Októberi zsákmányolás

Alig akarok hinni a naptárnak, hogy már az október is eltelt, és elkezdődött a november. Egyszerre mozgalmas és nehéz hónapot tudhatok magam mögött, voltak remek és nagyon rossz napok is. Nagyon rányomta a bélyegét a kedvemre, hogy elkaptam a fél városon végigsöprő torokfájós-orrfújós rettenetet, amivel majdnem két hétig szenvedtem.



Könyvbeszerzés szempontjából nagyon visszafogott hónapot tudhatok magam mögött, 4 könyv és egy képregény (a képregény nincs a képem, mert már el is adtam egy kollégámnak) került hozzám, ezek közül egy ajándék, három előrendelés és csak egy volt spontán vásárlás.

A most hatalma a gyakorlatban egy ismerősöm ajándéka, neki sokat változtatott elmondása szerint az életén. Eléggé szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, de adok azért neki egy esélyt, ha már csak egy-két dolgot tudok belőle hasznosítani, az is jó.

Az ördög egyetlen barátja, a Tear királynője és Az acél emléke is előrendelés volt. A John Cleaver-sorozat nagyon jó kikapcsolódás, az első három részt is szerettem, így erre a folytatásra is kíváncsi vagyok. A Tear királynőjét egy barátnőm ajánlotta, neki tavaly ez volt az egyik kedvenc regénye. Az acél emlékét pedig már csak a dedikálás miatt is be kellett szereznem, erről majd lentebb mesélek.

Az egy szem képregényt a Képregénybörzén szereztem be, amin életemben először voltam, de nem utoljára. Nagyon tetszett a hangulata, és bár eléggé sokan voltunk és zsúfoltság volt, én mégis nagyon élveztem. A Batman Hush sorozat első két részét könyvtárból olvastam, a harmadikat pedig pofátlanul olcsón árulták a Börzén, és mivel sejtettem, hogy a kollégám úgyis el tudja majd adni, miután elolvastam, lecsaptam rá. Az biztos, hogy fogok még Batman képregényeket olvasni, a Hush nagyon tetszett.

Ami az olvasást illeti, öt regényt és három képregényt olvastam, valamint belekezdtem még A császár pengéibe, amivel nagyon nyögvenyelősen sikerült haladni, valahogy nem kapott el a hangulata, most meg ráadásul apukám benyúlta tőlem, így végképp nem tudok haladni vele. :) És nemrég kaptam a Goodreads-től levelet, hogy szépen haladok a kihívásommal, melynek keretében 70 könyvet terveztem elolvasni idén. 

Mint fentebb is írtam, eléggé vegyesre sikeredett ez az október. Még nem teljesen hevertem ki főleg az elején a szeptemberi történéseket, szerintem ezért is sikerült megint lebetegednem. Szerencsére a végére kezdtem már összeszedni magam és nagyon jó dolgok történetek velem. Ebben a hónapban kétszer is eljutottam színházba, voltam Vissza a jövőbe mozivetítésen, házibuliban, egyetemi előadáson, amit egy ismerősöm tartott, kipróbáltam pár új kajás helyet Budapesten (a Zing Burgert csak ajánlani tudom, a Comix Coffee-nak még van hova fejlődnie, de van benne potenciál), és a hónap végén még wellness-ezni is eljutottam, ami isteni volt, haza sem akartam jönni. :)



A blog szempontjából legfontosabb esemény a Richard Morgan dedikálás volt. Az angol író október 28-án dedikált a Nyugati-téren lévő Alexandrában. Szerencsére egész sok érdeklődő volt, szép kis sor kígyózott az író előtt. Richard Morgan egyébként egy nagyon kedves, közvetlen, jó fej pasas, akinek minden olvasójához van pár jó szava. Nagy élmény volt találkozni vele, remélem látjuk még itt Magyarországon.

Már csak két hónap maradt az évből, remélem, sok jó olvasmányt és zsákmányt fog még hozni. Mondjuk én nem szeretem túlzottan a telet, de igyekszem a maximumot kihozni belőle. Novemberben már most van programom az összes szombatra, lesz itt Star Wars találkozótól kezdve Makcsakiállításon és koncerten át Molyszülinapig minden. Ráadásul ebben a hónapban lesz a könyvmegjelenési dömping és lassan azon is el kell gondolkodni, mit veszek azoknak, akik könyvet kapnak tőlem. Remélem, hogy a hideg és a korai sötétedés ellenére is klassz hónapnak nézünk elébe. :)


Megjegyzések

  1. Visszafogott zsákmány, de tök jó, és külön öröm lehetett a szerzővel találkozni és dedikáltatni. Nagyon cukin nézel rá! :)
    Én se szeretem a telet főleg ezt az átok sötétet nem, utálom, hogy nincs fény, és már délután olyan, mintha késő este lenne... Plusz ugye hideg van, és fagyos vagyok. :) :/
    A Tear királynőjének gyönyörű a borítója!

