Márciusi zárás

A március nem a könyvekről szólt, akár a vásárlásról, akár az olvasásról van szó. De vannak olyan időszakok, amikor az ember ezt annyira nem is bánja.

Ebben a hónapban úgy alakult, hogy csak egy könyv került hozzám, az is egy útikönyv Olaszország déli részéről. Ugyanis szeptemberben Nápolyt és környékét fogom felfedezni és mostanában szokásommá vált, hogy ahova utazom, arról megveszem a Marco Polo sorozat útikönyvét. Ezt csak antikvár példányban sikerült beszereznem, de örülök, hogy egyáltalán magaménak tudhatom.



Ami az olvasást illeti, a hónap javarészt Dan Simmons Ílionjának jegyében telt, amit egyébként egyáltalán nem bánok. Nagyon szerettem olvasni ezt a gigászi művet, alig várom, hogy a folytatását is a kezembe vegyem. Mindemellett John Willams-től az Augustus-ba kezdtem bele, ami egyelőre nem fogott meg annyira, mint a Stoner, de azért egy elég remek könyvről van szó.

Március számomra leginkább Rómáról szólt, magáról az utazásról, az arra való készülődésről, utána
pedig a sóhajtozásról, hogy de jó lett volna még maradni! Tervezek Rómáról külön bejegyzést írni, de azért röviden itt is szeretnék beszámolni róla.
Csodálatos volt az a 4 nap, amit ott töltöttem, igazi kulturális és történelmi orgazmus. Szinte felfoghatatlan, mennyi minden található ott, hogy olyan helyeket láthattam, mint a Colosseum vagy a Szent Péter Bazilika. Nem véletlenül kezdtem el az Augustus-t is olvasni, egészen más így, hogy a helyszínek egy részét már ismerem, és tudom, milyen kisugárzása is van Rómának.

Emellett ebben a hónap sikerült többször színházba és moziba is eljutni, ezek engem mindig nagyon feltöltenek. Meghoztam elég fontos döntéseket is, amelyek remélhetőleg egy sokkal jobb irányba terelik az életemet. És végre tényleg itt a tavasz, nap mint nap alig várom, hogy kicsit a szabadban lehessek és élvezem, hogy hordhatom végre a vékonyabb kabátjaimat. Imádok, hogy ilyenkor mennyire felpezsdül Budapest.

Április viszont már sokkal könyvesebb lesz, hiszen jön a Könyvfesztivál, a könyvmolylét egyik csúcspontja, legalábbis számomra. Általában péntektől-vasárnapig amennyi időt csak tudok, kint töltök, és kiélvezem, hogy ezeken a napokon minden a könyvekről és az olvasásról szól. Mivel idén nagyon visszafogott voltam könyvbeszerzés terén eddig, így most végre kicsit kitombolhatom magam, és remélem most már az olvasáshoz is több lelki erőm és kedvem lesz. 

A többiek zárása:

Megjegyzések

  1. Én is nagyon várom a fesztet, ehhez mérten visszafogott voltam eddig, de így a jó, hogy lelkifurdalás nélkül vehetek pár könyvet magamnak, és még akkor se szálltak el a beszerzéseim idén. :)
    Szuper lehetett az utazás, örülök, hogy tetszett, feltöltött. :) Ilyenkor nem is megy az olvasás annyira, annyi az élmény, meg a felfedeznivaló. Nekem se volt annyira könyves a március, ellenben én is nagyon könyvesre tervezem az áprilist, a feszten kívül is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a mondatot akár én is gírhattam volna. :)
      Nagyon jó volt, köszi, igen, kellett ez a pár nap kikapcsolódás a hétköznapokból.
      Akkor mindkettőnknek szép könyves áprilist! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.