Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Május környékén derült ki, hogy Kendare Blake könyve itthon is napvilágot lát a Geopen Kiadó jóvoltából. Akik angolul olvasták, mind dicsérték, és mit ad Isten, sikerült szereznem egy 1000 Ft-os kupont rá a Könyvhétre, így úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. Már csak azért is, mert a történetet többen hasonlították az Odaáthoz, azaz a Supernaturalhöz, amely az egyik kedvenc sorozatom. Kíváncsian vártam, tényleg képes-e hozni a hangulatát.

Cas Lowood 17 éves, és ahelyett, hogy az iskola vagy a csajozás kötné le, ő szellemeket kutat fel és öl meg, akárcsak az apja tette előtte. Folyton városról városra költözik, barátokat esélye sincs szerezni, és az életét is kockáztatja. A mostani küldetés is csak egynek tűnik a sok közül, de mint kiderül, Vérbe öltözött Anna egyáltalán nem egy átlagos kísértet...

A történet elég biztatóan indult, de aztán egyre inkább rájöttem, hogy bár a története remek a könyvnek, és a hangulata is megvan, de engem nagyon zavart, hogy már megint egy tini a főszereplőnk. Ugyanis amikor éppen egy szellemvadászat kellős közepén járunk, akkor eléggé lehangoló, mikor hőseink azon tanakodnak, hogy jaj, ellógjanak-e az iskolából, de azt nem szabadna ésatöbbi. Ráadásul a főszereplő srácnak is vannak tinis megszólalásai, amelyek engem szintén zavartak. A Supernatural főszereplői nem véletlenül felnőttek...

Mindamellett viszont, hogy a főszereplőink gimisek, nagyon fiatalok számára nem ajánlanám a könyvet, és azoknak sem, akik nem bírják a horrorjeleneteket, ugyanis abból akad azért nem is egy. Ezeket a részeket Kendra nagyon jól megírta, és ha nem is féltem, de azért futkosott a hátamon a hideg. Anna története pedig elég erős ahhoz, hogy egy egész könyv épüljön rá, így ezért is jár egy nagy piros pont.

Mennyire fogtok meglepődni, ha azt mondom, ez is sorozat (várhatóan trilógia)? Bár nem igazán értettem a regény elolvasásakor, hogyan lehetne ezt folytatni, mégis nemsokára megjelenik angolul a Girl of Nightmares, amely tovább meséli nekünk Cas és Anna történetét. Remélem az írónőnek sikerül majd az általam felsorolt dolgokon javítania, és a második részt még jobban fogom élvezni, mint az elsőt.

Ui.: Egyszerűen imádom, hogy a könyv szövege vörössel van nyomtatva!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.