Nyárra tervezett olvasmányok

12:54
Többen is írtak bejegyzést arról, mit is terveznek elolvasni idén nyáron. Mivel imádok listákat írni és terveket gyártani, amikből aztán rendszeresen persze nem lesz semmi, muszáj most is csatlakoznom a dologhoz. :)A tavalyi bejegyzésemben 5 könyvet választottam ki, abból egyet sikerült azon a nyáron elolvasnom... Most úgy döntöttem, 10 könyvet fogok kiválasztani, amelyeket nagyon jó lenne idén akár szabadság alatt, akár csak egy strandolós napon vagy a Volán-buszon a munkába döcögve elolvasni. Nem csak régebbi, hanem friss megjelenéseket is beleveszek most ebbe a listába.

1. Moskát Anita: Horgonyhely - Anita első regényét, a Bábel fiait is nagyon szerettem, a Könyvhéten
beszerzett kupacból ő érdekel talán a legjobban, szerintem még ebben a hónapban sorra fogom keríteni.

2. Robert Galbraith: A selyemhernyó - A tavalyi év maradandó olvasmánya volt a Kakukkszó, így nem kérdés, hogy ezt is mihamarabb olvasni kéne. Egy forró nyári napon a teraszon tökéletes lenne belemélyedni.

3. Richard Adams: Gesztenye, a honalapító - Ezt még a tavalyi Könyvhéten szereztem be, és bár már akkor is nagyon érdekelt, valahogy soha nem jutok el az olvasásáig. Ezen jó lenne idén nyáron változtatni, sok barátom szerette.

4. Catherine Fisher: Sapphique - Erre is nagy lelkesedéssel csaptam le szintén a tavalyi Könyvhéten, aztán valahogy ottmaradt azóta is a könyvespolcon. Kéne valami kis könnyed olvasmány is a nyárra, remélem ez meg fog felelni a célnak.

5. Lionel Shiver: Születésnap után - És persze kell valami felkavaró is. Shivertől a Beszélnünk kell Kevinről! a mai napig az egyik legletaglózóbb regény, amit olvastam, valami hasonlót várok a Születésnap utántól is.

6. Mark Lawrence: Tövisek Császára - Jó lenne végre befejezni ezt a trilógiát is. Valahogy rendszeresen így járok, hogy a trilógiák harmadik részét nem olvasom el. Nem mintha nem érdekelne a végkifejlet, csak valahogy nehezen veszem rá magam ezek olvasására. Idén ezen változtatni kellene.

7. Ben Aaronovitch: Soho felett a hold - Ezt például vízparton tökéletes lenne olvasni, mondjuk a Balaton vagy a Velencei-tó partján.

8. John Green: Csillagainkban a hiba - Csalok, ezt már olvastam, de rájöttem, jól esne újraolvasni. Hiányzik már egy kis könnycsatorna-nyitogató könyv.

9. Kazuo Ishiguro: Ne engedj el - Ezt még 2013-ban zsákmányoltam a Könyvhéten. Nem olvastam még semmit az írótól, remélem ez jó kezdés lesz.

10. John Scalzi: A lázadás hangjai - Ez az egyetlen magyarul megjelent Scalzi, amit még nem olvastam, és bár sokan a sorozat leggyengébb tagjának tartják, én azért kíváncsi vagyok rá.

És mi történik, ha ezek közül a könyvek közül egyetlen egyet sem fogok olvasni? Semmi. A tervek addig jók, amíg képesek vagyunk rugalmasan kezelni őket, és nem ők határoznak meg minket, hanem mi őket. A lényeg úgyis az, hogy olyan nyaram legyen, amire érdemes lesz majd visszaemlékezni, és ebben remélem az olvasmányaim is segítenek majd.
8 megjegyzés:

 1. Remélem, a Ne engedj el tetszeni fog! Nekem nagyon tetszett, pedig igazából azt sem tudtam, miről szól, amikor kivettem a könyvtárból. Tipikus csak-úgy-vonzott könyv. Majd mesélj :)

  VálaszTörlés
 2. Üstökös: Mindenképp megírom majd, hogy tetszett. :)

  VálaszTörlés
 3. Tetszik a listád, és a Gesztenyét lehet, hogy én is felveszem a magaméra ;)

  VálaszTörlés
 4. Tutijó lista! :)
  Horgonyhely nekem is várós, Scalzitól illene már olvasnom, ha annyira dicséritek. Most tök irigykedem, hogy még nem olvastad a Soho felett a holdat,mert kedvem lenne elolvasni, de úgy, hogy még nem olvastam. Na jó ennek nem sok értelme van, de azért remélem, érted :D Nekem jobban tetszett, mint az első rész, valahogy jobban felvettem a fonalat és azóta is imádom és remegve várom a következő részt :)
  Londonra hangolódáshoz jó lesz, akárcsak A selyemhernyó :)

  VálaszTörlés
 5. Pláne, hogy A selyemhernyóban vagy az eső, vagy a hó esik.:)) De persze ez semmit nem von le az élvezeti értékéből.

  VálaszTörlés
 6. Jó lista! És tök jó, hogy most mertél többet betervezni, mert tényleg nem történik semmi, ha nem olvasod el. :) A Horgonyhelyet én is hamar-hamar szeretném elolvasni, és nálam pedig még a Kakukkszó lesz terítéken. :)

  VálaszTörlés
 7. Te sem aprózod el! :)) Én azon nevetek magamon mindig, hogy minden hónapban a telómban csinálok egy jegyzetet, hogy mit szeretnék elolvasni. Hónap végén visszanézem és általában csak a fele jön össze :) De ezen már csak tényleg mosolygok :)
  A Selyemhernyó tuti választás szerintem, azt bármikor jó lesz elővenni :) Scalzitól én is szeretném folytatni a megkezdett sorozatot és a Születésnap utánt tegnap vettem ki a könyvtárból, így van átfedésünk. Kívánok hozzájuk sok-sok szabad percet! :)

  VálaszTörlés
 8. @theodora: Oké, biztassuk majd egymást az olvasására. :)

  @katacita: Köszi. :) Szerintem tetszene neked Scalzit, érdemes lenne könyvtárból az első részt levadásznod. :) És értem, mire gondolsz, az ember mindig irigyli, amikor valaki egy kedvencét elsőre olvassa. :))
  Mondjuk lehet csak jövőre jutok el Londonba, de addig legalább lélekben legyek ott. :)

  @Amadea: 30 fokban tökéletes lesz. :D

  @Pupilla: Köszi, és igen, nagy teret hagytam magamnak. :) Nagyon remélem, hogy mindkét könyv tetszeni fog. :)

  @Nikkincs: Ha már tervezünk, tervezzünk nagyon. :D Húha, én csak fejben szoktam tervezni a havi olvasmányokat, aztán persze hirtelen feltámadt vágyak mindig keresztbe húzzák a számításainkat. :)
  Köszönöm, neked is kívánok hozzá jó kis kávézós-parkban ülős délutánokat. :)

  VálaszTörlés

Pages - Menu

Üzemeltető: Blogger.