Áprilisi szeszélyes zárás

Nagyon furcsa hónap volt több szempontból is az április. Tudjátok, mi a furcsa? Hogy a tavalyi szerintem sokkal nyugodtabb volt valahogy, mint az idei. Aztán lehet csak az idő szépíti meg az emlékeket.

Beszerzések

Árpilisban 5 könyv érkezett hozzám. Folytattam a James Herriot-életmű beszerzését, és egy kis budaörsi könyvesboltból meg tudtam rendelni A repülő állatorvost, aminek nagyon örültem. Utána több hét kihagyást követően egy Book24 akciónál csábultam el, és rendeltem meg a Tüskevár új kiadását, mert édesapámnak ez az egyik kedvenc könyve, és bár én gyerekként nagyon untam, felnőttként szeretnék egy új esélyt adni neki. Jött még vele a Tízezer ajtó, ami egy nagyon különleges fantasy-nek ígérkezik, ráadásul olyan szép a borítója! A harmadik könyv a csomagban pedig a Rendes környék volt, aminek a fülszövege és a borítója együtt győzött meg róla, hogy kell nekem.
Végül pedig a héten rettentően rákívántam Rachel Cusk Körvonal című regényére, ami Görögországban játszódik, tenger van a borítóján, szóval kellett.

Olvasások

Ebben a hónapban 5 olvasmány került sorra, ami lehetett volna több is, de ebből többel is kicsit megszenvedtem/szenvedek. Ami nagyon könnyen csúszott, Olivier Bourdeattól a Merre jársz, Bojangles?, ami a hónap kedvence lett, és szerintem az év végi toplistáimon is ott lesz a helye. Alex Pavesitől a Nyolc nyomozót is faltam, izgalmas, fordulatos, megdöbbentő végkifejlettel, csak ajánlani tudom. Egy képregény is sorra került, a Sapiens képregényverziójának első része, ami baromi szórakoztató és informatív volt, várom a többi megjelenését. 
Amivel viszont sajnos szenvedtem, az Madeline Millertől a Kirké volt. Lehet rosszkor vettem kézbe, mert amúgy is eléggé szorongós heteim voltak, és Kirké folyamatos önostorozása és nyomora sok volt nekem ebben a helyzetben. Viszont a vége nagyon tetszett, ahova kifutott a történet, nagyon szép volt és értelmet nyert előtte minden. 
A másik, amivel lassan haladok, az Bulgakovtól A Mester és Margarita. Így a felénél se tudom még, pontosan hányadán állok vele, mindenképp végigolvasom, aztán majd meglátjuk, merre billen a mérleg.

Sorozatok

Az elmúlt időszakban csak egyetlen sorozatot néztem, a For All Mankindot, végignéztük az első évadot és imádtuk! Mindenképp megnézzük a másodikat is. Igazából csak a várólistám nő folyton, most az Árnyék és csontot szeretnénk majd együtt nézni, magyar filmekből is jópárat kinéztem magamnak, most már csak kedv kéne hozzájuk, mert mostanság leginkább az hiányzott.

Milyen hónap volt az április?

Kb. mint az előző egy év kicsiben: folyamatos fentek és lentek. Szorongáshullámok és megkönnyebbülések követték egymást. Szerencsére ma már leírhatom, hogy mindkét szülőm be van oltva, valamint én is megkaptam az első oltást, ez nekem nagyon nagy megkönnyebbülés. Volt egy nagyon klassz esztergomi kirándulásom, ami egybeesett ráadásul a terasznyitással, így vidéken, biztonságosabb körülmények között éttermezhettem végre újra. A könyvtári cserepont is megnyílt, így végre oda is mehettem újra, alig várom, hogy azokat a könyveket is olvassam, amit honnan hoztam ki. Valamint augusztus végére lett egy külföldi úticélom, bízom benne, hogy addigra már biztonsággal el tudunk utazni oda, de még nem merem elkiabálni.

Én a májustól nem várok mást, csak egy kis nyugalmat, sok napsütést, és hogy sokat tudjak vacsorázni és olvasni a teraszunkon. 

A többiek zárása:

Amadea
Dóri
Kata - aki újra ír blogot, jejeje
Pupilla

Megjegyzések

  1. Kíváncsi leszek a véleményedre a Cusk regénnyel kapcsolatban, a borítója mindenesetre tényleg gyönyörű!

    Furcsamód nekem most egészen pozitív volt ez az április, jó, nem volt mindig tökéletes, de a nagyrésze elég nyugisan telt. :) Remélem, a május beváltja a hozzá fűzött reményeidet! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem hogy belül is olyan jó lesz, mint kívül. :)
      Ennek örülök. :) Én is bízom benne, ha már szép idő lesz és sokat tudok lenni a teraszunkon, már annak is örülni fogok. :)

      Törlés
  2. A tavalyi április szerintem is milliószor nyugodtabb volt, akkor tiszta chillbuddha voltam, most meg egy idegroncs :D

    Kirkét már molyon beszéltük, de nekem is hasonló érzéseim voltak, csak én a végére már nagyon elvesztettem a lelkesedésemet, úgyhogy nem is nagyon emlékszem már rá. Mostanában sokszor vagyok így könyvekkel. Viszont a többi olvasmányodat, a Nyolc nyomozót, a Bojangles-t, meg a Sapienst (inkább a hagyományos változatát) majd én is akarom olvasni :)

    megragadom a lényeget: nagyon szuper ez a citromos póló! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez túl ismerős. :D
      Amiket felsoroltál, azok szerintem mind jók, a Bojangles különösen elvarázsolt. :)
      Köszi, mostanában nagyon rákattantam erre a citromos tematikára. :))

      Törlés
  3. Szerintem is nyugisabb volt a tavaly április, akkor még sejtelmünk se volt, hogy mi jön. Vas megyében 13-19 esetszám volt úgy rémlik és azon aggódtunk, ha eggyel több volt... A HO is újdonság volt, csomót olvastam, bár az egyedüllét megviselt.
    Remélem a május több szempontból is jó lesz!
    A Cusk regény engem is érdekel, eddig csak a borítója miatt figyeltem fel rá.
    Uhh a Tízezer ajtó az április egyik csúcspontja volt nálam.
    A Kirké tényleg emiatt nehezebb olvasmány, viszont olyan varázslatos a hangulata. Uhh a Mester és Margarita nem egy könnyű olvasmány, rég olvastam - kitartás hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, annak is voltak azért árnyoldalai, de az idei meg sokkal nyomasztóbb volt... Valószínűleg azért is, mert egy év már mögöttünk van ebből az egészből.
      Köszönöm, egyelőre annak ígérkezik, bizakodó vagyok. :)
      Én miután megtudtam, hogy Görögországban játszódik, meg hát a Park adta ki, már tudtam, hogy kell. :) Azt meg láttam, hogy neked nagyon tetszett a Tízezer ajtó, abba is alig várom, hogy elmerüljek, csak most a könyvtári könyveket olvasom. :)
      Hát a Krikével és a Mesterrel is megszenvedtem, meglátjuk, mennyire lesznek maradandó olvasmányok.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.