Az év utolsó beszerzései

Eljött hát az év utolsó hónapja, amikor tudtam, hogy úgysem leszek visszafogott beszerzések terén. Karácsonyra magamat is megleptem bár könyvvel és a barátaim sem tétlenkedtek. :) Így végül 13 szépség került hozzám, lássuk csak, melyek ezek!



Az első beszerzés egyben a legjobban vágyott könyv is volt: az S. teljesen lázba hozta a könyves világot, és aki csak tehette, lecsapott rá a 40%-os akcióban. Én is így tettem, ráadásul így eljutottam a Geopen boltjába is, ami bár eléggé messze esik tőlem, de csodálatos kis bolt, nagyon kedves kiszolgálásban volt részem és még egy Murakamis vászontáskát is kaptam pluszba, szóval maximálisan elégedett vagyok. :) A könyvet ráadásul karácsony alatt el is olvastam, majd külön bejegyzés is lesz róla.

Ezen kívül még a Libri 2+1 akciójára csábultam el, mert végre volt 3 nagyon vágyott regény, amelyre így lecsaphattam. A Stonert a molyos kritikák hatására tettem be a kosárba, a Rosie-update beszerzése alap volt, mert nagyon szerettem az első részt, a Lány a sötétbennek pedig a fülszövege csigázott fel. Ráadásul mindegyik gyönyörű élőben, annyira igényes kiadások, jó kézbe fogni őket.

Mást nem vettem magamnak decemberben, innentől már az ajándékok sora következik. Elsőre az én drága Sztimi barátnőm lepett meg a Tengeróceánnal, amire a Selyem után különösen kíváncsi vagyok. Ezek után következett a szokásos ötösfogat karácsony, amely már hagyománnyá vált számunkra. Az eleje izgalmasan indult, a barátink sikeresen megleptek minket egy költözéssel és ebből egy csodás átverés alakult ki (a teljes sztorit elolvashatjátok Amadeánál). Szerencsére a pizza, a kuglóf és a forralt bor, meg persze az ajándékok hamar elfeledtették velünk az átverés okozta felindultságot. :) A Fangirl, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?, az Enyém a vár és a Javítások kerültek hozzám, néninemű édesség és egy dedikált könyvjelző kísértében. A hónap egyik legcsodálatosabb délutánja volt ez, amire szívmelengető visszagondolni.

A Közel a tűzhöz a Fumaxos fiúk ajándéka, akikkel idén nagyon jó barátság alakult ki köztünk, a Durrell könyv az én csodálatos Sister barátnőmtől érkezett hozzám, akinél jobb barátot nem is kívánhat magának az ember. A Rendíthetetlen egy másik szintén csodás barátnémtól kaptam, végül az Idő-Őrség egy sci-fi ajándékozás során került hozzám egy kedves molytól, ráadásul karácsonyi sütipecsétet is kaptam hozzá, amivel már régóta szemeztem, csak magamnak soha nem vettem meg.

Ebben a hónapban egész jól állok olvasásügyileg, 7 könyvet olvastam el és belekezdtem a Fangirlbe, bár azt szerintem csak jövőre fogom befejezni. Sci-fi többségű hónap volt ez, elolvastam egy SW regényt, az Elveszett csillagokat, az Armadát és A sötétség balkezét is. Volt ezen kívül még egy borzasztó mesekönyv, a Darth Vader és barátai; egy képregény, Gaimantől a Sandman második része, ami még mindig zseniálisan beteg; egy SW képes útmutató a hetedik részhez; és a már fentebb emlegetett S.

