Könyvhét, avagy ha nekem sok pénzem lenne...

... akkor ezek közül a könyvek közül az összes a polcaimra kerülne. Valószínűleg erre nem lesz most lehetőségem, de azért megmutatom nektek, mely könyvheti megjelenésekre is fáj a fogam.

A Vérbe öltözött Annára már régebben felfigyeltem, de mióta többeknél is olvastam, hogy Supernatural hangulata van, azóta biztos helye van a kívánságlistámon. Örülök, hogy a Geopen megtartotta az eredeti borítót.
Fülszöveg: A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. 
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalttal, a szellemek jelenlétét megérző macskával együtt. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket. 
Így érkeznek meg egy kisvárosba, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…

Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a Cor Leonis Kiadó átvette Moning Tündérkrónikák sorozatát. A negyedik részt már a Könyvhétre ki is hozzák, amiért nem lehetünk elég hálásak. Bár már olvastam angolul ezt a részt, magyarul is ott a helye a polcomon.
Fülszöveg: Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni. 
MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál. 
A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt. 
Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott. 
Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét – hogy megszerezi a Sinsar Dubh-t és megöli testvére gyilkosát –, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen. 
Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte? 
Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V’lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat? 
Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal? 
Mindig maradj a fényben!


Brandon Hackett könyveinek fix helye van a kívánságlistámon, nem csak azért, mert ismerem és barátomnak mondhatom, hanem mert a Poszthumán döntéssel és az Isten gépeivel is bizonyította számomra, hogy remek sci-fi író. Bár Az ember könyve borítója nem nyert meg magának, de a történet reményeim szerint simán meg fog.
Fülszöveg: Háromezer embert ragadtak el egyszerre a Föld különböző pontjairól. Köztük van Attila, a félénk budapesti kamasz fiú, Jurij Vitkov, a magabiztos orosz vállalkozó és annak lánya, a tízéves Aurora is. Háromezer ember, akik most egy élő űrhajó belsejében utaznak, és minden pillanatban egyre távolabb kerülnek a Földtől. Nyomasztó körülmények között élnek összezsúfolódva, erkölcsök nélküli, öntörvényű közösségbe szerveződve anélkül, hogy tudnák, miért kerültek ide, hova tartanak, és milyen sorsot szántak nekik elrablóik. Hamarosan egy számukra felfoghatatlan, idegen világba érkeznek, ahol az evolúció egészen más utat választott magának, és az érkezésük fajok és kultúrák százainak életét dúlja fel. Attila, Jurij és a többiek előtt csak a túlélés lebeg, de előbb-utóbb szembe kell nézniük egy sokkal fontosabb kérdéssel. Vajon sikerül-e megőrizniük az emberi mivoltukat?


Neil Gaimantől az Amerikai istenekre régóta kíváncsi vagyok, ugyanis csak jót hallottam róla. Viszont az első kiadás már beszerezhetetlen, de szerencsére az Agave Könyvek most újra megjelenteti a művet, ráadásul bővített kiadásban. Mivel már egy éve várok erre a könyvre, elég nagyok az elvárásaim, remélem a regény képes lesz ennek megfelelni.
Fülszöveg: Mike Ainsell három évet töltött börtönben, ám a sorscsapások ezzel nem értek véget számára. Szabadulása előtt néhány nappal a felesége és a legjobb barátja meghal autóbalesetben, így azután első útja a temetésre vezet. Útközben találkozik egy furcsa idegennel, aki Szerda néven mutatkozik be, és munkát kínál Mikenak. A büntetett előéletű férfinak nincs más választása: elfogadja az ajánlatot, nem sejtve, hogy ezzel különös, természetfölötti események sodrába kerül. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet felszíne alatt különös háború dúl, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke…


Az Ad Astra Kiadó könyveire érdemes odafigyelni, számomra A felhúzhatós lánnyal és a Zoo Cityvel már bizonyítottak. Most pedig jön Ian McDonaldtól A dervisház, amelynek a fülszövege és a borítója rögtön elvarázsolt engem. A könyvnek bemutatója is lesz június 9-én, 18 órától a Habibi Shisha Bárban.
Fülszöveg: Bomba robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye. 
Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti…


Végül az utolsó jelöltem egy olyan könyv, amiről még nem lehetett túl sokat hallani, de ennek is a borítója és a fülszövege rögtön felkeltette az érdeklődésem. Szeretem azokat a műveket, amelyek ikrekről szólnak, itt ráadásul sziámi ikrekről van szó, ami még izgalmasabbnak és szívszorítóbbnak ígérkezik.
Fülszöveg: Rose és Ruby – testvérek, legjobb barátok, egymás bizalmasai. Barátságokat kötnek, szerelmesek lesznek, dolgoznak, imádják a nevelőszüleiket és megvalósítják az álmaikat. Ám a Darlen lányok élete mégsem nevezhető hétköznapinak, mivel a 30. születésnapjuk közeledtével ők lehetnek a leghosszabb kort megélt craniopagus ikrek, ugyanis a fejük kistányérnyi helyen összeforrt az egyik oldalon. Egy orvosi vizsgálat után a könyvmoly Rose elhatározza, hogy megírja az önéletrajzát. Ám amikor Ruby megkérdezi, hogyan írhat egy összenőtt iker önéletrajzot, hiszen nem is egyedül élte az életét, megállapodnak, hogy néhány fejezetet a sokkal csinosabb testvér is papírra vet. Így kiderül, hogy bár sziámi ikrek és elvben ugyanazt élik át, nem mindenben egyezik a véleményük. Sőt, még titkokat is őriznek egymás elől. A mindenen átsegítő összetartozás és a függetlenség utáni vágy rendkívüli történetét sosem fogja elfelejteni az olvasó.


Nektek mi van a könyvheti kívánságlistátokon?

Megjegyzések

  1. Hú, jó, hogy mondod, a Lori Lansenst vagy 4-5 éve megvettem angolul, el is kezdtem olvasni, és aztán sose értem a végére, őrülten untam, de lehet, hogy nem olyan rossz, és előveszem újra…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, hátha most jobban fog tetszeni. :)

      Törlés
    2. Momentán fogalmam sincs róla, hogy hol lehet, legutóbb egy költözéssel ezelőtt volt a kezemben, és nem pakoltam ki, merthogy úgyse szerettem :P De ha véletlen a kezembe kerülne…

      Törlés
    3. :D Ki tudja, lehet még keresztezni fogjátok egymás útját. :P

      Törlés
  2. Erről a Lányokról nálad olvasok először, de tök érdekes lehet! Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni majd!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.