Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet - Az írónőről



A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Rebecca Donovan Elakadó lélegzet nagysikerű regényének a második része, a Visszafojtott lélegzet. 

Emma és Evan történetének folytatásáról 2014. április 8-tól minden másnap a 
Blogturné Klub kilenc bloggere teszi közzé a véleményét.
Ahogyan azt már megszokhattátok minden állomáson a könyvhöz kapcsolódó érdekességek, idézetek, trailer, beleolvasó és nyereményjáték is található, ahol 3db nyereménykönyv is gazdára talál.

Tartsatok velünk!

Fülszöveg
Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?

Kiadó: Maxim
ISBN: 9789632614632 
Oldalszám: 528 oldal
Fordító: Sóvágó Katalin

Az írónőről

Rebecca Donovan az USA Today sikerszerzője, aki Csak lélegezz! trilógiájával hódította meg tinik és
felnőttek szívét egyaránt. 
2009 tele nevezhető az első fordulópontnak az írónő életében. Éppen munkanélküli volt, amikor Bristol városában ragadt egy hatalmas hóvihar miatt. Az egyik havas reggelen úgy ébredt, hogy megálmodta első könyvének, az Elakadó lélegzetnek a történetét. Innentől kezdve mindössze hat hét elteltével már meg is született a regény első vázlata.

Mivel egyetlen kiadót sem talált, aki kiadta volna regényét, Rebecca e-könyvben, magánkiadásban jelentette meg az Elakadó lélegzetet. Ekkora eldöntötte, hogy az írás lesz a munkája, és egy év múlva megírta a folytatást Visszafojtott lélegzet címmel. Mindössze két héttel ennek megjelenése után, 2012 májusában Trident Media Group feje megkereste az írónőt, és sikerült megállapodásra jutniuk a kiadást illetően. Ezek után az Amazon is lecsapott az írónőre, majd a nagy-britanniai kiadási jogokat a Penguin Group szerezte meg. Ennek köszönhetően Rebecca könyvei hamar felkerültek a sikerlistákra, majd egy amerikai írókörbe is meghívást kapott. A trilógia harmadik része végül 2013-ban jelent meg, melyet már rajongók ezrei vártak. 

Rebecca bár azóta szeret írni, mióta az eszét tudja, mégis sok mindenbe belekóstolt az írás előtt. Missouri-Columbia Egyetemen az újságíró szak mellett a pszichológia és a szociológia szakokat is elvégezte. Az egyetem elvégzése után szociális munkásként is dolgozott, majd közel egy évtizeden át különböző rendezvények szervezésével foglalkozott. Ma már két szenvedélyének, az írásnak és a fontos társadalmi kérdéseknek szentelheti minden idejét.

Rebecca így ír magáról szerzői oldalán:
Optimizmus árad a testem minden egyes pórusából. Igazán hiszek benne, hogy aminek meg kell történnie... az meg is fog! Ennek tekintetében nem tudom, hogy lehet valamit feladni; ez nem része a biológiai felépítésemnek. 

Szenvedélyes (egyesek úgy mondanák, túlságosan lelkes) személyiség vagyok. A cselekedeteim alapján tanulok (és jóval többször megégettem már magam, mint amennyit szívesen beismerek), de mindig teljesen beleteszem magam abba, amit éppen csinálok - legyen az siker vagy bukás.

Úgy gondolom, természetes, hogy az írásnál semmit nem hagyok ki, mindent papírra vetek. Mindenemet az olvasóimnak adom - akár szeretik, akár utálják, amit kapnak.

Az út, amin haladok, legtöbbször a sajátom, amely néha elhagyja a már kitaposott ösvényt csak azért, hogy láthassak valami érdekesebbet vagy magával ragadóbbat. Ilyenkor beragadok a szőlőtövek közé és elkapnak a tövisek, és ennek köszönhetően tapasztalhatom meg az élet azon szépségeit és intrikáit, amelyek mellett mások csak továbbsétálnak. És mindig ennek az útnak a mentén találkozom a legérdekesebb emberekkel...


Nyereményjáték

A nyeremény ezúttal sem marad el!
Nincs más dolgod, mint kitölteni az alábbi Rafflecoptert.
A játék végén kisorsolunk egy-egy példányt a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab Visszafojtott lélegzet könyv egyikéből. 
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)


a Rafflecopter giveaway


Turné állomások:
04/08 Angelika blogja
04/10 MFKata gondolatai
04/12 Kelly&Lupi olvas
04/14 Dreamworld
04/16 Deszy könyvajánlója
04/18 Nem harap a…
04/20 Kristina blogja
04/22 Roni olvas
04/24 Könyvgalaxis

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

Lois Lowry: Az emlékek őre

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.