Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek - Forgive My Fins

Ami azt illeti, elég nyitott vagyok olvasás terén. Jöhetnek vámpírok, vérfarkasok, angyalok, vérhattyúk, démonok, bármi, ha a történet jól van megírva. Akikkel viszont eddig nem volt szerencsém találkozni, azok a sellők. Persze filmvásznon és mesében már találkoztam velük, de regény lapjain, főszereplőként nem nagyon. Ennek is eljött hát az ideje.

Lily Sanderson átlagos diáklány, aki a nagynénjével él, és akinek teljesen  hétköznapi problémái vannak, minthogy hogyan adja tudtára titkos szerelmének, hogy kedveli őt. Ó, bár azt se felejtsük, hogy valójában sellő, akinek nemsokára meg kell kezdenie édesapja örökében az uralkodást Thalassziniában, a tenger alatti világban, de ehhez szüksége van egy társra. Természetesen más szóba sem jöhet, mint a titkos szerelem, Brody, de amikor végre ott lenne az alkalom, minden a feje tetejére áll, és a szomszéd sráctól, Quince-től kell Lilynek mindenáron megszabadulnia, ha nem akarja vele tölteni az örökkévalóságot.

A történet eléggé átlagos, klisésnek is mondható, amelynek már a negyedénél meg lehet jósolni, mi is lesz a vége. De ennek a regénynek nem is az a lényege, hogy magvas gondolatokkal operáljon, hanem hogy kikapcsoljon és szórakoztasson. Nagyon ötletes volt, ahogy az írónő beépítette Lily beszédébe a tengeri világot, olyan kifejezéseket használ, amelyek utalnak a származására, és ezeken jókat lehet mosolyogni. Mindemellett ott van Thalasszinia, amelyet szinte egy tengeri álomvilágként fest meg az írónő, amelyben hasonló dolgok találhatóak meg, mint a földön, persze tengeri kiadásban.

A Hableányok kíméljenek egy tipikus vattacukorregény: színes, édes és könnyű, nem fekszi meg a gyomrunkat, de nem is szabad hatalmas elvárásokkal nekiállni. Szerintem kánikulában pont tökéletes, akár otthonra, akár vízpart mellé.

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

Ui: Természetesen ez is sorozat, aminek én annyira nem örülök, mert bár kedvelem a szereplőket és a világot, meg lehetett volna legalább ezt a történetet egy kerek egésznek hagyni, és lezárni. Mindezek ellenére a folytatások is érdekelnek.

Ui. 2.: Imádom a borítót! Nagyon jó kis nyárias színei vannak, élmény kézbe fogni.

Megjegyzések

  1. Eddig nem érdekelt ez a könyv, de.. a posztod miatt már igen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, ennek örülök, még ha a te pénztárcád már kevésbé. :))

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.