Júniusi könyvorkán

Lassan már nem tudom, milyen kifejezést használjak a bejegyzés címében, hogy kellően kifejezzem, mennyi könyvet szereztem be az adott hónapban. Az elmúlt időszak beszerzései amúgy sem voltak kispályások, de a június mindent visz: 18 beszerzett könyv, bíró úr, mentségem nincs. :)

A jobb oldalon a könyvheti beszerzések, bal oldalon az egyéb.

Természetesen mi más, ha nem a Könyvhét okozta volna a rengeteg beszerzést. Előtte és utána 5 könyvet sikerült beszerezni, míg a könyvheti megjelenésekből 13-at. Június elejére még átcsúszott egy májusi rendelésem, ez a Szép álmokat! színező. Végül ennek a megrendelése mellett döntöttem, és nem bánom, nagyon tetszenek a képek, és bár sokan furcsán néznek rám a színezés miatt, mindenképp szeretném kipróbálni.

Ezek után pedig következett a Könyvhét, ahol feltámadt bennem a könyvrozsomák, én pedig meg sem próbáltam ellenállni neki. A fenti képen a jobb oldalon láthatjátok a harácsolás eredményét (a Lolito hiányzik a képről, az épp kölcsönben van egy barátomnál). A könyvek java részét vagy előrendelésben szereztem meg, vagy pedig 500-1000 Ft-ért vettem meg. Egyedül a Horgonyhely volt, amit 20% kedvezménnyel vettem meg, a többi mind ennél nagyobb engedménnyel jutott hozzám.

A Könyvhét után először a legújabb Moly-antológia, a Magánvégtelen egy tiszteletpéldánya vándorolt hozzám. Részt vettem a könyvbemutatón is, segítettem az árusításban. Jó hangulatú este volt, hallhattunk néhány novellát, volt beszélgetés a szerkesztőkkel és a kötet illusztrátorával is.

Az utolsó három beszerzés a debreceni mininyaralásom eredménye. Mert hát nyaralásról kell valami emléket hozni, a könyvnél szebb emlék pedig nincs. :) A Majd' kiugrunk a bőrünkbőlt Sztimi drágától, a vendéglátómtól kaptam előszülinapi ajándékként, Szabó Magdától Az őz antikváriumból lett az enyém, a Mrs. Dalloway pedig Szandi akcióból vásárolt kötet. Utóbbi az első Virginia Woolf kötetem, remélem jó barátságot kötök az írónővel.

Amúgy milyen volt ez a június? Azt kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy volt pár nap a vége felé, amikor nagyon erőt vett rajtam a melankólia, az idei év egyik legjobb hónapja volt ez. Kezdődött ugye rögtön a Könyvhéttel, ami jobban nem is sikerülhetett volna, rengeteg baráttal és ismerőssel sikerült találkozni és jót beszélgetni. A barátommal most ünnepeltük a második évfordulónkat, voltam OneRepublic koncerten, ami örök élmény marad, és ez még csak június első hete volt. :) Voltam még moziban, Trófeában ünnepelni, futóversenyen szurkolni, könyvbemutatón, Győrben is eltöltöttem egy napot, sikerült eljutni először a Múzeumok Éjszakájára, és Jane Godallt is hallottam élőben előadni. Június utolsó hétvégéjét pedig a csodás Debrecenben töltöttem, ahol voltam szabadtéri színházban, várost nézni, jazzkoncerten, és mindenféle remek vendéglátóipari egységben. :) Szóval összességében egy igazán mozgalmas és kellemes emlékekkel teli hónap volt ez.

A július szintén tartogat mindenfélét, ami biztos, hogy két mininyaralás is lesz, ráadásul ebben a hónapban van a szülinapom, amit remélem sikerül kellőképpen megünnepelni. :) Remélem igazán jó idő lesz, hogy lehessen strandolni, fagyizni, teraszon ücsörögve olvasgatni. Más vágyam most nincs is.

Megjegyzések

  1. Úristen 18 könyv! :D Kíváncsi vagyok V. Woolf hogyan fog tetszeni neked :)
    Jó programjaid voltak a hónapban, és örülök, hogy tudtunk beszélgetni élőben is egy kicsit!! :)

    VálaszTörlés
  2. @theodora: Mikor összeszámoltam, én is meglepődtem. :D Remélem tetszeni fog. :)
    Igen, én is nagyon örülök, remélem lesz még lehetőségünk kicsit hosszabban is találkozni. :)

    VálaszTörlés
  3. Te mindig tudod magad überelni :D
    A színezést nálam se érti senki... a pasim olyan arckifejezéssel néz rám olyankor, mint egy degeneráltra, de mi lányok itt vagyunk egymásnak :D
    Gratulálok a két éves évfordulóhoz és még sok ilyet kívánok nektek :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem minden egyes darab tökéletes érthető beszerzés. Bármelyiket elfogadnám.
    Könyvespolcot rendeltél már? ;)

    VálaszTörlés
  5. Atyaég, na most leesett az állam! Nem semmi vagy, de gratulálok a sok szépséghez, most már csak egy jó hossszú szabit kívánok, hogy időd is legyen az olvasásukhoz :)
    Nagyon klassz júniust mondhatsz magadénak, csak úgy kapkodtam a fejem a sok-sok programodat olvasva, irigykedem :) És boldog évfordulót, illetve sok szép nyári programot, meg miniszabit!

    VálaszTörlés
  6. @katacita: Sajnos igen. :D Örülök, hogy itt köztetek nem néznek rám furcsán a színezésért, tartsunk össze. :)
    Köszönöm. :)

    @Wish: Köszönöm, és sajnos már nem fér könyvespolc a szobámba, lassan költöznöm kéne. :D

    @Nikkincs: Nekem is leesett, mikor összeszámoltam. :D Köszi, hát lesz egy egyhetes szabim, azalatt szerintem fogok haladni. :)
    Most ez a június szerencsére elég jól jött ki ilyen szempontból. :) Köszönöm, neked is nagyon szép nyarat kívánok minél több klassz olvasmánnyal. :)

    VálaszTörlés
  7. Könyvorkán, Amadeánál meg tobzoska, cukik vagytok :D Jéézus, és tényleg, mennyi könyv! :D
    Ó, látom egy akciós Hollókisasszonyra te is lecsaptál! :) Sok ugyanolyat vettünk, Pék Zoli, Horgonyhely, Hoffman nálam is jött szintén haza. :)

    VálaszTörlés
  8. @PuPilla: Hát igen, nyelvújítók leszünk lassan. :D
    Igen, 1000 Ft-ért nem lehetett otthagyni. :) Ahogy látom, ezekre sokan lecsaptunk. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.