Booktóberi beszerzések

Ezt a hónapot kineveztem booktóbernek, mert egyrészt jól hangzik, másrészt pedig mind a beszerzés, mind az olvasás terén szép számokat tudhatok magam mögött.



7 könyvet zsákmányoltam októberben, ezek mind-mind nagyon vágyott címek voltak. A Nyírd ki ezt a naplót leginkább a többi blogger miatt került a kosaramba, akik klasszabbnál klasszabb dolgokat hoztak ki belőle. Én magam bevallom, nem ájultam el annyira tőle, a feladatok egy része magával ragadott, de a másik része annyira távol áll tőlem, hogy nem is fejeztem be a teljes rongálást, csak amihez éppen kedvem volt.
A Barcelona útikönyv azért jött velem, mert jövőre szeretnék végre eljutni Spanyolországba, és első úticélnak ezt a várost tűztem ki. Az unokatesóm is nagyon fellelkesült, hogy jönne velem, remélem meg is valósul a vágyunk.
A Felnőni kiábrándítóról tudtam, hogy kötelező beszerzés, mert nagyon szeretem Sarah kis képregényeit, amelyeknek a java részében magamra ismertem. Egy délután alatt elolvasható és bármikor elővehető kis kötet ez.
Az Alvó óriások a borítójával és a fülszövegével fogott meg, azóta már el is olvastam, és bár az első felét csak úgy faltam és nagyon élveztem, sajnos a második fele csalódást okozott, így elég vegyes érzések maradtak meg bennem.
Dan Wells-től a Csak a holttesteden át dedikálva került hozzám, erről majd lentebb bőven is írok. 
A Harry Potter és az elátkozott gyermek tudtam, hogy a polcomon kell landoljon, mert bár nagyon vegyes kritikákat olvastam róla, mégis kíváncsi voltam, hogyan folytatódik a történet. Tegnap este ezzel is végeztem, sajnos ez is a csalódás kategóriába került, majd szándékozom egy külön blogbejegyzést is szánni neki.
Végül a Kegyetlen szépség recenziós példány, tegnap este bele is kezdtem, még ítéletet nem mondanék róla, én szurkolok, hogy jó legyen.

Én Ráckevén
És végre októberben rekord mennyiségű könyvet olvastam el, kereken nyolcat! Ilyen nagyon régen volt már, és örülök, hogy úgy fest, szép lassan visszatér az olvasási kedvem és haladok is az olvasmányokkal, nem csak húzom őket. Aminek különösen örülök, hogy ez e hónapban vett könyvekből a Nyírd ki ezt a naplót, a Felnőni kiábrándító, az Alvó óriások és a Harry Potter már sorra is került. Emellett befejeztem a Gonosz pályát, ami nekem eddig a legjobb Cormoran Strike regény lett, bár a Kakukkszó is örökké emlékezetes marad számomra. Paolo Bacigalupitól A vízvadász és Hilde Ostby-tól A vágyakozás enciklopédiája nem teljesen olyan volt, mint amire számítottam, de mindkét könyv kiérdemelte azért a négy csillagot. Végül pedig egy közös olvasás vett rá, hogy Merlin John A szexfarm kancái és szukái című csodaművét a kezembe vegyem. Nem is kívánok rá sok szót pazarolni, a Molyon olvasható idézetek és értékelések mindent elmondanak.

Írhatnám azt, hogy "Jaj, hova tűnt az október?", de mostanában minden hónapnál ezt érzem, hogy
Dan Wells és a kötelező cowboy kalap (fotó: Boldizsár Ottó)
alig kezdődött el, már vége is lett. Ez a hónap is nagyon izgalmasra sikeredett, wellnesseztem Ráckevén, részt vettem az Olvasás Éjszakáján, voltam Macskakiállításon és macskás kávézóban is, házibuliban, megnéztem moziban az Infernót, életemben először pszichológiai előadást hallgattam és Yann Tiersent koncerten is voltam. Ma még ráadásul vár rám egy érdekes nyomozós kiállítás, holnap pedig egy kis kirándulás és steampunk kocsmázás.

Ráadásul októberben Dan Wells is látogatás tett nálunk, aminek apropóján a Bem Moziban volt egy beszélgetés és dedikálás az íróval. Az előbbi nagyon jól sikerült, Wells nagyon közvetlen és baromi jó humora van, és a kérdések is jók voltak. Szerintem rég nevettem ennyit író-olvasó találkozón. Utána pedig bőszen dedikálta a rengeteg kötetet, én végül csak három könyvet vittem neki, és persze a közös fotó sem maradhatott el.

