Júniusi könyvtorony

Júniusban újra beindult az élet számomra, így a könyvásárlások megszaporodtak, az olvasás viszont nem hasított annyira, de azért így sem panaszkodom.

Vásárlások

Összesen 12 könyv került hozzám júniusban. Először is megjött egy májusi rendelésem, amire nincs kifogásom, egyszerűen rákívántam jónéhány könyvre. Ezek a Klara és a Nap, a Ház az égszínkék tengernél, a Mély levegő, A pacsirták röpte, és picit később követte őket az akkor előrendelt Kerti szonáta is. Ezekre a könyvekre azóta is már csak ránézni is jó, így egyáltalán nem bántam meg a rendelést.
Az Agave Könyvektől érkezett hozzám Baráth Katalintól az Afázia és A szomszéd lány, előbbit már olvasom is, utóbbira még készítem magam lelkileg. Szűcs Pétertől a Dharma és Viszkok Fruzsi könyve már egy ideje a radaromon voltak, végül annyi Libri pontom összegyűlt, hogy nem hagyhattam ki a beváltásukat. 
Az Andy Weir könyv és a Monstress még korábbi előrendelés volt, ami viszont csak júniusban jutott el hozzám. Végül pedig nagy örömömre Molyon sikerült megvennem a Kutyák a rendelőmben című könyvet, amivel teljes lett a Cicerós James Herriot-gyűjteményem. 

Olvasások

Négy regényt fejeztem be az előző hónapban, valamint jelenleg is olvasom az Afáziát. Stuart Turtontól az Evelyn Hardcastle 7 halála az év egyik meglepetése, nagy köszönet illeti Amadeát, amiért felhívta rá a figyelmet. Utána a molyklubunk havi témájához olvastam Márai Sándortól az Eszter hagyatékát, ami végtelenül feldühített, ennek ellenére szerettem, mert csodásan van megírva. 
Adrian Tchaikovsky-tól a Pókfény várólista-csökkentős olvasmány volt, nagyon élveztem, mint az író eddigi összes regényét, de talán ez nem hagyott bennem olyan mély nyomot. Szántó Dánieltől A hatszög Portugáliába jött velem, két repülőút és egy este alatt végeztem is vele. Nekem jobban tetszett, mint az előző rész, és várom a folytatását. 

Néznivalók




Júniusban sokkal kevesebb időnk jutott bármit is nézni, de azért egy film és egy évadnyi sorozat belefért. Rájöttem, hogy én mindig csak részleteket láttam a Notting Hillből, teljesen még nem láttam, így egy olyan estémen, mikor a párom nem volt otthon, megnéztem a Netflixen, és nagyon jól szórakoztam. Mindig rá kell jöjjek, mennyire szeretem a 90-es évek végi, 2000-es évek eleji romantikus komédiákat.
A sorozat pedig a Love, Death, Robots második évada volt, ami számunkra sokkal kevésbé ütött, mint az első. Azért így sem bántuk meg, hogy megnéztük, és várjuk a többi évadot.

Mi történt júniusban? 

Annak köszönhetően, hogy már megkaptam a védőoltás mindkét adagját, júniusban már egészen úgy nézett ki az életem, mint a Covid előtt. Sokkal több baráti találkozás volt, és a hónap fénypontjaként meg tudott valósulni a lisszaboni utazásunk is. Még tavaly augusztusban hirtelen felindulásból vettük a repjegyeket, mert olcsóak voltak. Még az utazás előtt egy-másfél hónappal is úgy nézett ki, nem fogunk tudni kimenni, de végül egy csodálatos hetet töltöttünk Portugáliában. Bakancslistás tétel volt Lisszabon és az is, hogy lássak élőben delfineket, ezt a kettőt sikerült is kipipálni. :) Sokkal jobban tetszett nekünk a környék, mint vártuk volna, életre szóló élményeket szereztünk.




Megjegyzések

  1. Örülök a szuper élményeknek, és hogy sok minden visszatért a régibe! :) Gyönyörű lehetett Portugália, és hát ott csodálni kell, meg menni, menni, nem olvasni, meg filmezni :)
    Nahát, hogy nem láttad még eddig a Notting Hillt! Tényleg van valami nosztalgikus varázsa ezeknek a régi romkomoknak, manapság alig készül ilyesmi, vagy bugyutábbak, nem tudom. De olyan jó néha újra megnézni egy régebbi kedvencet. ;) (esetedben pedig felfedezni!)
    A könyvtornyod is szép magas!
    Afáziáról várom a véleményt! Evelyn Hardcastle-re meg látom Amadea a fél könyvmolynépet ráizzította már. :D
    Az új Weir könyvet Audible-ön vettem meg pont a napokban, a Ház az égszínkék tengernél íművel meg szemezek, de nem tudom eldönteni, tetszene-e nekem.
    Jaj, MargaréTalány print! Dejó! nemrég fedeztem fel őt instán, fogok rendelni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, meg a napok végén annyira fáradt voltam, hogy örültem, ha feküdni bírtam. :D :)
      Nem, mindig csak részeket, mikor ment a tévében, de most jó volt egyben látni. :)
      Az Afázia eddig nagyon tetszik, azt nem értem, Kati miért nem írt előbb sci-fiket?
      A Ház az égszínkéknél kíváncsi leszek, nekem be jön-e, majd referálok. :)
      Érdemes rendelni tőle, szuperek a termékei. Én nagyon kedvelem, Patreonon is támogatom. :)

      Törlés
  2. Olyan jó könyveid lettek!! Majdnem mindet olvasnám egyből!
    A Ház az égszínkék tengernél engem is izgat, de PuPihoz hasonlóan én sem tudom, hogy tetszene-e, kicsit félek, hogy úgy járok, mint a Dabos-sorozattal, hogy mindenki hájpolta, én meg borzalmasan untam.
    Szuper, hogy el tudtatok utazni, csodás lehetett végre kiszakadni egy kicsit innen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jó rájuk nézni, nekem is folyton kedvem van hozzájuk és ez olyan jó érzés!
      Igen, a túl nagy hype engem is el tud tántorítani, de valahogy úgy éreztem ennél a könyvnél, hogy kell majd valami hasonló olvasmány a lelkemnek.
      Köszi, igen, nagyon-nagyon kellett már ez a kiszakadás.

      Törlés
  3. Örülök, hogy tudtam újat mutatni, ráadásul olyat, ami még jó is.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.