Októberi könyvhalom

Csodálatos volt ez az október. A fények, a színek, a csodás idő, imádtam az egészet. Csak kapkodom a fejem a könyves megjelenések és programok kapcsán, és számomra az év filmjét is ebben a hónapban mutatták be.



Könyves szempontból ez a hónap nem tűnik annyira visszafogottnak, de a beszerzések java részét ajándékba kaptam. Amit magamnak vettem, az a Margó Fesztiválon a Ha a macskák eltűnnének a világból és A sziget, mindkettőt olvastam már, előbbi elég nagy csalódás, utóbbit viszont szerettem. A harmadik saját szerzemény pedig Elena Ferrante Nápoly-regényeinek az utolsó része, amit viszont tartogatok még kicsit, lehet majd a karácsonyi szabi alatt fogom elolvasni.
Mindemellett voltak olyan barátok, akikkel még csak most sikerült szülinapot ünnepelni, tőlük kaptam az Orkavárost, a Láthatatlan bolygókat, az Űroperát és a Menny és pokol trilógiát. Mindegyiknek nagyon örülök, de különösen az utolsónak, A sziget után szívesen olvasok még izlandi irodalmat.

Olvasás terén sem lehet panaszom. Elolvastam életem első Lovecraft novelláskötetét, az Onnan túlról-t, ami ha nem is lett kedvenc, de kellemes csalódás volt. Közben belekezdtem Joanne Harris-tól A St. Oswald fiúiskolába, ami nekem nem érte el az első rész színvonalát, de jó volt kicsit visszatérni a St. Oswaldba. Ezek után két havi beszerzést olvastam, ahogy fentebb is írtam, a Ha eltűnnének a macskák nekem csalódás, A sziget viszont sokkal jobban tetszett, mint vártam. Végül még belekezdtem a 10. várólistacsökkentős regényembe is, John Banville-től A tengerbe.

Erre a hónapra végre jutottak könyves programok is, a szokásos sci-fi sörözésen és könyvklubon kívül jártam a Margó Fesztiválon, ahol a Próza Nostra által tartott, a kínai sci-firől szóló beszélgetésen vettem részt, ami nagyon-nagyon tetszett. Vettem ugye két könyvet is, találkoztam barátokkal, ismerősökkel is. Sajnos több napon nem tudtam menni, pedig nagyon erős programja volt a Margónak, és azt kell mondjam, hogy kinőtte magát a rendezvény.
Forrás: Pinterest

Ami nekem még a hónap legje volt, az a Joker film. Sejtettem, hogy tetszeni fog, de azt nem, hogy
ennyire. Már háromszor láttam moziban, rengeteg videót, cikket, fanartot megnéztem róla, és amikor ezt a bejegyzést írom, akkor is épp a zenéje szól. Nekem amúgy is a Batman az egyik kedvenc képregényvilágom, ha szuperhősökről van szó, Joker meg aztán abszolút a kedvenc karakteremmé nőtte ki magát. Most épp azon szurkolok, hogy jelenjen meg valami könyv a filmről, szívesen olvasnék kulisszatitkokat a forgatásról, a történetről.

Holnap pedig indulok a Tátrába, hogy még kihasználjam az ősz maradékát. Bár már hamarabb sötétedik és kezd egyre hidegebb lenni, még nem hullottak le teljesen a levelek, így még lehet gyönyörködni a természetben. Aztán pedig jöhetnek a kuckózós-olvasós téli esték.

Megjegyzések

  1. Szuper októbert tudhatsz magad mögött :)) A Nápolyi regények befejező része nálam is felkerült a polcra, és a DM Lifebook is :D
    A Jokerre nagyon kíváncsi vagyok, sajnos még nem tudtam megnézni.
    Remélem a Tátrában szép lesz az idő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dm Lifebooknak nem lehetett ellenállni. :)
      Mindenképp érdemes moziban megnézni, szerintem úgy a leghatásosabb.
      Szerencsére javarészt szép időnk volt, imádtam ezt a pár napot.

      Törlés
  2. Nagyon jó volt olvasni a posztod, átjött, hogy milyen szuper októbered volt! Annyira jó ilyen filmet/könyvet/bármit találni, mint ahogy most vagy te a Jokerrel. :)
    A St. Oswald nekem sem érte el az előző rész színvonalát, de attól függetlenül jó volt azért, és tényleg főleg a suli hangulata és Roy Straitley miatt. Gratula a vcs-vel való haladáshoz is! :)
    Remekül néz ki a zsákmányod, és a takaród/ágyneműd is tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Igen, annyira jó, mikor valamiért lehet ennyire rajongani.
      Egyetértek, ezek miatt abszolút én sem bántam meg, hogy olvastam, meg hát Harris. :) Köszi, el sem hiszem, úgy néz ki, idén végre először megcsinálom a VCS-t!
      Az ágyneműm az Ikea gyerekosztályáról van, ott sokkal jobbak vannak, mint a felnőtt részen. :D

      Törlés
  3. Szuper hónapot zártál, szépségesek a könyvek ott egy kupacban.
    De jó olvasni, ezt a Joker rajongást. Azt hiszem én az Avatart láttam eddig háromszor a moziban, meg a Bohém rapszódia ragadott magával ennyire legutóbb.
    Remélem a Tátra is szép program lesz/lett, ki kell élvezni ezt a szép őszt az már biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó volt rájuk nézni fotózás közben, az biztos. :)
      Tényleg, a Bohém rapszódiát én is kétszer láttam, és azt is eléggé szerettem. Az Avatar meg annyira egy új világ volt, nem csodálom, hogy ennyire szeretted.
      Nagyon szép program volt, tökéletes őszi zárás, mert bár a november még ősz, de nekem valahogy ilyenkor szép lassan már kezd téli hangulatom lenni.

      Törlés
  4. Margó Fesztivál, könyvklub, sci-fi sörözés... Ez mind remekül hangzik! :) A Tátra szépséges, egyszer én is szeretném látni ilyen csodás, őszi színekben! Jó látni, hogy az október ennyire szuperül sikerült! :)

    Látom, már trenírozol Párizsra. ;) A Stefánsson könyvekre én is kíváncsi vagyok, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy csak a hype, a borítója vagy az izlandi mivolta miatt érdekel. Valószínűleg mindhárom közrejátszik. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jó kis könyves programok voltak. :) A Tátra ősszel szerintem a legszebb. :) Köszi, én is örülök neki!

      Igen-igen, készülgetek. :) Én most ugye megkaptam ajándékba, én is kíváncsi leszek, mennyire jön majd be nekem. Megértelek, mindhárom elég erős érv. :D

      Törlés
  5. Szuper hónapot zártál :)) olyan jó volt Instán nézegetni a tátrás képeidet, nagyon hangulatos volt! Én tavaly nyáron voltam, mindenképp szeretnék még visszajutni, bár legközelebb talán inkább az Alacsony Tátrát célozzuk be, az is olyan szépnek tűnt

    A Kawamura könyv nekem is oltári csalódás lett, még szerencse hogy csak könyvtári lett nekem. Igazából végig se olvastam,a felénél meguntam :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Mi is beszéltük róla, hogy az Alacsony Tátrába is el kéne menni, ott én még például nem is voltam.

      Én végigolvastam, de eléggé kínszenvedés volt, szóval gondolkodom is rajta, hogy eladom. Jobban jártál a könyvtárral, az biztos sajnos. :(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.