A januári beszerzés, avagy az olvasás hónapja

A január nem éppen a kedvenc hónapom. Már nincs karácsony, de a tavasz még messze van, hosszú, általában elég szürke, nem nagyon indul be se a kiadói, se a koncertszezon. Helyette viszont legalább lehet sokat olvasni, amit végre meg is tettem.



Beszerzésként csak egyetlen egy könyv került hozzám, még pedig a sokak által dicsért Adrian Thciakovky: Az idő gyermekei című regénye. Több regény is csábított, de végül ellenálltam, fogok én még eleget vásárolni a tavasszal úgyis. Ráadásul szerencsére az Amit főztél, edd is meg!-kihívás eddig kellően eltántorít az esztelen beszerzési rohamoktól.

Ami az olvasást illeti, ebben a hónapban 10 könyvet olvastam el. Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára. Persze ebből árnyalja a képet, hogy ebből 3 Varró Dani verseskötet volt, 3 képregény, mégpedig a Blacksad második és harmadik része, valamint Csepella Olivértől a Nyugat+zombik, volt egy Star Wars: Az utolsó jedik - képes útmutató, valamint George R. R. Martintól A jégsárkány, amely olyan ifjúsági mesekönyvnek nevezhető. Ezek mellett két regényt olvastam el, Gail Honeymantől a Elenaor Oliphant köszöni, jól van-t, ami egyben a hónap könyve is lett nálam, remélem készül majd róla bejegyzés, valamint Dennis Lehane-tól az Egymásba veszve, amely sajnos annyira nem tudott megnyerni magának.

Nagyon örülök annak, hogy végre visszatért az olvasási kedvem, és tudatosan igyekszem is időt szakítani rá. Persze azért a programok sem maradtak el, voltam két előadáson is, egy az utazásról, egy pedig a párkapcsolatokról szólt, mind a kettőre nagyon megérte elmenni. Jártam színházban is, a Katonában néztem meg A prostitúció című darabot, amely egyszerre késztetett nevetésre és kaptam gyomorgörcsöt tőle. Erre csak a legjobb darabok képesek. Voltam még Leecher koncerten és életemben először úgy bulizni is, hogy teljesen egyedül mentem el.



Ami a februárt illeti, biztosan nem fogom nullásan zárni a hónapot, ugyanis már ma este rendelek elő egy könyvet, valamint több regény is birizgálja a fantáziámat. Azért igyekszem továbbra is a könyvtárat előnyben részesíteni,de mindennel nem lehet ellenállni sem. :) A február már sokkal sűrűbb és izgalmasabb hónapnak ígérkezik, lesz itt farsangi buli, koncert, egy kis utazás és sok-sok baráti találka. Azért igyekszem, hogy az olvasási kedv továbbra is fennmaradjon, szerencsére jobbnál jobb olvasmányok várnak rám. 

Megjegyzések

  1. Jókat olvastál, kíváncsi vagyok az Eleanorról a bejegyzésre. Na és a Nyugat+Zombikról is! :)
    Jól hangzanak az előadások is, nálam is tervben van hogy valamelyik kedvelt, ismert pszichológus előadását élőben is meghallgassam.
    Mit rendeltél elő?
    Aktív, és jó februárt! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem februárban írni róluk. :)
      Most februárban is megyek két előadásra, szerintem érdemes elmenni rájuk, eddig mindegyikben találtam hasznosítható gondolatot.
      Dan Browntól az Eredetet. :)
      Köszönöm, neked is! <3

      Törlés
  2. Az igen, 10 könyv, és milyen változatosak! Ez a gond a hobbikkal, hogy nehéz a kevés szabadidőt normálisan beosztani, valamelyik kedvtelés óhatatlanul hiányt szenved. Vagy ilyesmi.:)
    Sajnos a Lehane tényleg nem annyira jó, nem tudom, mi van azzal a fickóval... mintha valami újat szeretne kitalálni, de még nem tudja, merre menjen.
    Az Eleanor Oliphant nagyon érdekel már, remélhetőleg nem fogják állandóan kikapkodni a könyvtárból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem egyszerű, de igyekszem egyensúlyt találni köztük. :)
      Jól fogalmaztad meg, mintha nem tudná, mit is akarna. Ezt meg mi, olvasók szenvedjük meg.
      Nemsokára olvashatod. ;)

      Törlés
  3. Azta!!! Rengeteg az a 10 könyv, gratula! :) Tök jó, hogy így megjött az olvasási kedved, és hogy még a szürke januárba is ennyi szuper programot tudtál beszuszakolni! :))

    A Nyugat+zombik nagyon birizgál, bár lehet hogy vétel helyett kölcsönzés lesz belőle... Az Eleanoros posztod pedig én is nagyon várom! :)
    És tök örülök, hogy előrendelted a Dan Brownnt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Igen, ennek én is örülök, hogy volt mivel feldobni a januárt. :)

      A Nyugat+zombik nálam is kölcsönben van. Oké, igyekszem a héten és jövő héten megírni a posztokat. :)
      Nagyon várom már, Barcelona, Budapest, jó lesz, úgy érzem. :) Guilty pleasure, de nem érdekel. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.