Könyvek, amelyek bár csábítottak, mégsem kerültek fel a polcomra

Amadea barátném írt arról egy posztot, hogy milyen könyve voltak azok, amelyeknek képes volt idén ellenállni. Aztán nekem is mondta, hogy én is írhatnék egyet, és úgy döntöttem, miért ne?



Szóval felsorolok most pár könyvet, amelyek bár felkeltették az érdeklődésem, végül mégsem szereztem be őket idén:

  1. Samantha Shannon: Csontszüret - nagyon-nagyon reklámozták, és pont ezért tartok tőle.
  2. Jennifer Egan: Az elszúrt idő nyomában - mivel ebben sem vagyok biztos, hogy tetszene nekem, inkább parkolópályára tettem, és bár feltettem a karácsonyi polcomra, nem dőltem kardomba, hogy nem kaptam meg.
  3. Jeff Lindsay: Dexter és a végső vágás - Bár szeretem a Dexter könyveket, a legutóbbi kötetek elég laposak voltak, így ezért sem rohantam végül a könyvesboltba.
  4. Mary Doria Russel: Verebecske - Erre még van esély, hogy könyvtárból kikölcsönzöm, de már ő sem izgat annyira, mint eleinte.
  5. Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója - Ezt már többször majdnem megvettem, aztán mindig a nem győzött. Magam sem tudom, miért.
  6. Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve - A sok-sok pozitív kritika ellenére még mindig elrémiszt az, hogy kint már 8 része van a sorozatnak, és ki tudja, hol a vége...
  7. Barbara Demick: Nincs mit irigyelnünk a világtól - Szinte soha nem olvasok dokumentarista regényeket, ezért is nem szereztem be ezt a regényt, pedig amúgy érdekelne.
  8. Jenny Downham: Amíg élek - Egyre szkeptikusabb vagyok a YA regényekkel, ráadásul idén megvettem és olvastam a Csillagainkban a hibát, kétlem, hogy azt ez a regény felülmúlná.
  9. Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt - Sajnos én és a Kísértés Rt. nem találtunk egymásra, ennek ellenére úgy gondoltam, az írónő megérdemel még egy esélyt. Mégsem került a kosaramba az Őrült Hold, lehet hogy ebből is könyvtárazás lesz.
  10. Lauren De Stefano: Hervadás - Akárcsak az Amíg éleknél, itt is tartok a színvonaltól, pedig elég régóta kívánságlistás nálam ez a könyv. 


Ti milyen könyveknek mondtatok nemet idén?

Megjegyzések

  1. Sztem a Csontszüret egy felfújt, szimpla YA, nekem legalábbis ezt jelzi a radarom. A Hounded engem is piszkál, de olyan gyanúsnak tűnik... a Hervadás szintén, utóbbiba majd belelesek a könyvtárban.
    A Verebecskét, Az elszúrt időt és Az Őrült Holdat kölcsön tudom adni.:)

    VálaszTörlés
  2. @Amadea: A te radarod pedig általában jól szokott jelezni. :)
    Köszi, majd egyszer, tudod, az itthoni könyvtárat kell apasztani. :)

    VálaszTörlés
  3. Az Amíg élek (nekem Before I Die, mert angolul olvastam) a kedvencem lett. Ha ez mond valamit...

    VálaszTörlés
  4. @vicomte: Nagyon is mond. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.