Karácsony

26 évesen az ember már teljesen máshogy éli meg a karácsonyt, mint gyerekként. Gyerekként persze az ajándék számít a legjobban, a fények, és hogy lehet játszani a hóban (akkor még volt hó). Most, hogy már szinte felnőtt vagyok, és nincsenek még saját porontyaim, egyszerűen a pihenést a nyugalmat értékelem a karácsonyban. Persze kell ajándékokért járkálni, besegíteni a sütésbe-főzésbe, de mégis több pihenés jut ilyenkor, mint bármikor máskor. 24-e nálunk nyugodtan telik, faállítás, közös ebéd, ajándékozás, ezek mellett pedig mindenki pihen, olvas, filmet néz. A rokonozás is kimerül annyiban, hogy anyukám öccsének családja átjön hozzánk karácsony első napján.

Ez egy eléggé nehéz december lett számomra, amikor van is mit kipihennem. Igyekszem a gondjaimon való rágódást a minimálisra csökkenteni, hogy legalább ez ne rontsa el az ünnepet. Karácsonyi hangulatom nincs túlzottan, bár ma több kedves ismerőstől is érkeztek képeslapot, amelyek teljesen meghatottak, és több baráti társasággal is karácsonyoztunk.

Azért én minden kedves olvasómnak és bloggertársamnak nagyon boldog, békés, könyvekben és sütiben gazdag karácsonyt kívánok! Lehet lassan az én rejtőzködő karácsonyi hangulatom is előbújik. :)


Megjegyzések

  1. Nagyon boldog karácsonyt, és pihend ki magad! :) Nemsoká találkozunk! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Pupi, neked is, és várom a talinkat. :) Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Remélem megjön közben a karácsonyi hangulatod, sok pihenést, olvasást és kellemes ünnepeket kívánok neked! :))

    VálaszTörlés
  4. Kellemes Ünnepeket! Itt is. :) Olvass sokat!

    VálaszTörlés
  5. Boldog karácsonyt kívánok neked Nita! Ne gondolj most semmi rosszra, pihenj sokat, töltődj! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, neked is hasonló jókat! :)

    VálaszTörlés
  7. Kellemes ünnepeket Neked is!
    Én 21 éves vagyok, de hasonlóan vélekedem, mint te, én is inkább a pihenésre vágyom, illetve valamiért nem igazán van karácsonyi hangulatom a sok szép dísz, a fa, a bejgli, és a többi ellenére sem. Maybe next time :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm!
    Szerintem sokan így érzik, mondjuk bennem már kezd mocorogni valami, szóval hátha még megérkezik az a hangulat, kívánom neked is, hogy így legyen. :)

    VálaszTörlés
  9. Minden évben várom a hangulatot, de gyerekkorom óta nekem sem jön, aztán minden évben rájövök, hogy olyan ez, mint a boldogság. Pillanatokra kacsint csak be, és magunkban kell keresni. :) Kívánom, hogy te is, és mind megtaláljuk ezeket a lopott, kósza szikrákat. Neked is nagyon boldog karácsonyt kedves Nita, és sok jó olvasást, hogy továbbra is nagy örömmel olvashassunk! :)

    VálaszTörlés
  10. Ezt nagyon szépen írtad, Miamona. :) Neked is hasonló jókat kívánok!

    VálaszTörlés
  11. Kellemes pihenést kívánok én is neked, újfent. :) Nálunk családilag átlag 3 évente mindig beüt valami ilyenkor, szóval már sok jóra nem számítok. Inkább az itthoni hármasban (igen, a macska a 3.) töltött esténkre fókuszálok (amikor is épp kommentet gépelek rántott hal panírozás helyett). Az a baj, hogy szerintem évről évre egyre több a stressz ilyenkor, és ezért nehéz már hangolódni. De legalább a hosszú szabadság miatt érdemes várni ezeket a napokat:)

    VálaszTörlés
  12. Köszi. :)
    Igen, sajnos ahogy egyre idősebbek leszünk, egyre kevésbé szól arról az ünnep, amiről kellene, vagy csak számunkra veszíti el a varázsát, nem tudom. Mindenesetre a pihenés és a hosszú szabadság tényleg jó dolog, a többit meg majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.