Májusi beszerzések és egy kis személyes hónapértékelő

Az áprilisi Könyvfesztiválos dorbézolás után a májust visszafogott hónapnak terveztem, főleg, hogy mindjárt itt van a Könyvhét is. Szerencsére sikerült visszafognom magam, pedig többször is kísértett a könyvrendelés gondolata, de általában legyőztem. Helyette cipőket, ruhákat és lakkokat vettem, na de az már egy teljesen más kérdés. :)



A hónap első beszerzése a várva várt Kontroll volt, amelyről ha semmit sem tudok a nyuszis borítója akkor is rögtön felkeltette volna a figyelmem. De az Expedíció olvasása után alig vártam, hogy többet tudhassak meg az X Térségről. A könyvet azóta már el is olvastam, sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, ennek ellenére is kíváncsi vagyok a harmadik részre.

Moskát Anitától a Bábel fiait azért kaptam, mert Blogturnéban vettem részt vele. Előtte e-könyvként olvastam, jó volt végre a papírváltozatot kézbe venni, nagyon szépre sikerült. A könyvről olvashattátok már a véleményem, alig várom, hogy Anita újabb regényét olvashassam. Addig is ha minden igaz, az író kint lesz a Könyvhéten és lehet majd vele dedikáltatni. Én ott leszek. :)

A Ködszerzet első részét, amely itthon két kötetre bontva jelent meg, már évekkel ezelőtt olvastam, de csak most döntöttem úgy, hogy saját példányra is szükségem van belőle. A Delta Könyvrohamnak köszönhetőn potom pénzért lehetett az enyém, és már most elárulom, hogy a folytatásokat is mindenképp még idén beszerzem. Az ideális az lenne, ha el is olvasnám őket, de nem ígérek olyat, amit nem biztos, hogy betartok.

John Scalzi Vének háborúja sorozata az én szívembe belopta magát. John Perry kalandjai kellően elszórakoztatnak és elgondolkodtatnak is, és bár ezek a regények nem esnek közel sem a hard sci-fi kategóriába, ezt én egyáltalán nem bánom. A lázadás hangjai is a Vének háborúja-univerzumban játszódik, de más szereplőkkel találkozhatunk benne. Azok, akik olvasták, ezt is nagyon szerették, szerintem én sem fogok sokat várni az olvasással. Nita tervez, Isten végez persze.

Végre valahára ismét kapható magyarul Orson Scott Cardtól A holtak szószólója, a Végjáték folytatása. Az előző, kétkötetes kiadást már jó ideje csak aranyáron lehetett beszerezni, így éppen ideje volt, hogy valaki újra kiadja. Csak remélni tudom, hogy legalább évente egy további Végjáték kötetet megkapunk majd, ha már az Ender árnyéka-sorozat félbemaradni látszik.

Ez lett volna a május könyvek tekintetében. Ezen kívül egy kis személyes adalékként azt mondanám, hogy bár sok jó dolog történt ebben a hónapban, annyira mégsem éreztem az enyémnek. Ért egy-két csalódás, sokat borongtam a múlton, jelenen és jövőn egyaránt. Abban reménykedem, hogy a június sokkal több optimizmust fog tartogatni, mint a május.
Azt se bánnám, ha az időjárás is barátságosabb lenne. Amikor ezeket a sorokat pötyögöm, akkor is kinézve csak borult eget látok, pedig délelőtt még hét ágra sütött a nap. Tudom, hogy nem süthet örökké a nap, de én, és ahogy észrevettem, a környezetemben élők is egyre nehezebben bírják ezeket a hirtelen változásokat.

Szóval reménykedem benne, hogy a június sok örömteli pillanatot tartogat számomra. Ha minden jól alakul, egy kis balatoni nyaralás is bele fog már férni ebbe a hónapba, addigra remélem ideér a nyár is. :)


Megjegyzések

  1. azért velünk jó volt, igaz? mi a jó pillanatok közé tartozunk? ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem kifejezés, hogy jó volt veletek. :)) Az a hétvége volt az egyik legjobb dolog a hónapomban. :))

      Törlés
  2. A Kontrolltól én is kicsit többet vártam, de azért szerettem olvasni. A Bábel fiaira meg egyre kíváncsibb vagyok!
    Régen a tavasz nekem mindig a melankóliát hozta el, szerencsére 1-2 éve már nem így van. Remélem, szép nyarad lesz, egyél sok fagyit, mászkálj sokat mindenfelé, aztán akkor nem lesz idő gondolkozni. Az sose jó... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No majd várom róla a bejegyzésed! A Bábel fiait pedig csak ajánlani tudom, nagyon különleges könyv.
      Köszi, én is remélem. :) Amúgy is sokat szoktam mászkálni, azzal nincs gond, kicsit jobban kéne látni, hogy azért az a pohár félig teli, és nem csak félig üres. :) A fagyi meg alap. :D

      Törlés
  3. No, most már tényleg igyekeznem kell a kontrollal, siralmas 20 oldalnál megakadtam, de nem mert rossz, csak még nem jutottam el a folytatásig :)
    Szerintem visszafogott voltál :) :)
    Sajnálom, ha voltak gondjaid, pedig olyan sok pozitívat láttam nálad fb-n, persze az mindig csak egy része az ember életének. Kitartás, és csak pozitívan bele a nyárba! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, mert a te véleményed is várom már! :)
      Az előző hónaphoz képest mindenképpen! :)
      Most pont azon dolgozom, hogy amik voltak pozitívumok, azokra koncentráljak, a negatívumok meg mehetnek a susnyásba! :))

      Törlés
    2. Lendületem egész a 32-ig oldalig vitt ... :D Bocsi, sok a dolgom, de majd hétvégén behozom a lemaradást ;)
      Így is kell, koncentrálj a szépekre! Jön a nyár, meleg van végre, lehet bicajozni, fagyizni, könyvhéten velem talizni ;)

      Törlés
    3. Ráérsz, nem hajt a könyvtatár. :))
      Igeeen, fagyi, Könyvhét, várom, meg a találkát is. ;) :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy 2023-as évzárás

A nagy 2022-es évzárás

J. J. Abrams - Doug Dorst: S.