Richelle Mead: A szukkubusz dala

Meadtól nagyon szeretem a Vámpírakadémia-sorozatot, és annak spinoff-ját, a Vérvonalakat is. Természetes volt hát, hogy rögtön felcsillant a szemem, mikor megtudtam, hogy az Agave megjelenteti az írónő felnőtt sorozatát is. Ráadásul itthon nem nagyon lelhető fel olyan regény, amely a szukkubuszokról szólna, és a fülszöveg is igen kecsegtetőnek tűnt.

Georgina Kincaid nappal könyvesbolti eladó, éjjel a férfiak életerejéből lakomázó szukkubusz. De egyszer ő is volt halandó, aki nagy árat fizetett egy hibáért... Szép lassan bontakozik ki előttünk a múltja, miközben egy sorozatgyilkos ólálkodik, aki bebizonyítja, hogy a halhatatlanok is meg tudnak halni, ráadásul két halandó férfi is erősen felkelti főhősnőnk figyelmét.

Az elején nagyon élveztem a regényt, jókat nevettem rajta, ráadásul könyvesbolti környezet, és az író, Seth, meg Georgina rajongása az író iránt is tetszett. Jó volt egy olyan főhősnőről olvasni, akár bár természetfeletti, azért vannak olyan kattanásai, mint egy átlagembernek. :)
Aztán viszont sajnos kijött az, hogy Gerogina annak ellenére, hogy 1600 éves, nagyon buta. Könyörgöm, gondolom nem egy, nem két dolgot élt már át, mégsem képes összeszerelni egyedül egy könyvespolcot. Az az idióta szleng, amit meg a fordító adott a szájába, végképp ostobának állítja be. A nyomozós szál elég jó lenne, ha nem csigalassan folyna, ezáltal a könyv közepét leginkább Georgina vergődése teszi ki, hogy akkor most csókolózzon-e az egyik vagy másik pasival, aki bele van esve?

A végére szerencsére Mead megemberelte magát, és egy elég izgalmas, bár egy-két dologban kiszámítható lezárást kanyarított nekünk. Itt már volt akció és Georgina kevésbé idegesített. Bár azt kell mondjam, a mellékszereplőket, Georgina főnökét és vámpír barátjait, valamint Seth-et sokkal jobban megkedveltem, mint főhősnőnket...
Azért volt annyi potenciál az első részben, hogy a sorozat többi részére is simán vevő legyek. Kicsit hamisan csengett számomra a dal, de azért kellemes volt. Ennek a sorozatnak is hat része van, akárcsak a Vámpírakadémiának, és legutóbbi információim szerint őszre várhatjuk szukkubuszunk kalandjainak folytatását.

A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.