Amúgy a december szerencsére egy elég jó kis hónap volt, bár végig eléggé fáradt voltam. Sok-sok
A mánia tetőzése
programom volt és nagyon éreztem már, hogy év vége van és rég voltam normális szabadságon. Most még ráadásul karácsony előtt is dolgoztam, ami viszont a karácsonyi hangulatomat eléggé lerombolta, jövőre biztosan szabadságot veszek ki, hogy sikerüljön lelassulni egy kicsit.
A hónap egyik legvártabb eseménye, mint az olvasásaimból is látszik, a Star Wars megnézése volt. Végül december 20-án sikerült eljutni rá, szerencsére a spoilereket sikeresen elkerültem. Amennyire izgatott voltam, azért nem voltam maradéktalanul elégedett a filmmel, de ahogy Szirmai Gergő is mondta, nem lett szar, és ez a lényeg. :) Jövő héten megyek is újranézni, kíváncsi leszek, akkor milyen kép fog bennem kialakulni.



Volt ezen kívül még színház, koncert, babázás, adventezés Szegeden, baráti karácsonyozások, karácsonyi vásározás, és végre ezen a héten kedd óta szabadságon vagyok, január 5-én fogok csak visszamenni a mókuskerékbe. Addig meg igyekszem kipihenni és átgondolni az idei évet, várhatóan az év végi zárást is január elején fogom nektek hozni.

A január munka terén eléggé húzós lesz, ráadásul lesz még egy dolog 2016 elején, ami eléggé lefoglalja mostanában a gondolataimat és biztos, hogy sok napomat is ki fogja tölteni, mégpedig a költözés. Ugyanis ha minden jól alakul, februártól már Budapesten fogok élni. :) A barátommal költözünk össze egy kis lakásba, ahova jól át kell gondolni, mit viszek magammal, szóval a január valószínűleg a szelektálásról és arról fog szólni, mely könyvek is költöznek velem. Ez utóbbi nagy és fájdalmas feladat lesz, de hát egy garzonba nem fog elférni 700 könyv. Szerencsére itt Érden maradhatnak, amiket nem viszek magammal, de azért fájni fog utánuk a szívem. Cserébe viszont hivatalosan is megkezdem a felnőtt életet. :)

Azért izgulok ám, szóval ez az új mantrám.



Megjegyzések

  1. Örülök, hogy neked is ilyen szép emlék lett az a délután, a séta dacára is.:DD Nagyon szép könyveket szereztél be és kaptál, remélem, nem baj, hogy a Javításokkal leptelek meg. Cserébe cicás a belső borító.:) Én nagyon köszönöm neked a Lady L.-t, annyira jó kis könyv, és olyan szép!
    Tudod még, mi lesz jó a költözésben? Tök közel lesztek az edzőteremhez, ahova mi járunk!:))
    Boldog új évet kívánok, mérsékelt vásárlással, sok-sok jó olvasással és egy zökkenőmentes költözéssel!
    (Kérjetek a Tescótól dobozt.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így legalább tuti nem fogom elfelejteni. :D És naná, hogy örülök a Javításoknak, kíváncsi vagyok rá nagyon. :) Nagyon szívesen, reméltem, hogy szeretni fogod. :)
      Egyébként gondoltam is rá, hogy majd ha berendezkedtünk, megnézem magamnak, és lehet én is oda fogok járni. :)
      Én is boldog új évet kívánok neked, meghibásodó háztartási készülékektől menteset és szép körömlakkokban és könyvekben gazdagot. :))

      Törlés
  2. Az S. közös pont mindenkinél úgy látom :D Én még küzdök vele, kíváncsi vagyok te mit írsz róla!
    Ohh az jövő évi nagy lépéshez gratulálok és ajánlom a Marie Kondó könyvet a szelektáláshoz ;) Amúgy meg a szülői ház jó raktár, tapasztalat ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt senki nem akarja kihagyni. :) Szerintem arról is január elején lesz poszt.
      Köszönöm. :) Hát, lehet szükségem lesz könyves segítségre, sajnos eléggé ragaszkodni tudok a dolgaimhoz, bár azért már sokkal jobb vagyok, mint régen. :)

      Törlés
  3. Én is jövök örvendezni és gratulálni a költözéshez! :) Szuper lesz!!! Mármint, a költözés konkrétan nem biztos, de ami utána jön.. :D biztos sok feszkótól megszabadulsz, bár nem tudom, nálad mennyire bonyolítja az életet a kétlakiság, én nagyon nehezen viseltem.

