Júniusi beszerzések

A június számomra egy iszonyú izgalmas hónap volt több szempontból is, főleg az utazások terén. De szerencsére könyves szempontból sem unatkoztam.

Egyedül a Halál hiányzik a képről
Ebben a hónapban mi másról szóltak volna a beszerzéseim, mint a Könyvhétről? Bár végül nem mindent a Vörösmarty téren szereztem be, mert sok mindent előrendeltem, azért onnan se távoztam üres kézzel. Ott vettem meg Neil Gaimantől a Death képregényt, amin sokat vacilláltam, hogy kell-e nekem. Végül nagyon örülök, hogy az enyém lett, már el is olvastam és nagyon élveztem. Jött még velem Frances Mayes-től a Napsütötte Toszkána, a márciusi olasz után kívántam erre rá, valamint Lőrinczy Judittól az Elveszett Gondvána, amihez főkét a júniusi ViTa-est hozta meg a kedvem. 
Emellett történt velem még egy nagyon klassz dolog, a Book a Sloth Club csapatától nem is egy, hanem rögtön két dobozt nyertem a Fumax-szal közös Schwab dobozukból, amiből az egyiket jótékony célra fordítok, a másik pedig az enyém lett. Ebben pedig benne volt maga a könyv, az Egy kegyetlen dal, valamint a könyvhöz kapcsolódóan elég klassz kis dolgokat pakoltak bele.

Ezek mellett még előrendelésként érkezett hozzám Veres Attilától az Éjféli iskolák, amit a Könyvhéten dedikáltattam is a szerzővel, John Scalzitól a Fejvesztve, Margaret Atwoodtól A vak bérgyilkos és Cixin Liutól A sötét erdő. Így összesen 8 könyvvel lettem gazdagabb ebben a hónapban, és mindegyik beszerzésnek örülök, remélem az elolvasásuk után is így fogok érezni.

A Könyvhéten most a szokásosnál kicsit kevesebb időt töltöttem, de akkor viszont remekül éreztem magam. Találkoztam rengeteg ismerőssel, fagyiztam, beszélgettem, söröztem, dedikáltattam, ennél többre pedig nem is vágytam. Sajnos az időjárás most nagyon kegyetlen volt a rendezvénnyel, én reménykedem benne, hogy jövőre nem lesznek ennyire szélsőséges körülmények.

Az olvasásokat tekintve nem ez volt a legerősebb hónapom, de a június tipikusan olyan volt, mikor volt jobb dolgom is. :) Egy olyan magánéleti dolog történt velem, amiről itt nem szeretnék részletesebben mesélni, de ami most eléggé boldoggá tesz, és remélem hosszú távon is így marad. Így most júniusban csak Neil Gaiman képregényét olvastam el, valamint China Miéville-től A város és város között-et olvasom éppen. De nem bánom, valamikor jó, ha nem olvasással töltjük az időt.

A június amúgy is egy sűrű, programokkal teli hónap volt. A Könyvhéten kívül volt még ViTa est,
Prágában a Táncoló Házak előtt :)
vagyis a Világok Találkozása, ahol két érdekes beszélgetést és Veres Attila könyvének a bemutatója is lezajlott. Utóbbinál megállapítottam, hogy Attila az én spirit animal szerzőm, annyira természetes és laza!
Emellett pedig végre megvolt az év második hosszabb utazása, mégpedig Csehországba sikerült eljutnom négy napra. Prága mellett más településeken is jártunk még, sörgyárban, sörmúzeumban, hajókázni is voltunk, de nekem Prága lett az abszolút szerelmem. Annyira csodás ez a város, minden sarkon lehet valami szépséget találni. Biztos vagyok benne, hogy visszatérek még! Június utolsó hétvégéjét pedig Horvátországban töltöm, régóta bakancslistás már nálam a Plitvicei-tavak, végre ide is sikerül eljutni.

A július sem ígérkezik unalmas hónapnak, főleg, hogy ekkor töltöm be a 30. évemet. Hogy ez mit jelent azon túl, hogy el kell siratni a húszas éveimet? Természetesen könyveket! Merthogy a barátaim tudják ám, mit kell ajándékozni nekem. :) Szóval az már biztos, hogy júliusban sem fogok nullás hónapot zárni. Azért abban reménykedem, hogy több türelmem lesz most már az olvasáshoz is.

A többiek júliusa:

Amadea
Pupilla
Dóri
Nikkincs
Heloise
Sister

Megjegyzések

  1. Remek beszerzések és utazások! Prága biztos szuper volt! Kellemes olvasással és élményekkel teli júliust kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igen, mind a két utazás nagyon jól sikerült. :) Neked is hasonlóan szép júliust! :)

      Törlés
  2. Ahh, imádtam Prágát, egyszerűen gyönyörű város, és nagyon hangulatos! Örülök, hogy te is szuper élményeket szereztél ott, a többiről nem is beszélve! :) Igazán szép a könyvkupacod, és gratulálok a BASCos nyereményhez is! :) Na, pacsi, én is csak két könyvet fejeztem be, de hiába, van hogy nem olvasni a legjobb éppen! ;))) A halálos képregény hogyhogy nincs a képen?

    Vajon lesz olyan év egyébként, amikor a Könyvhetet nem mossa el az eső?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Prágát csak imádni lehet! :) Köszi, én is örülök, hogy jól alakult a hónap. :)
      Hát igen, van, hogy az ember lányát más foglalja le. ;)
      A Halál már kölcsönben van egy barátnőmnél, hamar lecsaptak rá. :)
      Szerintem esélytelen, ha Könyvhét, akkor eső. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.