Halloween turné - Locke&Key és Halloween manikűrök



Üdvözlet minden szellemnek, ghoulnak, vámpírnak, boszorkánynak és minden egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján. 
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Nekünk van ötletünk: OLVASS!
Jó, jó…Na, de mit?
Segítünk:
Kövesd az egész napos turnét és tudd meg ki milyen könyvet ajánl a félelmetes estére! Széles választék, nem csak horror kedvelőknek! Különleges könyvajánlatok mellett még különlegesebb ünnepi recepteket, dekorációkat (és mindent, ami szem, szájnak ingere) találhatsz. 
Tarts velünk, ha mersz!

1. Melyik könyved ajánlod Halloweenra?

Az én választásom most rendhagyó, ugyanis nem regényt ajánlok, hanem egy képregénysorozatot, mégpedig a Joe Hill és Gabriel Rodriguez alkotását, a Lock&Key-t. Ez a sorozat hat gyűjteményes könyvből és két kiegészítőből áll. Sajnos az utolsó részhez még nem sikerült hozzájutnom, de remélem legfeljebb jövő év elején olvashatom.

2. Miért ezt a könyvet választottad?

Mert szerintem tökéletesen illik ez a képregény a Halloweenhoz. Alapvetően egy horrorsztoriról van szó, amely szerencsére azért nem nélkülözi a mélyebb mondanivalót sem. A történet szerint miután megölik a Locke gyerekek apját, a család a beszédes nevű Lovecraftbe költözik, ott is a Keyhouse-ba. Szép lassan fedezik fel, hogy ez nem egy átlagos ház, mindenhol kulcsok rejlenek, melynek segítségével többek között ki lehet szállni a testünkből vagy akár az agyunkat is felnyithatjuk. Az Omega kulcs pedig mindenki vesztét okozhatja...

Joe Hill egy igazán kegyetlen és zseniális sztorit agyalt ki, amelyet tökéletesen kiegészítenek Rodriguez rajzai. Sajnos ez a képregény magyarul nem érhető el, de szerintem nem túl nehéz a nyelvezete, érdemes angolul belevágni.

 

3. Milyen italt ajánlanál hozzá?

Mivel a történet egy részén bizonyos szereplők szellemmé váltak, szerintem tökéletesen illene hozzá ez a Folyékony Szellem Koktél névre hallgató ital. Aki esetleg elkészítené, az itt talál receptet.


Mindemellett úgy döntöttem, Halloween manikűröket is mutatok nektek. Aki közelebbről ismer, az tudhatja, hogy az utóbbi körülbelül egy évben nagy körömlakkrajongó lettem. Minden héten más szín pompázik a körmeimen, és lelkesen követek szépségbloggereket, akik szebbnél-szebb alkotásokat mutatnak be a blogjukon.
Most úgy gondoltam, nem külföldi, hanem kizárólag magyar alkotásokat mutatok nektek. Aki még csak most készülődik a Halloween buliba, annak jó inspiráció lehet, de akár az ősz folyamán bármikor megállják a helyüket.

Az Mdollas Nails blog írója lenyűgöző körömlakk- és nyomdázópaletta gyűjteménnyel rendelkezik.


A Sminknapló írója, Carmenesque is csodálatos festéseket készít, ez az egyik kedvencem most tőle.


A Sakklakk blog írója eléggé válogatós lakkok terén. Rendhagyó módon kék alapú Halloween manikűrt is készített idén.


Persze van, aki marad a klasszikus színeknél és témáknál, mint Nikkii, aki szerintem egy csodálatos narancsos árnyalatot talált ehhez az alkotáshoz.


Utolsónak pedig következzék a kedvencem, Glitterfinger Lexa alkotása, amely egyszerűen zseniális! Ráadásul ezek  csontok nem matricák, hanem kézzel festette őket.



Remélem tetszett nektek ez a kissé rendhagyó poszt. :)

Nyereményjáték

Egy turné sem maradhat nyeremény nélkül. Ismét nyerhettek, csupán pár csepp vért a lelketeket kérjük cserébe. Na jó, vért nem...

Nem Halloween a Halloween töklámpás nélkül. Mi is faragtunk pár virtuális tököt, méghozzá
népszerű könyvek szimbólumait faragtuk ki. A Ti feladatotok, hogy kitaláljátok melyik tök melyik könyvet vagy könyvsorozatot reprezentálja. Három szerencsés játékos jutalma nem csoki, hanem egy-egy könyv lesz ezúttal is, méghozzá a.) Richelle Mead - A szukkubusz dala c. könyve (a felajánlást köszönjük Kellynek!), b.) Lara Adrian - A vámpír vére c. könyv (köszönet  érte Toffynak!). c.) Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom (köszönet érte Lupinak!)

a Rafflecopter giveaway

Megjegyzések

  1. Imádom az őrült kombinációkat, de ez a szellemkoktél elég undi :D
    Lehet, ebből készül az ektoplazma.
    Kriszta (Carmenesque) manikűrjeiért mindig odavagyok, persze a fotói is eleve nagyon-nagyon tetszenek, lehet ez is dob rajtuk, de mindig olyan erőlködésmentesen mesteriek:)

    VálaszTörlés
  2. @katacita: Igen, az, de én lehet, hogy megkóstolnám. :D
    Én is nagyon szeretem Kriszta fotóit, meg az egész blogját.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.