Novemberi ködös zárás

Nem a novembert fogom az idei évben a kedvenc hónapomként elkönyvelni. A sok ködös nap, a korlátozások mind a kedvemre, mind az olvasási tempómra rendesen rányomták a bélyeget.

Beszerzések


Az előző hónapban eléggé mértékletes voltam, ami a könyvvásárlást illeti (bezzeg magyar alkotóktól minden mást bevásároltam). Csak Ken Liutól Az Istenekkel nem lehet végezni került papír alapon a könyvtáramba, valamint recenziós példányként megkaptam e-ben Barkertől a Szíve helyén sötétséget, amelyet szeretnék még decemberben sorra is keríteni.

Olvasmányok

Nagyon nyögvenyelősen ment novemberben az olvasás, inkább a rövidebb lélegzetvételű dolgok csúsztak jobban. Ilyen volt a Meseország mindenkié, A nagyhatalmú sündisznócska, amit egy barátnőm kisfiának olvastam, Sarah Andersentől a Puha, boldog puffancs, valamint az Ezerarcú Japán, amitől azonnal utazhatnékom támadt.
Regények terén Szántó Dánieltől az Egy pap vallomása volt a hónapom egyik leghosszabb olvasmánya, és sokkal jobban tetszett, mint vártam, tervezek majd külön is írni róla. A Dash és Lily - Kihívások könyve újraolvasás volt a hónapban, a Netflixes sorozat hatására. Megint nagyon hamar elolvastam és még mindig szeretem ezt a történetet, a hétvégén a sorozatot is újra szeretném nézni. 
Végül még belekezdtem a Tükörjáró-sorozat harmadik részébe, a Bábel emlékezetébe, de alig haladtam vele, ez decemberre fog átcsúszni.

Sorozatok, filmek

Novemberben végre két kedvenc sorozat is folytatódott, A korona és The Mandalorian, mindkettőt a barátommal nézzük, előbbit igyekszünk beosztani, hogy sokáig tartson, de decemberben sajnos be fogjuk fejezni. Ezt a negyedik évadot még talán jobban is szeretem, mint a harmadikat. Belekezdtünk a The Alienistbe is, amit én már könyv formájában olvastam, de egyelőre az előbb említett sorozatok miatt még nem folytattuk. 
Amit egyedül néztem meg, az nem meglepő módon a Dash és Lily volt, amit egyszerűen imádtam és annyira jót tett a lelkemnek, hogy nem véletlenül szeretném újrázni. Emellett egy film is sorra került, mégpedig a Holidate, ami kellemes szórakozás volt, de részemről a felejthető kategória.

Milyen volt ez a hónap

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én most kezdem azt érezni, hogy kezdenek erre az évre elfogyni
az erőtartalékaim. A kijárási tilalom, az étterembezárások, az, hogy az utcán is maszkot kell hordani, a korai sötétség nem segítenek sajnos ezen. Azért próbálom most is megtalálni azt, ami fel tud dobni, sokat társasozunk, igyekszem olvasni, lélekmelengető filmeket nézni. A hónap egyik kedvenc programja pedig a mézeskalácsdíszítés volt egy barátnőmmel (aki már túl van a koronán), jó volt egy kicsit kézzel alkotni, ez hiányzott mostanában az életemből.

És elérkeztünk ennek az egyszerre rövidnek és nagyon hosszúnak tűnő év utolsó hónapjához, ami más, mint amit megszoktunk, de szerencsére van, ami állandó, nálam is lesz év végi zárás mindenféle érdekes statisztikákkal és alig várom, hogy a többiekét is olvassam. 


A többiek hónapzárása:

Dóri
Heloise
Amadea
Pupilla

Megjegyzések

  1. A Dash&Lily sokunk napjait felderítette, és jó is hogy írtad a Mandalorianit - el is kezdtem darálni én is :D Remélem azért a december szebb, boldogabb hónap lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy legyen, Merry&Bright, ahogy a dalban szól. :)

      Törlés
  2. Annyira jók lettek a mézeskalácsaid, imádom őket! :))
    Remélem decemberben kicsit jobb lesz a kedved, és jobban alakulnak a dolgok év végére, és fel is tudsz töltődni. :)
    Én is néztem Dash és Lily-t de nem voltam annyira oda érte. A Vezércselért sokkal inkább. ;)
    Tetszik azért a Bábel? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, részben csak az én művem. :)
      Köszönöm, én is bízom benne.
      A Vezércsel még várólistán van, de azt is szeretnénk majd nézni. :)
      Igen, amikor végre olvasom, akkor teljesen magába szippant. :)

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek, remélem nektek is bejön majd a Vezércsel!! :)

      Törlés
  3. Szerintem a Dash & Lily ennél jobbkor nem is jelenhetett volna meg! Nagyon eltalálták, nekem szinte azonnal meghozta a karácsonyi hangulatomat. :)

    A közös sütés pedig szuperül hangzik, remélem, a decembered is tartogat még hasonló feltöltődős órákat! :) A statisztikás-évzárós bejegyzéseket pedig imááádom, alig várom, hogy én is olvashassam őket! (Mondjuk megírni is szeretem, na. :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezzel a Netflix nagyon betalált most. :)

      Tegnap már sütöttem egyedül banánkenyeret, az is tök jól esett. :) Igen-igen, én is szeretem készíteni is, jó visszatekintés az évre. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.