Márciusi beszerzések, avagy apály után dagály

A januári nullás hónap, majd a februári egy beszerzés után a március kész könyvforgatagnak tűnt. Itt a tavasz (még ha ez ma pont nem is látszik), beindultak a kiadók is, ráadásul régóta várt recik is megérkeztek.

Ebben a hónapban 7 könyvet sikerült beszerezni, ezzel együtt is negyed év alatt csak 8 könyvet szereztem be, amire nagyon büszke vagyok. Tavaly ilyenkor már 15 könyvnél jártam, szóval úgy érzem, egész jól alakul az a célkitűzésem, hogy idén sokkal tudatosabban vásárolok.


De nézzük azokat a zsákmányokat! Még február végén kaptam Kultúra utalványt, amit könyvre is el lehetett költeni, ezt kihasználva március elején megvettem On Sai-tól a Lucy-t és az oly vágyott Selyemhernyót. Érdekes, hogy mindkettő második rész, és bár a Scar nem lett kedvencem, a Lucy nagyon érdekel, a Selyemhernyó meg egyértelműen kötelező beszerzés volt.

Nagy örömömre az Európa Kiadó felkeresett, hogy elolvasnám-e az új Margaret Atwood könyvet, Az özönvíz évét, erre pedig nem lehetett nemet mondani. :) Azóta már el is olvastam és blogbejegyzést is írtam róla, itt elolvashatjátok.
Ezen kívül három reci landolt még nálam. A barackfa titkát (amit Amadea nővérem bejegyzésének köszönhetően rendszeresen A barackfa átkának nevezek :D) és a Bocsáss meg, Leonard Peacockot még az év elején olvastam e-könyvként, a papírpéldányok pedig most érkeztek meg belőle. A babaház úrnője pedig igazán nekem való könyvnek tűnt, így bevállaltam blogturné keretén belül. Még csak a 20%-át olvastam el, eddig nem tűnik rossznak, de még csak most kezd beindulni a történet igazán, kíváncsi leszek, hová fog kilyukadni.

Végül még a Horzsolásokat szereztem be, amiről Velkei Zoli annyit áradozott nekem, hogy muszáj volt beszereznem. :) Na meg persze a fülszöveg és a borító alapján is nekem való könyvnek tűnik.

És hogy egyéb téren milyen volt ez a március? A borzasztó január és a nem túl jó február után határozottan sokkal-sokkal jobb volt! Végre kezdek beilleszkedni a munkahelyen, a kollégákkal is vannak közös programjaink, sikerült eljutni moziba is (Liza, a rókatündér, mindenkinek csak ajánlani tudom!!), voltam kiállításon, volt szülinapozás és sok baráti találkozó is. Ami a hónap egyik csúcspontja volt, hogy eljutottam március 15-én Kaposvárra, amiről kiderült, hogy egy nagyon szerethető kis város, ahol rengeteg klassz bronzszobor van. :)
Bár még nincs tökéletes tavaszi idő, azért voltak már nagyon jó balzsamos-napos délutánok, amikor lehetett jókat sétálni, például a Gellért-hegyen. Remélem lassan eljön a tavaszi kabátos időszak is!

Az egyik kedvenc szobrom Kaposvárott

Április! Április! Április! Hogy én mennyire várom ezt a hónapot! Megyek színházba, Budapesti Tavaszi Fesztiválra, kirándulások is várhatóak és hát természetesen jön a Könyvfeszt is! Utóbbira úgy tervezem, hogy péntek-szombat-vasárnap látogatok ki, pár programot már ki is gyűjtöttem magamnak, de inkább a társaság miatt leszek kint, ilyenkor lehet olyan ismerősökkel is találkozni, akiket amúgy nagyon ritkán látok, és inkább csak neten keresztül tartjuk a kapcsolatot.
Szóval reményeim szerint az április az év egyik legklasszabb hónapja lesz. És ha így állok hozzá, így is kell lennie, nem? :)

A poszter készítője Via, az Urban:Eve bloggere

Megjegyzések

  1. Jó a cím, de nem olyan nagy dagály ez :) Pláne, hogy olvastad is már őket, mármint a nagy részét. A Selyemhernyóra kíváncsi vagyok mit fogsz szólni és A babaház úrnőjéről is várom a véleményed. Ez utóbbi esélyes befutó nálam egy áprilisi Könyvfesztes vásárlásra :)
    Örülök, hogy ilyen jól sikerült a márciusod és hogy áprilisra is ennyi minden be van már tervezve, biztos jól sikerült programok voltak/lesznek ezek!

    VálaszTörlés
  2. @Nikkincs: Az igaz, de akkor is fura ez a nagy kupac az előző hónapok után. :D
    A Selyemhernyót ha csak annyira fogom szeretni, mint a Kakukkszót, már tök jó lesz, A babaház úrnőjét még a héten tervezem elolvasni, és poszt is lesz róla. :)
    Köszönöm, és örülnék neki, ha mi is össze tudnánk futni a Könyvfesztiválon. :)

    VálaszTörlés
  3. Visszafogott könyvszaporulat :)) és csupa jó könyv! A babaház úrnője engem is nagyon érdekel :)
    Klassz április kívánok neked és könyvfeszten találkozunk!! :))

    VálaszTörlés
  4. Tuti klassz hónap lesz! :) Örülök, hogy így kitavaszodott neked is, nekem is sokkal jobb a kedvem, és hát a tavasz meghozta a nagyobb könyvkupacot is, bármennyire is nullás/egyes hónapnak indult a március, jól megérkeztek a rendelt könyveim a végére... :D Sebaj, azért azt elmondhatom, én is tudatosan vásároltam, nincs ok lelkifurdalásra. :)

    VálaszTörlés
  5. Az áprilist minden könyves várja, úgyhogy tuti hogy jó lesz, én azt remélem, hogy az időjárás már kegyeskedik megjavulni és tényleg jó idő lesz. Én kis kinti programokat tervezek, de ahhoz nem kéne hogy ömöljön az eső, mint most :( A beszerzések tök jók, a Horzsolásokra kíváncsi leszek, már nézegettem én is, de inkább megvárom az első kör véleményeit, mert engem nem győzködtek ennyire, hogy megvegyem :D

    VálaszTörlés
  6. @theodora: Hát, a visszafogott túlzás. :D Lassan a felénél vagyok, nekem tetszik. :)
    Neked is, és várom már a találkát! :)

    @Pupilla: Úgy legyen. :) Szerintem sincs okod rá, mindjárt megyek is megnézni a bejegyzéses posztod. :)

    @zakkant: Igen, nekem is lennének szabadtéri programjaim, szóval én is imádkozom a jó időért. :)
    Igyekszem majd hamar olvasni a Horzsolásokat, aztán majd jól megírom, milyen. :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.