Körbeposzt: Népszerűtlen könyves vélemények

Először Pupillánál találkoztam ezzel a taggel, majd Katacita válaszai után döntöttem el, hogy ezt nekem is ki kell töltenem. Ritka az olyan kérdéssor, ami ne azt kérdezné, hogy mi volt a kedvenc könyved/könyves élményed/akármid, hanem inkább arról, mi az, ami nem szeretsz vagy idegesít. Vágjunk is bele!

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett

Elsőnek rögtön A Párválasztó jutott eszembe Kiera Cass-tól. A többség nagyon szerette, én viszont
rettentő buta könyvnek tartom. Vagy ilyen még Ann Leckie-től A mellékes igazság, aminek bár inkább vegyesek a véleményei, de sokan rajonganak érte, díjak tömkelegét kapta, én meg egész egyszerűen untam.

2. Egy olyan könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött

Az időutazó feleségét többen vannak, akik kimondottan nem szeretik vagy egyesen utálják, nekem pedig az egyik kedvenc könyvem. A Csillagainkban a hiba is kap hideget-meleget, és tudom, hogy nem tökéletes, nekem viszont a regény és a belőle készült film is nagyon tetszett.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék

TRÓNOK HARCA SPOILER! A Trónok harcában nagyon sajnáltam, hogy Havas John és Ygrette szerelme nem úgy alakult, ahogy én szerettem volna, szerintem ők klassz páros voltak. Ráadásul Ygrette sajnos biztosan nem tér vissza a halálból... TRÓNOK HARCA SPOILER VÉGE

4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol

Megpróbálkoztam ezzel az erotikus műfajjal, de rájöttem, hogy nagyon nem az én asztalom. Az egyetlen kivétel talán Ward, de azért nála legalább van történet is. Horrort sem bírok olvasni már egy jó ideje.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol

Oké, én megértem, hogy sokan szeretik a Szent Johanna Gimit, meg hogy Cortez a főszereplő, akiről Reni sok-sok oldalon át áradozik, de nekem ő sose volt egy álompasi. Persze, vannak aranyos dolgai, de sose értettem a körülette kialakult óriási rajongást. De a legtöbb ilyen népszerű tiniregény fiú főszereplői is ugyanezt az értetlenséget váltják ki belőlem, kevés kivétellel. Öreg lennék?

6. Egy népszerű író, akit te az istenért sem tudsz megszeretni

Orhan Pamuk. Több regényével is próbálkoztam, a Hót valahol a fele tájékán tettem le, a Fehér kastélyból már ennyit sem bírtam olvasni. Egyszerűen nem vagyunk kompatibilisek egymással, nem is fogom többet erőltetni a regényeit.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)

A magát csúnyának tartó, jelentéktelen leányzó, akibe persze már az első héten beleszeret az iskola szuperpasija, és persze kiderül, hogy vagy a lánnyal nem klappol valami, vagy a fiúnak van valami retegetnivaló titka vagy különleges képessége. Lapozzunk, kérem!


8. Egy népszerű sorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel

Általában a népszerű sorozatok azért el szoktak jutni hozzám, és legalább egy kötetet el is szoktam olvasni belőlük. A Moly népszerű könyveit hívtam most segítségül, és rögtön szembejött Jennifer L. Armentrouttól az Obszidán és folytatásai, amelyekre például sose éreztem ingerenciát, hogy egyáltalán kezembe vegyem őket.

9. A mondás úgy tartja, „a könyv mindig jobb, mint a film”, de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?

Szerintem Az útvesztő filmverziója sokkal jobban sikerült, mint a könyv, de például a Csillagpor is sokkal jobban megfogott a filmvásznon.

10. Mi volt a legbrutálisabban negatív, idegesítő, dühítő, könyvszaggatós olvasási élményed, amikor úgy érezted kiszaladsz a világból, de előbb még megpróbálod elintézni, hogy az összes példányt bevonják, elégessék, felnégyeljék, karóba húzzák és kerékbe törjék vagy legalábbis kifeszítsék két fa közé és megvárják, míg jön a vihar? :)) /Miamona pluszkérdése/

Húha, volt azért ilyen sajnos pár. :) Ilyen volt tavaly a Nácik a dínók ellen című opusz, amit bár a szerzői nem vettek komolyan, de akkor is jobb lett volna az emberiségnek, ha ez a történet nem születik meg. Előtte egy kihívásra olvastam Fábián László: Itt a bobókat is megölik? című izéjét, amelyet nem vagyok hajlandó könyvnek nevezni, mert nem az, csak egy rakás egymás mellé hányt betű, aminek sosem szabadott volna megszületnie.

Persze a fentiek mind csak az én magánvéleményem, mindenki azt szeret és utál amit akar. És aki gondolja, vigye és töltse még ki ezt a taget!


Megjegyzések

  1. Épp a Boom Clap megy a fülesemben, sokáig kitámasztottam ez ellen a szám ellen a Csillagainban a hiba miatt, de aztán megadtam magam neki :D

    Orhan Pamuktól én is olvastam valamit, talán A nevem pirost, de a mai napig nem tudom, miről szólt. Az Isztambul viszont egy nagyon személyes és hangulatos városleírás, amit nagyon szerettem, de a regényeihez továbbra se kaptam kedvet valahogy.

    Ó és az IT Crowdos gif, a kedvenc sorozatom! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Boom Clapet én is szeretem. :)

      Én őt most már tudatosan kerülöm, pedig ez az Isztambul nem hangzik rosszul... De akkor nem csak én nem kedvelem a regényeit.

      Bevallom, nem ismerem a sorozatot, de ez a gif annyira találó, muszáj volt beraknom. :)

      Törlés
  2. Na jól van, tökre meghoztátok a kedvem ehhez a taghez :)
    Szeretem látni, hogy kit mi hoz ki a sodrából, vagy mi az amit nagyon utált, mások meg imádták. Az a jó, hogy kismillió könyv van, mindenki megtalálhatja a számára szuper olvasmányokat és az is, jó, hogy mennyire nem vagyunk egyformák, mert akkor baromi unalmas lenne minden :)
    Az időutazó felesége nálam kedvenc, imádom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen olvasnám a válaszaid. :)
      Igen, egyetértek veled. :)
      Ó,akkor az egy közös pont. :D

      Törlés
  3. A Csillagainkban a hibával és Az időutazó feleségével ugyanúgy vagyunk, pacsi! Egyetértek a Csillagpor könyv vs. filmmel is! :) Pamukot sajnálom, a Hó elvileg elég nehéz tőle, a Fehér kastély könnyebb talán, kár, hogy nem tetszett.
    Ó, SzJG! :D Elvileg idén tesztelem Cortezt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pacsi! :)
      Igen, elsőre pont az egyik legnehezebbet választottam, akkor még nem volt moly, és a címe, a borítója és a fülszövege megtetszett. A Fehér kastély meg egyszerűen nálam totális érdektelenségbe fulladt.
      Húha, hát kíváncsi leszek, mit szólsz majd hozzá. :D

      Törlés
    2. Szerintem PuPillánál paprikás poszt lesz Cortezből :)

      Törlés
    3. Engem pont a fehér kastéllyal hódított meg magának. :) De még bakfis voltam, nem tudom ma is ugyanúgy hatna-e újonnan. :) Az új élet a kedvencem tőle. Meg persze hogy megvettem az összes többi könyvét is, de nagyon rég olvastam már tőle, ideje lenne...

      Haha, mi lesz itt! :D Fel fog paprikázni Cortez?! :D Csak nem olyan, mint Travis Maddox? :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.