Dream válogatás, mely sokak álmát váltja valóra

A Maxim Kiadóról korábban szinte senki sem hallott, de ez azonnal megváltozott, amint kiderült, hogy ők adják ki Cynthia Handtól az Angyalsors című könyvet, mely egy trilógia első része. Bár a könyv nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet, maga a regény nagyon igényes, szép kiadásban jelent meg, ami nálam eleve egy pluszpont.

Úgy látszik, a kiadó is rájött arra, hogy érdemes a szórakoztató irodalomba befektetnie, ugyanis az ősszel rengeteg könyv jelenik meg náluk, köztünk több olyan is, amelyet a magyar olvasók már régóta várnak. Ezek közül szemezgettem azokat, amelyek engem nagyon érdekelnek:

Nagyon szeretek olyan regényeket olvasni, melyek a második világháború idején játszódnak, ugyanis engem módfelett érdekel ez a korszak. Az Árnyalatnyi remény nagyon jó regénynek ígérkezik, és a borítója is első látásra szerelem.
Fülszöveg: Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért. 1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába küldik őket. Lina apját a családtól elszakítva viszik el, és halálra ítélik egy munkatáborban. Minden elveszett. Lina félelmet nem ismerve küzd az életéért, és megfogadja, hogy ha életben marad, a családja és a hozzájuk hasonló ezrek iránti nagyrabecsülésből az átélt szörnyűségeket írásban és művészeti alkotásokban örökíti meg. Mindent kockára tesz, hogy a művészetével üzenjen, mert azt reméli, hogy alkotásai eljutnak az apjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja él. Lina és családja hosszú és szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erejük, szeretetük és reménykedésük segít nekik minden napot keservesen túlélni. De elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket?
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós alapokkal rendelkező regény egy tizenéves lány szemszögéből a II. világháború kegyetlenségeit mutatja be, annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. 
Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.


Jamie McGuire regényétől tartok, nem vagyok biztos benne, hogy nekem tetszeni fog. Viszont a címe és a borítója is rögtön megfogott, így lehet, adok neki egy esélyt.
Fülszöveg: Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal
olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet!
Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?
Várható megjelenés: 2012. szeptember 28.


A sci-fi műfaja a szívem csücske, bár még nem túl sok olyan sci-fit olvastam, ami egyben YA regény is lett volna. Ezért is érdekel nagyon a Ragyogás című könyv, amelyben olyan fiatalokról lesz szó, akik egy űrhajón születtek, és nem ismerik a szülőbolygójukat, a Földet. Ugye mondanom se kell, hogy ennek a borítója is első látásra szerelem? :)
Fülszöveg: Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek. A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek. 
A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.
Várható megjelenés: 2012. október 18.


Bár nem olvastam Jay Ashertől a Tizenhárom okom volt című regényt, tudom, hogy sokan szeretik őt. Carolyn Macklerrel karöltve ráadásul egy nagyon aktuális témát, a Facebook kihatását az életünkre vizsgálják a Kezünkben a jövőnk című regényben.
Fülszöveg: 1996-ban járunk. Josh és Emma világéletükben szomszédok voltak, és a legjobb barátok is. Azonban tavaly novemberben minden megváltozott közöttük, amikor Josh családja postán megkapta az Amerikai Online Cég (AOL) CD-jét, és az édesanyja átküldte Emmához, hogy a lány feltölthesse az anyagot az új számítógépére. Amint bejelentkeznek, automatikusan a Facebook oldalára lépnek be – csakhogy a Facebookot még fel sem találták! Legnagyobb döbbenetükre feltárul előttük a tizenöt évvel későbbi életük. Később valahányszor újra ránéznek a profiljukra, azt látják, hogy a jövőjük is megváltozik. Miközben az életükben bekövetkező eseményeket próbálják feldolgozni, kénytelenek szembenézni azzal, mit csinálnak jól és rosszul – a jövőben.
A nagy sikerű Tizenhárom okom volt... szerzőjének új regénye a Facebook nélküli világba
kalauzol vissza, és bebizonyítja, hogy minden döntésünk hatással van az életünkre. Facebook-
függőknek kötelező olvasmány!
Várható megjelenés: 2012. szeptember 28.

És végül egy nem ifjúsági regény. Alice Hoffmantól nagyon szeretem A tizenharmadik boszorkányt, több könyve is megjelent magyarul, de az utóbbi időben sajnos leálltak a kiadásával. Most viszont egy újabb regénye lát napvilágot a rajongók legnagyobb örömére magyarul. A Galambok őrzői is egy nagyon érdekes és megható történetnek ígérkezik.
Fülszöveg: Az időszámításunk előtti hetvenedik évben kilencszáz zsidónak hónapokig sikerült feltartóztatnia a római seregeket a júdeai sivatagban, Maszadában. Az ókori történész, Josephus szerint két nő és öt gyerek élte túl a rómaiak mészárlását. Ez a történelmi esemény adja a hátterét négy különleges, érzékeny nő lenyűgöző történetének, akik mind más úton érkeztek Maszadába. Yael édesanyja szülés közben életét vesztette, amit az apja soha nem tudott megbocsátani. Revka, a néha pék felesége végignézte, ahogy a római katonák brutálisan meggyilkolják a lányát, ráhagyva unokáit, akik a szörnyűségek hatására megnémultak. Aziza egy harcos lánya, akit fiúként neveltek fel, rettenthetetlen lovas és ügyes mesterlövész. Shirah az ősi mágia és gyógyítás mestere, hátborzongatóan éles elméjű, erős asszony. Miközben a rómaiak egyre közelebb érnek, négy rendkívüli, bátor nő élete kereszteződik az ostrom kétségbeesett napjaiban. Valamennyien galambtartók és valamennyien titoktartók – kik ők, honnan jöttek, ki nemzette őket és kiket szerettek.
Alice Hoffman a New York Times bestseller szerzője, eddig négy regénye jelent meg magyarul. A Galambok őrizői különleges alkotás. Az írónő a markáns karaktereket új, tőle szokatlan helyszínnel ötvözi – a gyönyörű nyelvezet és a könnyed, elringató történet azonban a régi. Finom mágikus utalások színezik szokatlan asszociációkkal fűszerezve, így az olvasók bátran szabadjára engedhetik a képzeletüket.
Várható megjelenés: 2012. október 18.

Titeket ezek közül mely regények érdekelnek?

Megjegyzések

  1. engem Alice Hoffman, meg a Kezünkben a jövő is jó lehet.
    (ezt a kék izét nem akarod kivenni belőle?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, azt hittem, jó lesz így... Akkor kiveszem. :)

      Törlés
  2. Engem leginkább a Gyönyörű sorscsapás érdekel, szerintem meg van a szülinapi ajándékom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem júliusban van a szülinapom, szóval buktam. :P

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.