te adtad az ötletet, beállítottam az egyik alapsablont, és azon variáltam picikét. :)

      Törlés
  2. Ugyanazt tudom mondani, mint Dóri. :) A Selyemhernyó hozza a szintet, nagyon bele lehet feledkezni, de szerintem A párizsi feleségbe is. :)
    Kitartás az őszhöz, tudom, hogy nem épp a kedvenced, de remélem, a dolgok elsimulnak és jó kedvvel éled majd meg ezt az évszakot is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, most pont ilyen belefeledkezős könyvek kellenek nekem. :)
      Köszönöm, igazából most magával az időjárással nincs is gondom, más dolgok bántanak, de igyekszem túllendülni rajtuk. Annyi klassz dolog vár például jövő héten meg októberben is, megpróbálok ezekre gondolni. :)

      Törlés
    2. Ja, gondoltam, hogy nem konkrétan az ősz a baj, hanem más, de akkor élvezd azt a sok jót, amit ad most az élet (úristen, mik nem jönnek ki a számból :D), remélem, a rossz dolgok meg elmúlnak.

      Törlés
  3. Kívánom, hogy hamar lendülj túl a nehézségeken, akár jó könyvek olvasásával is!

    VálaszTörlés
  4. Szuper könyveket válogattál össze, ebből a Selymet, A párizsi feleséget és a Selyemhernyót olvastam, és mindet nagyon szerettem. Érzésem szerint nálad is be fognak találni :) A párizsi feleséget amúgy én valami miatt pont az őszhöz kötöm, talán épp akkor olvastam, már nem emlékszem. És a Napkeringőt is nagyon várom.
    Kitartást Nita! Bármi bánt, elmúlik vagy idővel kevésbé fog és gondolj a sok szép nyári élményedre ha rossz passzban lennél. Ha vigasztal valamit nekem az elmúlt bő másfél éves időszakom az, hogy mindent átértékelek és ami vagy aki régen nagyon fontos volt, már nem az életem része, így én is rengeteget változtam, talán erősebb is lettem. Biztos az ilyen dolgoknak is megvan a miértje! :) Szóval drukk, hogy gyorsan túl legyél majd rajta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, A párizsi feleség és A selyemhernyó mindenkinél nyerő. :) Ha ennyien mondjátok, nem foghatok velük mellé. :)
      Köszönöm, jól esik a biztatásod! Biztos neked sem lehetett akkor könnyű az elmúlt másfél év, remélem neked is jobb időszak jön minden szempontból. :) És érdekes, hogy bennem is pont az fogalmazódott meg, hogy úgyis elmúlik. Igen, igyekszem arra gondolni, mennyi jó dolog történt eddig is, és azért egy izgalmas ősz vár rám. :)

      Törlés
  5. Bariccót nagyon ajánlom, látom már olvasod is! :) Én nagyon megszerettem az írásait, a stílusát. A Mr. Gwyn is remek tőle, de a Novecento és a Vértelenül is. :)
    A selyemhernyó nekem is visszavan, de az hagyján, mert a Kakukkszó is még mindig :D

    Remélem hamarosan rendeződnek a dolgaid. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közben el is olvastam, jaj, ez a Selyem nagyon jó volt, mindenképp sort kerítek a többire is. :)
      Most már tényleg neked is el kéne olvasnod. :D
      Köszönöm, én is reménykedem benne, vannak már pozitív jelek.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.