Bakancslista

Kép forrása
Régóta gondolkodom rajta, hogy le kéne írnom a bakancslistámat, hogy lássam egyben, mi azt, amit
szeretnék még megvalósítani. És itt nem csak az utazós listámról lesz szó, vannak más élmények is, amiket szeretnék átélni. 10-10 pontot fogok nektek felsorolni  két kategóriára osztva, remélem tetszeni fog!



Utazás
  • Eljutni egy másik kontinensre: elsősorban Ázsia vagy Amerika érdekelne, de ha megdobtok egy repjeggyel Ausztráliába, nem fogok tiltakozni. :)

  • Barcelona: Talán ez a város az, ahova most a legjobban vágyom. Spanyolország amúgy is a szívem csücske, hiszen 5 és fél évig tanultam spanyolt, viszont még nem sikerült sajnos eljutnom ide. Szeretném, ha Barcelona lenne az első spanyol hely, ahova beteszem a lábam.
  • Rajkai Péter fotója
    Lisszabon: Portugáliához is egyre jobban megjön a kedvem, bejön nekem a mediterrán rész. 
    Lisszabon képek és beszámolók alapján a legszimpatikusabb, de Porto és Faro is szóba jöhetne, vagy a gyönyörű Azori-szigetek.

  • Párizs: Tudom, hogy erről a városról megoszlanak a vélemények, de én akkor is szeretném magam felfedezni, hogy eldönthessem, az én szívembe képes-e belopni magát. Meg rájöttem, hogy imádom azokat a városokat, amelyeknek van folyója!
  • Velence újra: Velencében anno csak egy napot sikerült eltölteni, nagyon szeretném ennél alaposabban felfedezni, főleg a többi kis szigetet, amire nem jutottam át.
  • Amszterdam: Több regényt is olvastam már, ami itt játszódik, és annyira jó lenne élőben is látni ezt a sok mindent. Meg hát csatornákkal van tele, naná, hogy ott a helyem!
  • London újra: 5 nap igazán kevés volt ebben a városban, annyi minden kimaradt, hogy bármikor tudnék újra menni.
  • Izland: Egy jódarabig engem nem érdekelt különösebben Izland, de mostanában elkezdte megmozgatni a fantáziámat.
  • Valamelyik amerikai nagyvárosba eljutni: Szeretnék látni egy igazi gigantikus metropoliszt felhőkarcolókkal. Úgy érzem, jó értelemben sokkoló élmény lenne.
  • Görög szigetek: Korfura lennék leginkább kíváncsi, de kb. bármelyik sziget jöhetne. Tenger, pálmafák, jó ételek, álomszerűen hangzik.

Élmények
Itt meg tudnék nézni egy naplementét (kép forrása)
  • Delfineket látni: Legjobb lenne a természetes környezetükben. Nem annyira vonzanak a delfinshow-k meg az együtt úszkálás, egyszerűen szeretném látni a saját szememmel ezeket a gyönyörű és intelligens állatokat.
  • Inni egy koktél egy skybarban: Akár Pesten, akár máshol. Jó lenne például a 30. szülinapomra megvalósítani!
  • Felfedezni eddig kimaradt budapesti dolgokat: Nem láttam például belülről a Mátyás-templomot, nem voltam a Budapest Eye-on vagy a Szent István Bazilika kupolájában. Ezek olyan külföldi turistás dolgoknak tűnnek, de engem vonzanak.
  • Fürdeni egy olyan medencében, ami a tengerre néz: Tudom, ez olyan furán hangzik, miért fürödj medencében, ha ott a tenger? De annyi ilyen gyönyörű fekvésű medence van, én szívesen kipróbálnám.
  • Találkozni Neil Gaimannel: Kell ehhez bármit hozzáfűznöm? :) Hallani élőben beszélni, pár mondatot váltani vele dedikálás közben, egy közös kép... Nincsenek ám nagy vágyaim!
  • Látni Londonban egy színdarabot: Eddig csak az Urániában láttam londoni színházi közvetítéseket, de az alapján az angol színház nagyon az élen jár. Jó lenne valamit élőben is megnézni.
  • Átélni a kulturális sokkot: Furán hangozhat, de szeretném tudni, milyen az, mikor valami annyira mással találkozol, hogy az szó szerint sokkol. Az európai utazások még nem tudták megadni ezt az élményt, valószínűleg messzebbre kell utazni ezért.
  • Elmenni két hét szabadság: Mióta dolgozom, nem sikerült kivennem két hetet egyben, és nagy vágyam, hogy legyen végre egy nyaram, amikor ez megvalósul. Szerintem így tudnám rendesen kipihenni magam.
  • Úgy bemenni egy boltba, hogy nem kell néznem az árakat: Milyen jó lenne, ha nem kellene folyton lesnem az árucímkét, hanem egyszer tényleg azokat a dolgokat vehetném meg, amelyek igazán tetszenek, mindenféle korlát nélkül.
  • Kijutni egy külföldi könyves- vagy képregényes rendezvényre: Itthon már rengeteg ilyenen voltam, de megnéznék egy igazán nagyszabású külföldi cont.
Meséljetek, nektek milyen bakancslistás pontjaitok vannak?

Megjegyzések

  1. Izland nálam is tervben van, és ugye Londont is nemsokára lehúzhatom (már csak másfél hét!!!), úgyhogy izgatottan várom, engem is annyira elvarázsol-e majd. :) Amerika, igen, nekem inkább New York (Central Park, pl.), de Ázsiát sem vetném meg éppenséggel. Párizs nekem csodás emlék, ahogy Amszterdam is. Képzeld, még delfint is láttam, anno Görögországban. Nagyon édesek voltak, ahogy úsztak a hajó mellett. :)

    Én is tervezgettem már egy ideje, hogy kellene írni egy ilyesmi listát, és nem csak kifejezetten városokat, hanem élményeket is. Apropó, Budapest Eye - kihagyhatatlan, és bármennyire is klisés, én nagyon élveztem. :)) Kívánom, hogy minél több teljesüljön belőle az elkövetkező 5 évben! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem írsz majd a blogodra listát. :)
      Köszönöm. :*

      Törlés
    2. Mindenképpen! :) Már gyűlnek az ötletek a fejemben. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

Lois Lowry: Az emlékek őre

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.