Februári szerzemények

A januári teljes böjt után talán azt hihettétek, februárban megszáll a könyvzsákmányolás szelleme, és könyvhegyekről fogok nektek beszámolni. Számomra is meglepő módon nem így történt. :)

Ugyanis végül csak egy könyvet vettem meg, A kauzalitás angyalát Hannu Rajanemitől. Ez a Jean le Flambeur trilógia zárókötete, aminek nemrég olvastam a második részét, így a harmadiknak is mindenképp a polcomon a helye.
Egyébként azért nem kell megijedni, majdnem három könyv lett a februári zsákmány, csak nem tudtam még elmenni a Lírás rendelésemért, így az a két könyv áttolódik márciusra. Ráadásul a következő hónapra egy előrendelésem is van már, és egy recit is biztosan kapok, szóval a jövő hónap végén már kicsit több szerzeményről tudok beszámolni. :)



És hogy mire költöttem most könyvek helyett? Körömlakkokra. Mint a képen is látható, az egy könyv mellé négy körömlakk is becsúszott, mind olyan márkáktól, amelyektől még nem próbáltam semmit. A Color Alike lakkok olyan középkategóriásnak számítanak árban, nekem szerencsém volt, február 14-én két lakk vásárlása mellé a vörös ajándék volt. Azóta mindegyik lakkot kipróbáltam, nagyon elégedett vagyok mind a minőségükkel, mind a színükkel.
A negyedik lakk egy olyan lakk, amelyet már kb. egy éve nézegetek. A Picture Polish ausztrál lakkmárka termékei egyértelműen már a felső kategóriába tartoznak, így az ember lánya kétszer is meggondolja, mit vesz tőlük. Végül ráadásul sikerült egy könyves vonatkozású lakkot vennem, az Eyre Jane Eyre-ről kapta a nevét. Ma fogom felavatni, remélem meglesz az a wow hatás, amit ennyi pénzért elvárok tőle.

Mint emlékezhettek, a januári hónapom finoman szólva sem volt jó. Nagyon jól esett, hogy a blogbejegyzés írása utána mind kommentekben, mint privátban sokan írtatok, biztatgattatok. Ilyenkor is érzi az ember, hogy csak van értelme ennek a blogírásnak.
Szóval a február határozottan jobban sikerült, mint a január, még ha magánéletileg volt is benne egy mélypont, de úgy érzem, az meg kellett ahhoz, hogy végre jobb irányba forduljanak a dolgok.  Most már három hónapja dolgozom az új munkahelyemen, és bár nagyon fárasztó, mert sokat kell dolgozni, de végre kezdem megszokni mind a helyet, mind az embereket. Emellett szabadidőmben sikerült új helyeket felfedezni Pesten, voltam színházban, moziban, találtam pár jó kis ruhadarabot, és olyan dolgok is jó érzéssel töltöttek el, mint hogy például kicsit rendbe raktam és kiszelektáltam a sminktermékeimet. 

És végre itt a március! Én már nagyon várom, hogy igazi tavasz legyen, napsütéssel, vékonyabb kabáttal, nagy sétákkal. Jó kis programok alakulnak erre a hónapra is, lehet lesz egy egynapos utazás is, szóval izgatottan nézek a hónap elébe. Mint írtam, könyves téren is sokkal bővebb termés várható, a kiadók is szép lassan felébrednek a téli álomból. Áprilisban pedig jön a Könyvfeszt, na akkor lesz itt aztán nemulass. :)


Megjegyzések

  1. Jó olvasni, hogy a februárod kedvezőbben alakult, és hogy több örömet találtál benne, mint az év első hónapjában. :)
    A rendrakás meg szanálás baromira jól tud esni amúgy az embernek, én imádom, tök jó terápia :D
    Emlékszem, régebben mennyire utáltam a tavaszt, most viszont úgy várom, mint a messiást, kezd klausztrofóbiám lenni a bezártságtól és sötétségtől.
    Ja és ugye ébrednek a pénztárcák is :D Március után már ott a Könyvfeszt, ott mindig szoktál/szoktatok garázdálkodni :) Mi még nem döntöttük el, hogy megyünk-e, tavaly annyira nem győzött meg a dolog, lehet inkább a Könyvhetet kéne becélozni.. na majd meglátjuk.
    Az Eyre tényleg nagyon szép lehet!

