Mid-Year Book Freak Out Tag, avagy egy kis félévi összesítés

Elindult újra a tag-szezon, a nyáron kevés ilyen bejegyzés keringett a blogos világban, de úgy fest, ahogy közeledik az ősz, újra megindul a körkérdések ideje.
A mostani taget kataticától és Babó Bucától kaptam, köszönöm nekik! :)

1. A legjobb 2015-ös olvasmányodHú, nem egyszerű választani, idén nagyon jó olvasmányokat fogtam ki eddig. Legyen a Horgonyhely, mert az motoszkált a legtöbbet a fejemben.

2. A legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál

Rajanemitől a Fraktálherceg, engem a dzsinnes szállal teljesen megvett magának.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnélAz egyik nagy vágy A varázslók volt, de abba közben már belekezdtem, legyen mondjuk A selyemhernyó akkor. :)

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére

Ílion! Station Eleven! The Goldfinch! És még sorolhatnám.

5. Legnagyobb csalódás

A Kör. Tudom, hogy sokan szerették az ismerőseim közül, de nekem nagyon keveset adott.

6. Legnagyobb meglepetésAz elvarázsoltak. Eleinte meg sem akartam venni, utána pedig én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire élveztem az olvasását. Fel is vettem az újraolvasós listára.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új)

Kazuo Ishiguro belopta magát a szívembe a Ne engedj el!-lel, mindenképp szeretnék még tőle olvasni.

8. Legújabb könyves szerelem

Itt picit csalok, de mostanában egyre jobban érdekelnek a képregények. Elolvastam a Saga négy részét, és most azon gondolkodom, mit kéne még olvasni.

9. Legújabb kedvenc karakter

Mona Brightot nagyon bírtam a Horzsolásokban. Vagány, de sebezhető, igazi hús-vér karakter.

10. Egy könyv, amin sírtál

Ha jól emlékszem, a Ne engedj el! végét megkönnyeztem. Amúgy ritkán ríkat meg könyv, sokkal hamarabb síron el magam filmen.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett

Ahogy Pupilla is írta: minden jó könyv azzá tesz. :) De ha egyet kell kiválasztani, Dániel Andrástól a Szerintem mindenki legyen kufli!-t Debrecenben olvastam el egy barátnőmmel, és rengeteget nevettünk rajta, kedves emlék marad.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttálA Watchmen, kétszer is megnéztem, odavagyok érte.

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál

Sajnos a blogba kevés könyvről írtam, így inkább a molyról választok. Az időutazó felesége újraolvasás volt, de most írtam csak hozzá értékelést, amely még az Athenaeum Kiadó hírlevelébe is bekerült: http://moly.hu/ertekelesek/1668729

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál)Nem bírok egyet választani: a Horgonyhely, A varázslók és az Aurora is gyönyörű.

15. Melyik könyvet szeretnéd elolvasni az év végéig?

Ohó, nagyon-nagyon sok mindent, külön bejegyzést lehetne megtölteni a listával. Amit még biztos szeretnék az idén olvasni, az Murakami, az Aurora, az Ílion, Totth Benedektől a Holtverseny ésatöbbi. :)

16. Kiket jelölsz?

Akinek van kedve, töltse ki!

Megjegyzések

 1. Örülök, hogy kitöltötted! :)
  Mona szerintem is tök jó karakter lett, tetszett, hogy ő is fél meg emberből van, néha az íróknak nagyon sikerül túlzásba esni egy-egy hős tökösségét illetően.
  A Horgonyhelyhez nagyon meghoztad a kedvem, fel is tettem a kívánságlistámra :) Annyira örülök, amikor találok olyan magyar szerzőket, akik kompatibilisek velem, a Bábel fiai is tökjó volt, de ennek a fülszövege még jobban tetszik!
  A Kör különben valóban nem egy hűdenagyszám, szóval vagy betalál valakinél, vagy nem, nekem a hangulata meg az egész bosziskodás tetszik, de inkább guilty pleasure ez is. :)

  VálaszTörlés
 2. @katacita: Én meg örülök, hogy megjött a Horgonyhelyhez a kedved, megérdemli. :)
  Az a helyzet, hogy ilyenben meg már olvastam jobbat, szóval engem semmilyen szempontból nem tudott megfogni magának... De van ilyen. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gyertek hozzám könyvespolcot nézni!

A nagy 2020-as összegzés

Irodalmi barangolások