2016 lassan véget ér, de addig még két hónap hátra van. A november talán kevésbé lesz pörgős, mint az előző hónapok, de egyrészt nem árt néha pihenni, másrészt pedig unatkozni így sem fogok, ebben biztos vagyok. Lesz három mozipremier is, amit nagyon várok, tervbe van véve mozi, állatkert és mindenféle baráti találkozók, és szép lassan elindul a forralt bor és a karácsonyi vásárok szezonja is, én pedig ezt a két dolgot szeretem a legjobban a télben. Remélem, hogy többször sikerült eljutnom zumbára és jógára is, szeretném végre az életmódváltást megvalósítani. Mert változtatni nem csak év elején lehet.


Megjegyzések

  1. Remek beszerzések és tényleg jó sokat olvastál! Nagyon tetszett a cím, booktóber, hogy nem nekem jutott az eszembe!? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából az angol verziót vagy a Goodreads, vagy a Bookdepository hírlevelében láttam, és gondoltam meghonosítom. :)

      Törlés
  2. Jó kis hónapod volt most is, és tényleg rengeteget olvastál! Nekem is megjött az olvasási kedvem, már a szeptember beköszöntével. Úgy látszik, az őszi hónapok csak-csak meghozzák. :D Nagyon aranyos a Dan Wellsel közös képed! :)))
    Sajnálom, hogy a HP csalódás volt, nekem nagyon bejött. :)
    Az Alvó óriásokat én is most fogom olvasni, nagyon kíváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, úgy fest, az ősz átkattint bennünk valami kapcsolót. :) Köszi, én is nagyon szeretem azt a képet. :)
      Emlékszem, hogy te szeretted, sajnos én annyira nem, de hát ez van. :)
      Én meg kíváncsi leszek, neked mi lesz a véleményed róla!

      Törlés
    2. Ja és pacsi, 7 könyvet szereztem be én is, csak nem esett le addig, amíg le nem ültem megírni a zárásomat. :D Azt hittem csak 2-3 db volt... :)
      Majd írok róla mindenképp, remélem jó kis könyv lesz. Csak előbb a Vesalius titkát kéne befejezni még. :) (meg ezer elmaradt posztocskát :D)

      Törlés
    3. Pacsi! :D Én is kevesebbnek hittem, aztán láttam, hogy hoppá! :))
      Erre csak annyit írok, hogy #bloggerlife! :D

      Törlés
  3. De jó kis booktobered lett :) Szép ez a 7-es beszerzés, pláne, hogy ennyit elolvastál már belőle. Olyan jó nálad olvasni mindig, hogy mennyi egyéb programod van, irigylésre méltóan aktív vagy :) Dan Wells és te nagyon cukik vagytok a képen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ilyen lett ez a hónap, kicsit helyrebillentette a könyvmoly-énemet. :) Igyekszem kihasználni, amit csak lehet, jönni-menni, ki tudja, mit hoz a jövő, szeretnék minél több mindent átélni. :)
      Köszi, Dan Wells alapvetően egy baromi cuki és jó fej pasi. :)

      Törlés
  4. Sajnálom, hogy több könyv csalódást okozott - de várom róla a bejegyzéseidet, hogy mi nem jött be.
    A Dan Wellses kép nagyon cuki!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet lesz majd egy csalódásos poszt külön. :)
      Köszi, örök emlék ez a kép. :)

      Törlés
  5. Leginkább az Alvó óriásokos posztodra leszek kíváncsi, mert felcsillant a szemem, amikor elolvastam a fülszöveget, de aztán nem túl jó véleményeket hallottam róla... A Cursed Child meg úgy tűnik, nagyon megosztó, mondjuk én eleve nem szeretem az ilyen spin-off szerű dolgokat, valahogy mindig olyan kiábrándítóak.

    Remélem, a Kegyetlen szépség tetszeni fog, én is megkaptam, kíváncsi vagyok, rég olvastam ilyesmit.

    Tényleg nagyon jó a Wells-es kép, nagyon cuki vagy rajta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már ennyien írjátok, akkor igyekszek írni a hétvégén az Alvó óriásokról. :)
      Sajnos a Cursed nekem nem jött be, teljesen felejthető.

      Már a felénél vagyok a Kegyetlen szépségnek, so-so, tetszik is meg nem is, de érdekel, hova lyukad ki a történet.

      Köszi, ha ennyien írjátok még elhiszem a végén! :D

      Törlés
  6. Én Hilde Ostbyról (hülye átlőtt krumpli) olvasnék, és az Alvó óriásokról.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átlőtt krumpli! :D :D Oké, igyekszem mindkettőről írni. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.