    VálaszTörlés
  2. Szépen bírod még az önmegtartóztatást, szerintem van elég olvasatlanunk még (pl. nekem karácsonyról is maradt még vissza vagy három könyv). Tavasszal meg mindenki új lendületet vesz, és igen, már látjuk, hogy a kiadók is, kezdődik a dömping :)
    Örülök, hogy a februárod jobban sikerült. Remélem, hogy a munkahelyeden, meg úgy egyébként is egyre jobban fogod magad érezni. A jó kis programjaid miatt irigykedem, így legalább van mit várni és talán gyorsabban telnek a szimpla hétköznapok is.
    Ú, csodás az a vörös lakk! A tartósságával sincs semmi gond? Mostanában újra rákattantam a vörösre, nagyon szép nőies színnek tartom. A Jane Eyre lakk pedig engem már a nevével elcsábított, biztos elégedett leszel vele :)

    VálaszTörlés
  3. @katacita: Köszi, hát én is örülök, hogy jobban sikerült. :)
    Igen, mindjárt megyek is rendberakni az ékszeres meg egyéb szépségcuccos polcom. :D
    Én nagyon szeretem a tavaszt, ezután a tél után még inkább várom.
    Hát igen, a pénztárcák ébredése. :D Akár a Könyvfesztre jössz, akár a Könyvhétre, remélem találkozunk. :))
    Nemsokára felkenem. *izgatott* :D

    VálaszTörlés
  4. @Nikkincs: Igen, számomra is meglepően jól bírom. :) És igen, olvasatlan az van elég. :D
    Köszönöm, és a jó programok hál istennek valahogy most meg is találnak, remélem téged is meg fognak. :)
    Nem, nekem sokáig bírta fedőlakkal. :) Most a lábkörmeimre tervezem felkenni. :D
    A Picture Polish-nak van több irodalmi vonatkozású körömlakkja is, még a Bridgeten gondolkodom nagyon, csak hát az sem olcsó. :)

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy lassan kiderül az ég feletted is, és hogy a sok januári rossz dolog szépen kikopott :)))
    Lakkokhoz sajnos annyira nem tudok hozzászólni, de biztosan szépek, leld bennük örömödet. Engem is feldob a kis cuccaimban való turkálás, rendszerezés, ahogy Katacita írta, ez remek terápia, az ember elszöszöl és megnyugszik, és jó ezekkel foglalkozni. :)
    Ügyes vagy a vásárlásokkal, és hiába lesz több márciusban, még mindig nagyon alacsonyan állsz majd :))

    VálaszTörlés
  6. @Pupilla: Köszi, én is örülök, remélem ez csak egyre jobb lesz. :)
    Én sajnos kezdek túlságosan érteni hozzájuk. :D Most felkentem az új szerzeményem, és ó, teljesen szerelmes vagyok. :D
    Igen, valahogy ha az ember rendet tesz a környezetében, mintha egy kicsit magában is rendet tenne. :)
    Azért jól fog már esni néhány új könyvet magaménak tudni. :)

    VálaszTörlés
  7. Olyan hamar eltelt ez a hónap, most ahogy olvastam a bejegyzésed gondolkodtam, hisz nemrég írtam neked, és örülök hogy jobban alakult a február!!
    Ohh a Picture Polish, majd egyszer meglepem magam vele, instán mutatsz róla majd képet?
    A könyves zárásod meg nagyon szolid, nekem is csúsztak át könyvek márciusra.
    És remélem könyvfeszten találkozunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a február rövidnek tűnt nekem is. Köszi. :)
      Naná, hogy mutatok, elárulom, teljes vele a szerelem. :)
      Most megnéztem, és határozottan állíthatom, márciusban nem leszek szolid. :D
      Én is remélem, mindenképp összehozzuk. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.