    Jaj képzeld, én meg is emeltem a Gr-es kihívást, mert már majdnem teljesítettem :D :D Egyébként tök jó, hogy így értesítget róla időközönként. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon jó volt ez a dedikálás, és igen, ezeket a nézéseket külön a szerzőknek tartogatom. :D
      Dettó, ugyanezeket nem szeretem benne. :P
      Igen, szerintem is, remélem a tartalom is jó lesz. :)

      Komolyan? Azta, ügyes vagy. :) Én bevallom, év elején 80-nal indultam, majd lecsökkentettem 70-re, de még lehet a nyolcvan is meglesz végül simán. :D

      Törlés
    2. Nekem 75 volt, de azt már most elértem, egy pár hete felemeltem 80-ra, de szerintem az is meglesz. :) mondjuk nem lóverseny :D Általában 90 körül olvastam az elmúlt években. De idén elég sok a hosszú könyv még, ami visszavan meg amit beterveztem, szóval majd még meglátjuk lesz-e annyi. :)

      Akartam is mondani, hogy mintha lenne egy külön nézésed a szerzőknek esküszöm :D :D erre te írtad. :D

      Törlés
    3. Nekem tavaly 92 lesz, idén ezt már szerintem nem érem el, de nem baj, minden év más, és ahogy írtad, nem lóverseny. :)
      Mostantól csak így fogok írókra nézni. :DD

      Törlés
  2. Fújfúj tél, jövök én is szörnyülködni! :D
    Az október mondjuk tök szép volt, remélem, még kitart egy ideig ez a barátságos idő.
    Remélem, már teljesen meggyógyultál! A lelki dolgok sajna nagyon le tudják gyengíteni a szervezetet. :S
    Hú, egyszer el kell mennem egy macskakiállításra! Néha szokott Győrben is lenni, de fogalmam sincs, mikor esedékes. Gondolom lesz sok vicces kinézetű cica! :)
    Láttam a wellnessezős képeket, a sok finom kaját, meg mindent, biztos jól jött ez a kis pihenés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megalapítjuk a Télutálók Klubját. :D
      Én se bánnám, ha ez a napos idő kitartana, még ha hideg is van.
      Igen, szerencsére már teljesen meggyógyultam, remélem idén már békén hagynak a mindenféle vírusok. :)
      Én egyszer voltam itt Pesten, még képzeld, kismalac is volt, nem csak cicák! :D Mondtam a barátomnak, hogy ezt látni kell még egyszer. :)
      Nagyon-nagyon ránk fért ez a pihenés, és igen, isteni volt a kaja, a wellness-részleg meg úgy az egész. :)

      Törlés
  3. Nagyon kis mérsékletes voltál, szerintem titokban mindannyian november-decemberre gyúrunk :)
    Örülök, hogy szép lassan jobban vagy. Csak így tovább és csak erre a sok szép programra koncentrálj. Ha én felcsapom a noteszem novembernél, sajnos nincs tele, de majd igyekszem :)
    Valóban nagyon cuki ez a nézés a dedikáláson :D
    A Comix Coffee-t kinéztem már én is magamnak, egyszer elzarándokolok oda és jól bekávézom. Ha a kávéjuk finom, engem megnyertek maguknak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is azok lesznek az igazán húzós hónapok. :)
      Köszönöm, és igyekszem, mostanság szerencsére megtalálnak a jó programok. :) Érdemes körbenézni, könyves program is egyre több van Budapesten, mindenféle műfajban. :)
      Köszi. :D
      A kávéjukat nem próbáltam, forró csokit ittam náluk, az egészen jó volt, mondjuk külön értékeltem, hogy laktózmentes tejből meg tudták nekem csinálni. :)

      Törlés
    2. Ehhem, akkor velem, aki nem voltam mértékletes most sem, mi lesz nov-dec?! :D :D

      Törlés
    3. Hát Pilla, szerintem sokszor kell majd még mérnöki tudománnyal kupacot építened mostanság. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.