Augusztusi könyvkánikula

Ezt a beszerzéses bejegyzést most épp az ágyamból írom, mert hát mikor máskor betegednék le, mint az utolsó igazán meleg nyári napokon. Mondjuk azt nem bánom, hogy lemaradok a tanév eleji közlekedési káoszról.

De beszéljünk inkább az augusztusról! Beszerzések terén nem mondható, hogy nálam uborkaszezon lett volna. Míg a többség szépen visszafogta magát, azért én még használtam ki nyári akciókat, és a szülinapomra is becsúszott még pár könyv.



Az öngyilkos szüzek a Könyvudvarból jött velem, abból még ajándékoztam is pluszban egy példányt, a Locke Lamora a Szandi-akcióból van, a Hosszú Földet Delta Könyvroham eredménye és a Hogyan legyünk egyedül?-höz is olcsóbban jutottam hozzá. Az Alma Katsu regényt pedig Bookdepository-ról rendeltem, pár nappal azelőtt, hogy az Agave bejelentette volna, mégis megjelenteti magyarul a regényt. Így jártam, de nem baj, szép az angol kiadás is, és amúgy sem árt majd gyakorolnom a nyelvet.

Amellett, hogy rendesen kihasználtam mindenféle akcióit, vannak nekem csodás barátaim is, akik tudják, ha könyvet és tortát adnak nekem, akkor már boldog leszek. Tőlük kaptam A császár pengéit, A hollókirályt, az Abban a Házbant és A kérés művészetét. Az utóbbit már el is olvastam, nagyon tetszett, szóval lehet lesz belőle bejegyzés is. Emellett pedig egy narancsos baracktorta eltüntetésében kellett segédkeznem, nem okozott gondot. :)

Ebben a hónapban hat könyvet sikerült elolvasni, mondjuk hetediknek ide lehetne venni az Aurórát, aminek a 90%-át még elolvastam augusztusban. A Napnak fénye az első Goldenlane-m volt, de nem ájultam el tőle különösebben. A Nácik a dínók ellen című 88 oldalas kis szösszenetet csak poénból olvastam, így is megszenvedtem vele, eléggé fájt, de legalább jót szórakoztak a molyos figyelőim. A varázslók világában nagyon jól éreztem magam, nagyon örülök, hogy novemberben már jön is a folytatás. A Párválasztót egy kihívásra olvastam, annak ellenére, hogy egy baromi bugyuta regényről van szó, meglepően olvastatta magát, a végére még élveztem is. A kérés művészete arra sarkall, hogy még több non-fictiont olvassak, Fodor Ákostól pedig a Gyöngyök, göröngyök véletlenül jött velem szembe a könyvtárban. Ezer éve nem olvastam verseket, de ezek most nagyon jól estek, fogok még a költőtől olvasni.

Minden más tekintetben az augusztus megint egy jól sikerült, pörgős hónap volt. Több helyen is voltam kirándulni, meglátogattuk barátnőkkel a Bory-várt, a Velencei-tavat, kollégákkal Bács-Kiskun megyében voltunk több helyen is, például Szekszárdon, Kalocsán, Mélykúton, barátokkal pedig a Balatonhoz mentünk le egy nyárbúcsúztató hétvégére. Ezen kívül ami nagy élmény volt, az a Tosca a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Tavaly már láttam a darabot az Operában, de az új szereposztással és szabadtéren még nagyobb élményt adott. Ezen kívül volt még mozizás és mindenféle baráti találkák is, kihoztam szerintem a maximumot ebből a hónapból is.

A csodálatos Bory-vár (saját kép)

Összességében azt mondom, egy nagyon mozgalmas és izgalmas nyarat hagyok a hátam mögött. Több vágyamat is sikerült megvalósítani, és bár külföldre nem sikerült eljutni, azért belföldön így is sok szép dolgot láttam. Olvasás terén kicsit vegyesre sikerült ez az évszak, és sajnos blogbejegyzésből is kevesebb született, mint szerettem volna. Meglátjuk, talán ezen változtatni fog az ősz.

Amúgy egyelőre a szeptember is zizegős hónapnak tűnik, már van két koncert és egy színházjegyem, a hétvégén esküvőzöm, és mindenféle egyéb izgalmas programok is lesznek, amiket már alig várom. Persze először meg kell gyógyulni, addig is kihasználom olvasásra a kényszerű pihenőidőt.

Remélem mindenkinek olyan ősze lesz, amilyet szeretne magának!


Megjegyzések

  1. Na mielőbbi gyógyulást kívánok! Szép kupac, és nagyon jó programjaid voltak a nyáron :)
    Színház nekem is lesz, holnap megyünk :D Meg én is gyűjtögettem a programokat, koncerteket, ez fog a legjobban hiányozni a nyárról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @theodora: Köszi! Mit nézel meg? Én a West Side Story-ra megyek. :)

      Törlés
  2. Jobbulást, addig is olvashatsz sokat! ;) Ó, a Bory-vár, de régen voltam ott, nagyon szépséges most is. :)
    Basszus, hát így jártál tényleg, a Katsuval, ez pech :S Sajnálom. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki még nem tévedt be a szandiba az akció ideje alatt? :D (és mindjárt vége)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Pupilla: Köszi, azt teszem. :) Én előtte általános iskolásként voltam, semmire nem emlékeztem belőle. :D
      Nem baj, úgyis csak jövőre jön magyarul, addig is gyakorlom az angolt.
      Húha, komolyan? Azt hiszem 15-éig van akció, ha gondolod, addig összefuthatunk egy rablásra. :))

      Törlés
  3. Szép termés, a szülinappal együtt szerintem teljesen oké :)
    Kíváncsi vagyok, mit írsz majd A kérés művészetéről, akkor majd el tudom talán dönteni, hogy érdekel-e. A hollókirály engem is izgat, de valahogy sosem merek nekiveselkedni, gondolom mert hosszú és nem annyira jók az értékelései, pedig tudhatnám, hogy utóbbi nem sokat jelent.
    Gyógyulj meg hamar (elsőre gógyulj-t írtam:D), hogy újra visszatérhess a pörgős életbe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @katacita: Megnyugtató, ha nem tűnik túl soknak. :)
      Szerintem fog külön posztot kapni, mert sokakat érdekel. A hollókirálytól én is tartok, de majd egyszer sorra kerül. :D
      Köszi! :)

      Törlés
  4. Angolgyakorlásra persze jó, remélem fog tetszeni :)
    Nem csak 13-ig? Sajnos nem fogunk tudni addig már találkozni :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. @Pupilla: Ó tényleg, csak 13. :( Nem baj, magunkat ismerve találunk majd más akciót. :))

      Törlés
  5. Mielőbbi jobbulást! ( A Nácik a dínók ellen fantasztikus volt! Köszi, hogy átrágtad magad rajta, imádtam a reakciókat. :D)

    VálaszTörlés
  6. @AniTiger: Köszönöm! És örülök, hogy jót szórakoztál, már megérte elolvasni akkor. :D :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.