Decemberi könyvzuhatag

A december mindig erős hónap nálam könyvbeszerzések terén, főleg természetesen az ajándékok miatt, de arra azért én sem számítottam, hogy 15 kötettel fog bővülni a könyvtáram.

A hónap elején még én magam szereztem be három művet, egyrészt a kilencedik Poket zsebkönyvet, ami Bohumil Hrabaltól a Gyöngéd barbárok. A második még egy májusi előrendelésem, ami végül nagy nehezen csak megjelent még az idén, Art Spiegelmantól A teljes Maus. Mostanában eléggé rákaptam a képregényekre, remélem ez is jó lesz. Végül pedig megjelent Elena Ferrantétól a Nápolyi-regények harmadik kötete, az Aki megszökik, és aki marad, amit természetesen nem hagyhattam ki.

A karácsonyra kapott könyvek , kivéve Szentesi Évát

Aztán pedig jöttek a baráti karácsonyozások, ahol tíz szépséggel leptek meg a többiek. Kavagucsi Tosikadzutól a Mielőtt a kávé kihűl ígéretes olvasmánynak tűnik; Almási Kittitől a Bátran élnire már nagyon kíváncsi vagyok; Naomi Aldermantól az Engedetlenség remélem lesz olyan jó, mint A hatalom volt; Imogen Hermes Gowartól A hableány és Mrs. Hancock az év egyik legszebb könyve; Zachary Maisontól a Void Star és Kim Stanley Robinsontól a Vörös Hold fel kellett kerüljön a polcomra, szóval örülök, hogy megkaptam őket; a 444 jó hely Budapesten a Mesélő Budapest után tovább bővítheti majd a tudásom, mit érdemes felkeresni a fővárosban; Joanne Harristól a Partvidékiek ha minden igaz, teljessé tette a Harris-regényeim sorát; Tim Marshalltól A földrajz fogságában egyszer már majdnem a kosaramba került, szóval különösen örülök neki, hogy ezt is megkaptam; Lev Grossmantól A varázsló birodalmával meg teljes lett A varázslók-trilógiám.

Ezen kívül még karácsony előtt sikerült a Menő Könyvektől megnyernem az Egy feminista nem jár rózsaszínben - És egyéb hazugságok című esszékötetet, amiről már többfelől hallottam, remélem lesznek benne érdekes gondolatok. Végül pedig édesapám lepett meg az első Szentesi Éva könyvemmel, a Pedig olyan szépen éltekkel, amit még szenteste el is olvastam, valamikor januárban szeretnék is írni róla.

A decemberi karácsonyra készülődés és egyebek eléggé maga alá temettek engem is, és sajnos közel sem olvastam annyit, mint szerettem volna. Tittel Kinga Mesélő Budapestjét fejeztem be, elolvastam az első Alias képregényt, valamint amint fent említettem, Szentesi Éva regényét. Emellett belekezdtem Ed McDonaldtól az Éjszárnyba, valamint Elena Ferrantétól Az új név történetébe, de ezeket szerintem idén már nem fejezem be.



Az év utolsó hónapja még sokkal sűrűbb volt, mint gondoltam volna, ami egyrészt sok szuper programot is jelentett, viszont a hónap, és az év végre eléggé elfogyott az energiám, így sajnos karácsonyra sikerült lebetegednem. Azért így sem sikerült rosszul az ünnep szerencsére, de megvallom őszintén, már alig várom, hogy 2019 legyen, és egy új kihívásokkal teli évbe foghassak bele. Szeretem, hogy ilyenkor kicsit úgy érzem, tiszta lapot nyithatok, hogy új lendületet vehetek ahhoz, hogy megvalósíthassam a céljaimat. Már csak egy időnyerőre lenne szükségem, másra nem is. :)

Az egész év összefoglalásáról és a jövő évi tervekről majd egy külön évzáró bejegyzésben fogok írni, és bevallom, alig várom, hogy elseje környékén olvashassam majd másokét is.

A többiek decembere

Megjegyzések

  1. Ohh de szép kupac, többet olvastam ezek közül és mind jóóóó! :)
    Szentesire én is kíváncsi vagyok, várom a véleményed róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó hír. :)
      Oké, igyekszem majd január elején írni róla. :)

      Törlés
  2. Tyuhú, mennyi szép könyv! :D De hogy megnyugodjon a lelkiismereted, még így is eggyel megelőztelek, 16! ;D
    A Gyöngéd barbárokat én is megveszem jövőre, nem akarom kihagyni, főleg miután az egyik idei kedvencemet, A 6:27-es felolvasót is az egyik ebben található történethez hasonlították, ez teljesen feltüzelte a kíváncsiságomat.
    Ferrantét is jó lenne elkezdeni már nekem is, annyian olvassátok és szeretitek. :) Megkaptam amúgy idén az első kötetét a Nápolyi regényeknek.

    A Bátran élnit és a kv-s könyvet is csak ajánlani tudom, de a hableány is szuper, a negyedénél járok. :)

    Remélem amúgy már jobban vagy, és azért egy kis koccintás lesz ma este. :)) BÚÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont most fogom olvasni a decemberi zárásod, nem hittem volna, hogy más megelőz. :D ;)
      Én meg régóta szeretnék Hrabalt olvasni, és remélem ez jó kezdés lesz. :)
      Remélem idén elolvasod a Briliáns barátnőmet, a folytatás s nagyon jó. :)

      A hableánytól tartok leginkább, hogy fog tetszeni, de elég jókat nyilatkoztok eddig róla.

      Szerencsére el tudtam menni egy szilveszteri társasparty-ba, már szinte teljesen meggyógyultam. :) Búék neked is! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.