Nyárra tervezett olvasmányok

Többen is írtak bejegyzést arról, mit is terveznek elolvasni idén nyáron. Mivel imádok listákat írni és terveket gyártani, amikből aztán rendszeresen persze nem lesz semmi, muszáj most is csatlakoznom a dologhoz. :)



A tavalyi bejegyzésemben 5 könyvet választottam ki, abból egyet sikerült azon a nyáron elolvasnom... Most úgy döntöttem, 10 könyvet fogok kiválasztani, amelyeket nagyon jó lenne idén akár szabadság alatt, akár csak egy strandolós napon vagy a Volán-buszon a munkába döcögve elolvasni. Nem csak régebbi, hanem friss megjelenéseket is beleveszek most ebbe a listába.

1. Moskát Anita: Horgonyhely - Anita első regényét, a Bábel fiait is nagyon szerettem, a Könyvhéten
beszerzett kupacból ő érdekel talán a legjobban, szerintem még ebben a hónapban sorra fogom keríteni.

2. Robert Galbraith: A selyemhernyó - A tavalyi év maradandó olvasmánya volt a Kakukkszó, így nem kérdés, hogy ezt is mihamarabb olvasni kéne. Egy forró nyári napon a teraszon tökéletes lenne belemélyedni.

3. Richard Adams: Gesztenye, a honalapító - Ezt még a tavalyi Könyvhéten szereztem be, és bár már akkor is nagyon érdekelt, valahogy soha nem jutok el az olvasásáig. Ezen jó lenne idén nyáron változtatni, sok barátom szerette.

4. Catherine Fisher: Sapphique - Erre is nagy lelkesedéssel csaptam le szintén a tavalyi Könyvhéten, aztán valahogy ottmaradt azóta is a könyvespolcon. Kéne valami kis könnyed olvasmány is a nyárra, remélem ez meg fog felelni a célnak.

5. Lionel Shiver: Születésnap után - És persze kell valami felkavaró is. Shivertől a Beszélnünk kell Kevinről! a mai napig az egyik legletaglózóbb regény, amit olvastam, valami hasonlót várok a Születésnap utántól is.

6. Mark Lawrence: Tövisek Császára - Jó lenne végre befejezni ezt a trilógiát is. Valahogy rendszeresen így járok, hogy a trilógiák harmadik részét nem olvasom el. Nem mintha nem érdekelne a végkifejlet, csak valahogy nehezen veszem rá magam ezek olvasására. Idén ezen változtatni kellene.

7. Ben Aaronovitch: Soho felett a hold - Ezt például vízparton tökéletes lenne olvasni, mondjuk a Balaton vagy a Velencei-tó partján.

8. John Green: Csillagainkban a hiba - Csalok, ezt már olvastam, de rájöttem, jól esne újraolvasni. Hiányzik már egy kis könnycsatorna-nyitogató könyv.

9. Kazuo Ishiguro: Ne engedj el - Ezt még 2013-ban zsákmányoltam a Könyvhéten. Nem olvastam még semmit az írótól, remélem ez jó kezdés lesz.

10. John Scalzi: A lázadás hangjai - Ez az egyetlen magyarul megjelent Scalzi, amit még nem olvastam, és bár sokan a sorozat leggyengébb tagjának tartják, én azért kíváncsi vagyok rá.

És mi történik, ha ezek közül a könyvek közül egyetlen egyet sem fogok olvasni? Semmi. A tervek addig jók, amíg képesek vagyunk rugalmasan kezelni őket, és nem ők határoznak meg minket, hanem mi őket. A lényeg úgyis az, hogy olyan nyaram legyen, amire érdemes lesz majd visszaemlékezni, és ebben remélem az olvasmányaim is segítenek majd.




Megjegyzések

  1. Remélem, a Ne engedj el tetszeni fog! Nekem nagyon tetszett, pedig igazából azt sem tudtam, miről szól, amikor kivettem a könyvtárból. Tipikus csak-úgy-vonzott könyv. Majd mesélj :)

    VálaszTörlés
  2. Üstökös: Mindenképp megírom majd, hogy tetszett. :)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik a listád, és a Gesztenyét lehet, hogy én is felveszem a magaméra ;)

    VálaszTörlés
  4. Tutijó lista! :)
    Horgonyhely nekem is várós, Scalzitól illene már olvasnom, ha annyira dicséritek. Most tök irigykedem, hogy még nem olvastad a Soho felett a holdat,mert kedvem lenne elolvasni, de úgy, hogy még nem olvastam. Na jó ennek nem sok értelme van, de azért remélem, érted :D Nekem jobban tetszett, mint az első rész, valahogy jobban felvettem a fonalat és azóta is imádom és remegve várom a következő részt :)
    Londonra hangolódáshoz jó lesz, akárcsak A selyemhernyó :)

    VálaszTörlés
  5. Pláne, hogy A selyemhernyóban vagy az eső, vagy a hó esik.:)) De persze ez semmit nem von le az élvezeti értékéből.

    VálaszTörlés
  6. Jó lista! És tök jó, hogy most mertél többet betervezni, mert tényleg nem történik semmi, ha nem olvasod el. :) A Horgonyhelyet én is hamar-hamar szeretném elolvasni, és nálam pedig még a Kakukkszó lesz terítéken. :)

    VálaszTörlés
  7. Te sem aprózod el! :)) Én azon nevetek magamon mindig, hogy minden hónapban a telómban csinálok egy jegyzetet, hogy mit szeretnék elolvasni. Hónap végén visszanézem és általában csak a fele jön össze :) De ezen már csak tényleg mosolygok :)
    A Selyemhernyó tuti választás szerintem, azt bármikor jó lesz elővenni :) Scalzitól én is szeretném folytatni a megkezdett sorozatot és a Születésnap utánt tegnap vettem ki a könyvtárból, így van átfedésünk. Kívánok hozzájuk sok-sok szabad percet! :)

    VálaszTörlés
  8. @theodora: Oké, biztassuk majd egymást az olvasására. :)

    @katacita: Köszi. :) Szerintem tetszene neked Scalzit, érdemes lenne könyvtárból az első részt levadásznod. :) És értem, mire gondolsz, az ember mindig irigyli, amikor valaki egy kedvencét elsőre olvassa. :))
    Mondjuk lehet csak jövőre jutok el Londonba, de addig legalább lélekben legyek ott. :)

    @Amadea: 30 fokban tökéletes lesz. :D

    @Pupilla: Köszi, és igen, nagy teret hagytam magamnak. :) Nagyon remélem, hogy mindkét könyv tetszeni fog. :)

    @Nikkincs: Ha már tervezünk, tervezzünk nagyon. :D Húha, én csak fejben szoktam tervezni a havi olvasmányokat, aztán persze hirtelen feltámadt vágyak mindig keresztbe húzzák a számításainkat. :)
    Köszönöm, neked is kívánok hozzá jó kis kávézós-parkban ülős délutánokat. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.