Október könyvei

Októberben aztán volt minden, kérem szépen, kaptunk hideget-meleget, tavaszias őszt és igazi didergős napokat is. A könyvkiadók is beindították szépen a gépezetet, ami szerintem igazán novemberben fog kicsúcsosodni. De addig is nézzük, mit is sikerült beszerezni októberben!



Négy könyvvel lettem gazdagabb, szerintem ez pont jó mennyiség. A Már nincs veszítenivalód dedikált példány, sajnos nem tudtam augusztusban ott lenni, mikor a szerző Magyarországon járt, de egy kedves barátnőm aláíratta a könyvemet, ami csak most jutott el viszont hozzám októberben. A Gyülekező árnyak előrendelés volt, nekem bejött annyira az első rész, hogy adjak esélyt a másodiknak. A Fekete Tom balladája a Fumax kedvessége volt nekem, a Lady L.-t pedig a Könyvudvarban sikerült beszerezni. 

Ami az olvasást illeti, októberben csak egy könyvet olvastam el, Neil Gaimantől a Coraline-t, azt viszont nagyon élveztem. Belekezdtem a Miért érdemes élni?-be is, de valahogy nem éreztem, hogy ez az én könyvem lenne, a felénél félbehagytam, szerintem holnap vissza is viszem a könyvtárba. Az az igazság, hogy amikor nehezebb időszakom van, akkor bár az olvasás kellene segítsen, de egyszerűen sokszor képtelen vagyok odafigyelni rá vagy kedvem nincs hozzá. Meg legtöbbször most este lenne időm olvasni, és sokszor mikor odajutok, már egyszerűen túl fáradt vagyok hozzá. Hiányzik az az idő, amit az ingázáskor töltöttem olvasással. 

Az előző hónap számomra lelkileg nagyon nehéz volt, de a végére szerencsére elég jó dolgokat tartogatott. Hosszabb idő után úgy fest, megtaláltam azt az embert, akivel remélhetőleg még jó ideig boldogítani fogjuk egymást. Amúgy voltam többször színházban, moziban is, csinosítgattam az albérletet és még repjegyet is vettem, szóval nemsokára megint útra kelek. :) Ebben a hónapban csak belföldön utaztam, jártam Pusztaszabolcson és Martonvásáron is, utóbbiban elmentünk barátnőmmel a Brunszvik-kastély parkjába, ami hatalmas és csodálatos, főleg így ősszel.

A Brunszvik-kastély parkjában
A november klasszabbnál klasszabb megjelenéseket tartogat, nekem most az lesz a nagy kihívás, hogyan iktassam be újra az olvasást az életembe. Vár még rám ahogy írtam egy újabb út, van koncertjegyem is, a mozikba is jó filmek jönnek, és bár az időjárás már hidegre fordult, reméljük egy igazi melengető hónap vár ránk. 

A többiek októbere:

Sister

Megjegyzések

  1. Remélem a nehezebb idők lezárulnak lassan, olyan rossz amikor ez rányomja a bélyegét az ember szabadidős tevékenységére is, és gyakorlatilag megfoszt az apró örömöktől. Én sem szeretem amikor gondok miatt nem megy az olvasás, vagy amikor hulla vagyok estére és azért nem csúszik le már 5 oldalacska sem. :/

    Ez a Brunszvik-kastély park nagyon szép!

    Nekem is 4 beszerzésem volt, pacsi! Ez egy ideális szám, nem túl sok, nem túl kevés. :)
    Van ebben némi irónia, hogy pont a Miért érdemes élni? című könyv volt ilyen hatással, és félbehagyva kerül vissza a könyvtárba.. :D Hát ezért a könyvért akkor biztos nem érdemes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, akkor sajnos te is tudod, milyen ez az érzés. Reméljük a közeljövőben ez egyikünket se fog már akadályozni. :)

      Gyönyörű a park, érdemes meglátogatni. :)

      Pacsi! :)
      Ez jó, ezért a könyvért nem érdemes. :D Hát nem, pedig átérzem, amiket a srác ír, de mégis valahogy picsogásnak éreztem az egészet, és nem túl motiválónak. Az Őrülten boldog sokkal jobban bejött nekem a témában.

      Törlés
  2. Nagyon szép az új sablon! Esetleg a bejegyzés hasáb betűméretét növelhetnéd egy kicsit, a kommentekét meg kicsinyíthetnéd, ha a sablon engedi.
    Legfeljebb mész majd néhány kört a négyes-hatossal, meg decembertől kicsit többet fogsz utazni, az majd hátha segít.
    Hova utazol legközelebb (ha szándékosan nem írtad ki, bocsi)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, közben inkább sablont cseréltem, remélem ez is tetszik majd. :)
      Nem rossz ötlet, felülök a villamosra, és elutazok pár fejezetnyit. :D
      Nem, nem szándékosan, Brugge a következő úticél, csak egy rövid kiruccanás erejéig. :)

      Törlés
    2. Ó, Brugge <3 remélem, majd írsz útibeszámolót róla! :) Évek óta vágyom oda is :)

      Törlés
    3. Igen, tervezek írni róla. :)

      Törlés
    4. Nagyon szép lett az új sablon, a betűméret itt nekem kicsit jobb, vagy olvashatóbb az egész nem tudom :) Ohhh nagyon szép városba indultok - ismét!

      Törlés
    5. Na, örülök, hogy akkor ez jobb sablon. :)
      Igen, már csak 3 hét, nagyon izgatottan várom. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.