    Végre mi is megnéztük a Star Warst, valóban nem hibátlan, de szerintem nagyon szórakoztató volt. Néha azért elgondolkozom azon, hogy milyen nagyon kidolgozatlan a sztori, és a karakterek viszik az egészet, de popcornnal elmegy :D (Gondolom lejött, hogy nem vagyok óriási rajongó:D)

    Szépséges a könyvtornyod! :) A Libri 2+1 akciója milyen jó volt, látom, te is kihasználtad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) A kétlakiságból már eléggé elegem van, a sok utazás, meg mindig kitalálni két napra előre, mit veszek fel, ha Pesten alszom, eléggé unom már. Szóval nem fogom bánni, ha ezektől megszabadulok. :)

      Igazából az SW-t nem is a kidolgozottságáért szereti az ember. :) És nem is kell, hogy mindenki rajongó legyen, a lényeg, hogy jól szórakoztál rajta. :)

      Már ránézni is annyira jó. :D Nem lehetett most kihagyni, lehet ha nyáron lesz, akkor is benevezek majd rá.

      Törlés
  4. Aztaaa, könyvtorony! :DD
    Nagyon jók vannak ott a fa alatt nálad is, egy csomóra kíváncsi vagyok. A Fumaxos könyvet majd én is szeretném, egyikben sem csalódtam még, amit olvastam tőlük. A Rosie-ra is nagyon vágyom, bár azért kicsit tartok tőle, hogy nem lesz annyira vicces és kedves mint az első rész, de hát Don az Don :)
    Nagyon jó dolgok történtek veled és nagyon jók fognak még! Ez a költözés, a saját élet elkezdése nagyon szuper lehet, lesz majd :) Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy a pároddal elképzeltétek!
    És annak meg nagyon örülök, hogy mi személyesen tudtunk találkozni 2015-ben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jó ránézni. :)
      A Közel a tűzre én is kíváncsi vagyok, és igen, Don kell és kész. :)
      Köszi, remélem azért amennyire lehet, zökkenőmentesen mennek majd a dolgok.
      Annak én is nagyon-nagyon. :)

      Törlés
  5. Hú, mekkora kupac! Szépséges! :) De azon vagyok legjobban elámulva, hogy már be is faltad az S-t! :O Nem kicsi, és ugye nem is egyszer kell végiglapozni. Ügyes! Nagyon várom a posztod róla. És a Rosie Update-ről meg a Lány a sötétbenről is. :)
    Örülök a költözésnek, kitartást hozzá! És nyugi, nekem is a fél könyvtáram anyáéknál van... :D (Dohányboltban is adnak dobozt!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy látom, nekem lett a legnagyobb kupacom. :D
      Az a helyzet, hogy karácsonykor tévézés helyett én olvastam. :) Meg én azt a módszert választottam, hogy egy fejezetet elolvastam az alapszövegből, és utána az összes jegyzetet és mellékletet, így azért annyira nem volt hosszú. :) Azokról is szeretnék majd írni, reméljük összejön. :)
      Köszi, és megnyugtató. :D (Köszi a tippet! :) )

      Törlés
    2. Igen, írtad valahol, hogy tévézés helyett, én nem tudtam szinte se tv-zni, se olvasni, annyit rokonoztunk. :) de ha már rokonokkal, akkor már a tv jött, sebaj, egy-két klasszikus karácsonyi filmért megérte. :)))
      Érdekes ez a haladási módszer, majd utánaolvasok többnek, hogy hogy jobb. :)
      (szivi, mi is sok dobozt harácsoltunk dohányboltból :)))

      Törlés
    3. Nekünk nem volt túl sok rokonozás, szóval maradt helyette az olvasás. :)
      Vannak mindenféle módszerek, érdemes azt választani, ami a neked legszimpatikusabb. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.