Októberi színes zárás

Kicsit megkésve bár, de én is hozom a hónapzárásomat. Az október egy elég furcsa hónap volt minden szempontból, de lássuk, miket is tartogatott.

Beszerzések

Szinte észre sem vettem, de csak 8 könyv felkerült a polcaimra. Először a Book24 2+1-es akcióját használtam ki, ahol jött velem a két Egérőrség és A karácsonyi malac, valamint a képről lemaradt, de kaptam ajándékba egy George Simenon kötetet is, Az evertoni órásmestert. Majd pedig Patti barátnőmnél jártam, aki kiválogatott könyveket, amire már nincs szüksége, én pedig négyet befogadtam ezek közül. A vacsora, A felnőtt emberek, Az annyi, mint és a Mirror Mirror jöttek velem.

Olvasások

Sajnos októberben nagyon nyögvenyelősen ment az olvasás, mint mindig, amikor lelkileg valami annyira leterhel, hogy inkább csak sorozatot vagy Youtube-ot bambulok és csak a telefonomat tudom már este görgetni. Azért két hosszabb vonatút megmentet, és végül sikerült három könyvet befejeznem. Az egyik Andy Weirtől a Hail Mary-küldetés, ezt még itthon olvastam el, szerintem ennek köszönhetem, hogy nem süllyedtem még mélyebb olvasási válságba. A Münchenbe történő odautazáson majdnem végig elolvastam Matt Haigtól Az Éjfél Könyvtárat, amit a visszaúton be is fejeztem, és nagyon pozitív csalódás volt, sokkal jobban tetszett, mint az előzetesen vártam. A hazaúton pedig még Nathan Ballingrudtól a Szörnyvidék című novelláskötetet olvastam el a Sooktober jegyében, de bevallom, túl mély nyomot nem hagyott bennem, talán egy-két novellát kivéve.

Filmek és sorozatok

A néznivalók terén sokkal jobb hónapot zártam, mint az olvasásban. Nem is tudom, mikor volt olyan utoljára, hogy négy filmet is megnéztem. Ebből hármat a Netflixen, mikor volt egy nyugis hétvégém. Az első Az ördög ügyvédje volt, amit ezer éve egyszer elkezdtem nézni, de nem fejeztem be, így most bepótoltam. A vizuális trükkjei eléggé elavultak, de a színészek zseniálisak és a mondanivalója sajnos még ma is rettentően aktuális. Ezek után jött A homár című film, ami nem is értem, hogy maradhatott ki, nagyon nekem való ez a rettentenetes groteszk és abszurd humorral dolgozó film. Ha nem láttátok, érdemes pótolni. A harmadik pedig a Rocketman volt, amit szintén évek óta meg szeretnék nézni, és szerencsére jól éreztem, hogy szeretném, amúgy is bírom az életrajzi musicaleket. 
Moziban pedig mi mást láthattam volna, mint a Dűnét, ami nekem abszolút pozitív élmény, azóta még kétszer megnéztem és ahhoz is meghozta a kedvem, hogy újraolvassam a könyvet.

Sorozatokból sem volt hiány októberben. Folytattuk a Downton Abbey-t, a második évad elején tartunk, és én mostanra érzem azt, hogy beszippantott a világa. Az Alapítványt viszont félbehagytuk, 5 rész után mindketten azt mondtuk a párommal, hogy ez minket egyszerűen nem érdekel tovább. Sajnos közel sem azt kaptuk, amit vártunk volna tőle. Végül pedig én egyedül néztem meg a csapból is folyó Squid Game-et, amivel kapcsolatosan vegyes érzéseket táplálok. Egyrészt a hatodik részen úgy sírtam, mint már nagyon rég bármin is, másrészt én úgy érzem, a végét nagyon elszúrták. Azért ha lesz második évad, szerintem meg fogom nézni. 

Milyen hónap volt az október?

A hónap elején hoztam egy olyan döntést, ami aztán kihatott az azt követő és a mostani heteimre is. Felmondtam a munkahelyemről úgy, hogy nem volt akkor még másik kilátásban. Sosem tettem még ilyet, de úgy éreztem, olyan szinten kiégtem, hogy szükségem van pihenésre és arra, hogy elszabaduljak onnan. Azóta sem bántam meg a döntésem, de nehezek voltak az utolsó hetek, érzelmileg rettentően leszívott az egész. 

De hogy meséljek jó dolgokról is, sikerült végre a párom öccséhez elmenni látogatóba Németországba, egy hosszú hétvégét töltöttünk a bajor régióban, és minden percét imádtam! Csodálatos az az egész környék, annyira rendezett, tiszta, élhető. Meglátogattuk a Neuschwansteini Kastélyt, ami nekem már régóta bakancslistás volt, bejártuk München egy részét is, ráadásul végig csodálatos napos időnk volt az ősz ezernyi színével. Az évszak egyik legkedvesebb emléke marad, az biztos.

Volt ezen kívül még babaváró bulin, szülinapi ünneplésen, házibulin, megszerveztem egy lánybúcsút is, szóval zajlott rendesen az élet, ahogy szokott. Aztán meglátjuk, mi fér még bele az évbe olvasás és egyéb szempontjából is.

A többiek hónapzárása

Amadea - Aki már noszogatott, hogy írjam meg a sajátomat

Dóri - Aki szintén azt hitte, nem is szerzett be sok könyvet

Pupilla - Akinek sajnos szintén nem az olvasásról szólt az októbere

Kata - Aki most egyben zárt le két hónapot

Megjegyzések

  1. Az evertoni órásmestert nemrég fejeztem be, A felnőtteket meg épp most olvasom :D Nagyon hangulatos a teraszos - zsákmányfotó ;) Épp olyan színes, mint a hónapod! A munka szempontjából drukkolok, és pihenj sokat addig is. A Dűnét én is láttam októberben, de tartok a könyvtől - de ez megerősített egy kicsit, hogy te is szeretted.
    (sokszor ilyenek a havi zárások - azt hiszed ááhh, alig vettem/kaptam könyvet, aztán ott áll 20 a fotózásra várva :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igazi őszi fotót szetettem volna. :)
      Nem tudom, mennyire tetszene neked a Dűne, de egy próbát megér. :)
      (Sajnos ez túl ismerős. :D)

      Törlés
  2. Jókat olvastál, a Hail Maryt még augusztusban kezdtem, de félbemaradt, pedig nagyon tetszett, mondjuk fáradtan biztos nem akarom olvasni, ha figyelni akarok (érteni úgyse fogok mindent :D), az Éjfél könyvtár meg nálam is várólistás.

    Nagyon szép kis kupacod lett, jól áll neki a terasz meg az ősz!

    Remélem, sikerült töltődnöd a nehéz időszak után, és gratu a folytatáshoz itt is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Hail Mary-be bele kell rázódni, meg tényleg kell odafigyelés,de aztán visz magával. :) Az Éjfél Könyvtár viszont nagyon könnyen olvasható.
      Köszönöm, még van egy hetem töltődni, igyekszem kihasználni. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.